FRF face plângere Sursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a  bruscat  pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă +8 foto
Dorinel Munteanu va fi chemat la Comisia de Disciplină a FRF pentru că l-a bruscat pe David Maftei. Foto: Raed Krishan

FRF face plângereSursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a bruscat pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă

  • Federația, prin intermediul secretarului ei general, îl va reclama pe Dorinel Munteanu la Comisia de Disciplină pentru comportamentul pe care l-a avut la adresa lui David Maftei, propriul jucător.
  • Fapta lui Dorinel e văzută la Casa Fotbalului ca una care afectează imaginea fotbalului și riscă să fie suspendat cel puțin două etape.

Gesturile inacceptabile pe care Dorinel Munteanu le-a avut la adresa elevului său, David Maftei, în timpul meciului Oțelul - Dinamo 1-1, meci disputat vineri seară în Liga 1, nu sunt trecute cu vederea de FRF. 

Observatorul n-a scris nimic, LPF nu s-a autosesizat

Conform surselor GOLAZO.ro, forul condus de Răzvan Burleanu se va autosesiza și, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri, Secretarul General al FRF va formula o plângere oficială, care va fi înaintată Comisiei de Disciplină. Dorinel Munteanu va fi nevoit să se prezinte în fața comisiei și riscă sancțiuni dintre cele mai dure.

Pentru ca acest caz să ajungă să fie dezbătut de Comisia de Disciplină e nevoie de o autosesizare oficială făcută de omul nr. 2 din FRF, care are în atribuții și așa ceva, fiindcă nici observatorul de joc de la acea partidă, Imilian Șerbănică, dar nici din partea forului organizator al campionatului și anume Liga Profesionistă de Fotbal nu s-a făcut nici o plângere.

Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro)
Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro)

Galerie foto (8 imagini)

Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro) Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro) Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro) Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro) Dorinel Munteanu l-a certat pe Maftei (foto: Raed Krishan/GOLAZO.ro)
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

Care e Articolul din Regulament care îl incriminează pe Dorinel

Gesturile lui, de a-l lua la propriu de guler pe Maftei, de a-l trage spre el și de a-l amenința apoi în mod direct, atât prin gesturi, cât și prin cuvintele adresate, se încadrează la unul dintre articolele din Regulamentul Disciplinar, prin care se protejează imaginea fotbalului. 

Articolul 52 se intitulează „Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”. Chiar la punctul 1 se spune:

  • Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare,  aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel:
  • a. dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri
  • b. dacă autorul este un oficial sau oficial asimilat, cu măsura suspendării de la 2 la 6 luni.

Dorinel, după meci: „Trebuia să fiu și mai dur”

Dacă va fi găsit vinovat, Dorinel Munteanu va primi cel puțin două etape de suspendare. Imediat după meci, antrenorul Oțelului nu doar că nu și-a asumat eroarea, dar a spus că trebuia să fie chiar și mai dur la adresa fotbalistului său.

Apoi, după alte 10-15 minute, la conferința de presă, a susținut același lucru: „Încă nu s-a născut jucătorul care să nu se uite la mine atunci când îi vorbesc. Cum îl cheamă p-ăsta care nu s-a uitat la mine, Maftei? Să priceapă că eu decid aici la Galați și să aibă respect, când îi spun ceva să se uite la mine”.

David Maftei, care a împlinit în iunie 20 de ani, a venit la Galați sub formă de împrumut, de la Academia Hagi. 

2005
e anul în care Dorinel Munteanu a debutat în meseria de antrenor principal, iar în cei aproape 20 de ani de carieră a pregătit nu mai puțin de 14 echipe

FRF a înăsprit și regulamentul pentru juniori

Investigația GOLAZO.ro cu privire la cazul antrenorului Gabi Stan, care a lovit un copil în vară, la un turneu de copii sub 10 ani, a determinat FRF să schimbe regulamentul, tocmai pentru a putea combate abuzurile. 

Comitetului Executiv a adoptat modificări ale Regulamentului Disciplinar pentru ca antrenorii care comit abuzuri să nu mai scape nepedepsiți.

„Imprescriptibilitatea, care era valabilă doar pentru corupție, a fost extinsă și în cazul sancționării abaterilor legate de trucarea meciurilor și de siguranța sportivilor, incluzând aici acte de purtare abuzivă și violență. Această măsură asigură că astfel de fapte grave nu vor putea fi trecute cu vederea, indiferent de timpul scurs de la comiterea lor.

De asemenea, în noul Regulament Disciplinar se stipulează că Secretarul General al FRF este competent a formula sesizări cu privire la abaterile disciplinare săvârșite în cadrul oricăror meciuri sau competiții, cu caracter amical sau oficial, organizate pe teritoriul României de către Asociațiile Județene de Fotbal sau la care participă cluburi neafiliate la FRF, dar afiliate la Asociațiile Județene de Fotbal.

S-au stabilit și sancțiunile pentru antrenorii care comit acte de abuz împotriva jucătorilor minori, inclusiv abuz fizic, sexual, emoțional și neglijență. Aceștia vor fi amendați cu sume între 10.000 și 20.000 de lei și riscă suspendarea licenței pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani. În plus, pentru a reveni în activitate, antrenorii trebuie să demonstreze că au absolvit un curs de safeguarding”, a scris FRF în comunicatul oferit la vremea respectivă.

