2% DIN TAXELE JOCURILOR DE NOROC  Inițiativă legislativă pentru  sprijinirea sportului românesc
Elisabeta Lipă. Foto: Sportpictures

2% DIN TAXELE JOCURILOR DE NOROC Inițiativă legislativă pentru sprijinirea sportului românesc

  • Președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat a propus o inițiativă legislativă nouă.
  • Aceasta prevede ca două procente din taxele jocurilor de noroc să fie direcționate către Agenția Națională pentru Sport (ANS).
  • Elisabeta Lipă subliniază importanța măsurii,  în condițiile în care bugetul de stat nu poate acoperi toate nevoile sectorului sportiv
FRF face plângere Sursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a  bruscat  pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă
Citește și
FRF face plângereSursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a bruscat pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă
Citește mai mult
FRF face plângere Sursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a bruscat pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă

În cadrul conferinței „Diplomația Sportivă”, desfășurată marți la Palatul Parlamentului, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Senat, Bogdan Matei, a anunțat o nouă inițiativă legislativă.

Săptămâna viitoare, acesta va propune ca Agenția Națională pentru Sport (ANS) să beneficieze de 2% din taxa de licențiere a operatorilor din industria jocurilor de noroc, conform agerpres.ro.

2% din taxa de licențiere a jocurilor de noroc va merge către sport

Această măsură vine în continuarea unui cadru legislativ anterior care a alocat fonduri similare Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Comitetului Paralimpic.

„Este o continuitate a modului de legiferare, pentru că noi anul trecut am legiferat 2% din această taxă de licenţiere pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, iar în urma unui amendament pe care l-am depus, am obţinut 0,2% pentru Comitetul Paralimpic.

Între timp, Agenţia Naţională pentru Sport, reprezentată prin doamna Elisabeta Lipă, a avut o Ordonanţă de Guvern ce îi dă posibilitatea la venituri proprii, ceea ce ne dă nouă drum liber să facem această iniţiativă legislativă, care aduce un plus financiar către ANS, pentru ca apoi să fie repartizat către ceea ce înseamnă activitatea sportivă”, a declarat Matei, conform sursei citate.

Aproape un milion de euro primiți la ANS, din partea jocurilor de noroc

El a estimat că suma anuală care ar putea fi direcționată către fluctuează, în funcție de dinamica industriei jocurilor de noroc și de reglementările legislative.

Sper să nu greşesc suma, dar cred că este undeva la 800.000 de euro, asta depinde şi de ceea ce se întâmplă în sistemul jocurilor de noroc cu noua legislaţie. Dar, în momentul în care noi am iniţiat această lege, cred că era vorba despre 800.000-1.000.000 de euro la momentul respectiv. Astăzi nu aş putea să vă spun cu exactitate Bogdan Matei, conform agerpres.ro

Elisabeta Lipă: „Bugetul statului nu va putea acoperi nevoile sportului

Președinta ANS, Elisabeta Lipă, prezentă la eveniment, a subliniat importanța acestei măsuri pentru dezvoltarea sportului în România, în contextul în care finanțarea de la bugetul de stat este insuficientă pentru a acoperi toate nevoile sectorului sportiv.

„Este extrem de important pentru sportul românesc, pentru că realizăm că sportul este cel mai bun ambasador al acestei ţări.

Şi dacă vorbim de Jocurile Olimpice şi Paralimpice, iată cât de fericiţi suntem atunci când urcăm steagul românesc pe cel mai înalt catarg.

Am primit o promisiune şi asta pentru că niciodată bugetul statului nu va putea acoperi nevoile sportului, pentru că sportul se dezvoltă cu viteza luminii, are nevoie de o tehnologie nouă, ca tot ceea ce au la dispoziţie adversarii noştri.

Şi, dacă nu ţinem pasul cu ei, normal că rămânem în urmă. Dacă ne dorim să fim mai buni de la o ediţie la alta, atunci trebuie să investim”

Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
Gimnastica
18.10
Alexoi, suspendată de FRG Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro: „Nu a existat nicio anchetă”
Citește mai mult
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința  viitorului  său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Înot
18.10
David Popovici a semnat Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Citește mai mult
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor:  „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Liga 1
18.10
Pe mâna lui Șumudică Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Citește mai mult
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
„FCSB este STEAUA”   Cătălin Cîrjan  consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Liga 1
18.10
„FCSB este STEAUA” Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Citește mai mult
„FCSB este STEAUA”  Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
BONUS MAI MARE   Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât  antrenorul Spaniei la fotbal
Opinii
18.10
BONUS MAI MARE Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
Citește mai mult
BONUS MAI MARE  Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
„Neagu a fost umilită de antrenor”   Carmen Amariei  dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Handbal
18.10
„Neagu a fost umilită de antrenor” Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Citește mai mult
„Neagu a fost umilită de antrenor”  Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
„Cel mai important meci”  Dinamoviștii  Luna și Pașcalău  abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
Liga 1
18.10
„Cel mai important meci” Dinamoviștii Luna și Pașcalău abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
Citește mai mult
„Cel mai important meci” Dinamoviștii Luna și Pașcalău abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
FCSB - Rapid  Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională:  „La retur, primesc și ei toată peluza”
Liga 1
18.10
FCSB - Rapid Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională: „La retur, primesc și ei toată peluza”
Citește mai mult
FCSB - Rapid  Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională: „La retur, primesc și ei toată peluza”