GOLAZO.ro schimbă legea Investigația din „cazul Gabi Stan” a forțat FRF să modifice regulamentul! Antrenorii care bat și umilesc copii  nu vor mai fi iertați
Citește și
GOLAZO.ro schimbă legeaInvestigația din „cazul Gabi Stan” a forțat FRF să modifice regulamentul! Antrenorii care bat și umilesc copii nu vor mai fi iertați
Citește mai mult
GOLAZO.ro schimbă legea Investigația din „cazul Gabi Stan” a forțat FRF să modifice regulamentul! Antrenorii care bat și umilesc copii nu vor mai fi iertați
  • * Safeguarding: Mediu sigur pentru copii în sport”, programul menționat de FRF este de fapt un curs online, pe care orice doritor îl poate parcurge foarte ușor, potrivit welovesport.ro. Durează aproximativ 8 minute, cu tot cu înscrierea în platformă.

Dacă noul regulament era în vigoare în urmă cu o lună, Gabi Stan risca sancțiuni severe: suspendare între 1 și 3 ani, plus amendă între 10.000 și 20.000 de lei

Antrenorul Gabi Stan a umilit un puști de 10 ani

În luna iulie, redacția GOLAZO.ro a intrat în posesia unor imagini de la un turneu U10 (copii sub 10 ani) desfășurat în urmă cu două săptămâni la Prejmer. Clubul de care aparține grupa juniorului e Kinder Brașov.

În imagini apare tehnicianul Gabi Stan, 72 de ani, de la Kinder, un antrenor important pentru istoria fotbalului brașovean, care înjură, amenință și mai apoi lovește un copil la ieșirea de pe teren. 

„De ce te întorci, bă! Băi, Luca, de ce te întorci? Cine v-a învățat așa?”, e primul reproș pe care Gabi Stan i-l face unui copil în filmulețul respectiv. 

În vizor intră un alt copil, Vladi. Iar de această dată limbajul folosit de Gabi Stan se schimbă. Trece la injurii: „Vladi, ce joci, băi copile? F***i m****i m***i să-ți f*t”, apoi se întoarce spre bancă, „Ștefane, ți-ai revenit, mă? Hai, vino încoace!”.

După care are iarăși o ieșire la adresa puștiului din teren: „Dă-l, mă, în p***a m***i”, apoi îl strigă pentru schimbare: „Vladi, vino încoa!”. 

Copilul se conformează, vine spre marginea terenului, antrenorul îl urmărește din priviri și îi mai adresează încă o dată o serie de injurii, înainte de a-l lovi: „'Te-n c*r pe m**a de mincinos. Vrei să joci tot timpul, f****i neamul m***i!”.

Sancțiune dură  Steaua , neprogramată de FRF din cauza datoriilor! Reacția clubului
Liga 2
15:19
Sancțiune durăSteaua, neprogramată de FRF din cauza datoriilor! Reacția clubului
Citește mai mult
Sancțiune dură Steaua , neprogramată de FRF din cauza datoriilor! Reacția clubului
FRF face plângere Sursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a  bruscat  pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă
Liga 1
16:14
FRF face plângereSursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a bruscat pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă
Citește mai mult
FRF face plângere Sursele GOLAZO.ro: Dorinel va fi chemat la Comisia de Disciplină pentru că l-a bruscat pe David Maftei + Ce sancțiuni riscă
Titular în Europa?!  Radu Drăgușin  ar putea profita de rotațiile făcute de managerul lui Tottenham
Stranieri
16:40
Titular în Europa?!Radu Drăgușin ar putea profita de rotațiile făcute de managerul lui Tottenham
Citește mai mult
Titular în Europa?! Radu Drăgușin ar putea profita de rotațiile făcute de managerul lui Tottenham
„El trebuie să joace”  Pe cine vrea patronul FCSB  titular  în locul lui Ngezana, la meciul cu RFS din Europa League
Europa League
17:00
„El trebuie să joace” Pe cine vrea patronul FCSB titular în locul lui Ngezana, la meciul cu RFS din Europa League
Citește mai mult
„El trebuie să joace” Pe cine vrea patronul FCSB titular în locul lui Ngezana, la meciul cu RFS din Europa League
Cu ochii pe Rațiu  Marca anunță că  „Sonic”  e pe lista unui alt club mare: „S-ar potrivi stilului”
Stranieri
13:56
Cu ochii pe Rațiu Marca anunță că „Sonic” e pe lista unui alt club mare: „S-ar potrivi stilului”
Citește mai mult
Cu ochii pe Rațiu  Marca anunță că „Sonic” e pe lista unui alt club mare: „S-ar potrivi stilului”
Clipe de furie în autocar   Chiar și după victorie, Marius Șumudică a fost  extrem de nervos : imagini exclusive GOLAZO.ro
Liga 1
01:08
Clipe de furie în autocar Chiar și după victorie, Marius Șumudică a fost extrem de nervos: imagini exclusive GOLAZO.ro
Citește mai mult
Clipe de furie în autocar  Chiar și după victorie, Marius Șumudică a fost extrem de nervos : imagini exclusive GOLAZO.ro
VIDEO : GoluRILE lui Rareș Pop  Reușite de senzație ale jucătorului de 19 ani al  Rapidului , în partida cu Unirea Slobozia
Liga 1
23.09
VIDEO: GoluRILE lui Rareș Pop Reușite de senzație ale jucătorului de 19 ani al Rapidului, în partida cu Unirea Slobozia
Citește mai mult
VIDEO : GoluRILE lui Rareș Pop  Reușite de senzație ale jucătorului de 19 ani al  Rapidului , în partida cu Unirea Slobozia
FCSB caută portar  Impresarul confirmă discuțiile + jucătorul  vrea să plece!
Liga 1
12:39
FCSB caută portar Impresarul confirmă discuțiile + jucătorul vrea să plece!
Citește mai mult
FCSB caută portar  Impresarul confirmă discuțiile + jucătorul vrea să plece!