IMAGINILE DURERII  Cum arată genunchiul lui  Pantea  după operație: vești bune de la antrenamentul lui FCSB +5 foto
Alexandru Pantea (20 de ani) a suportat în martie o intervenție chirurgicală după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, iar perioada de pauză era estimată la 7 luni. Foto: sportpictures.eu

IMAGINILE DURERII Cum arată genunchiul lui Pantea după operație: vești bune de la antrenamentul lui FCSB

  • Alexandru Pantea (20 de ani) a suportat în martie o intervenție chirurgicală după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, iar perioada de pauză era estimată la 7 luni.
  • Fundașul dreapta de la FCSB a revenit mai devreme, e în plin proces de recuperare și probabil din septembrie va putea reintra în echipă.
  • O nouă soluție U21 pentru Charalambous și Pintilii, care în prezent se bazează, în pricipal, pe Musi, Tavi Popescu fiind și el indisponibil .

Pentru FCSB fiecare început de sezon e marcat de presiunea pe care patronul o pune pentru calificarea echipei în faza principală a unei competiții europene.

Campioană în sezonul trecut, FCSB a trezit din nou în patron dorința de a înfrunta granzii din Champions League, unde ar obține un pot de câteva zeci de milioane de euro. 

S-a întors Pantea la FCSB!

În preliminarii, FCSB a dat peste Maccabi Tel-Aviv, iar la antrenamentul de luni, dinainatea meciului tur cu israelienii, a avut acces și presa timp de 15 minute.

Înaintea ședinței de pregătire, atenția a atras-o Alexandru Pantea. Tânărul fundaș de bandă al roș-albaștrilor, care a suferit o operație la Roma după ruptura ligamentelor încrucișate, accidentare din luna februarie a acestui an. 

Stors și cu o cicatrice imensă

Pantea s-a întors pe gazon. Deocamdată a putut fi observat alături de Horia Codorean, fizioterapeutul campioanei.

Trage tare să se întoarcă și simte că nu mai este mult până atunci: „Nu pot lovi cu șiretul, în plin”, îi spunea fundașul dreapta lui Codorean, apoi s-a așezat pe bancă, stors de antrenamentul pe care îl dusese la final.

Pe genunchiul stâng i se văd urmele durerii, ale intevenției prin care a trecut. O cicatrice lungă, sudată.

Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație
Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație

Galerie foto (5 imagini)

Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație Genunchiul lui Alexandru Pantea după operație
+5 Fotografii
labels.photo-gallery

Elias Charalambous a anunțat, încă din februarie, că Pantea va lipsi o perioadă destul de lungă: „Va lipsi o lungă perioadă de timp, dar știm cu toții că este un băiat puternic și că va trece prin această operație, sunt sigur că se va întoarce mai puternic. Vreau să îi spun să fie puternic, îl așteptăm să revină în echipă mai puternic”, spunea tehnicianul FCSB-ului.

20 de meciuri
a jucat Pantea sezonul trecut, fiind titularul din banda dreaptă până la accidentare

Apt din toamnă 

Și așa a fost! Sunt deja mai bine de 5 luni de când Pantea stă pe tușă. A venit la toate meciurile echipei de acasă, în cârje, cu ghips, a urmărit și trăit la cote maxime parcursul echipei și drumul spre titlu.

Mihai Stoica spunea, înaintea plecării în cantonament, că va mai trece timp până la revenirea internaționalului de tineret. A lipsit din cantonament, a rămas la București pentru primii pași spre recuperare. Intră acum pe ultima sută de metri și probabil din toamnă va fi apt.

Încă o soluție U21

Revenirea lui Pantea e o veste bună pentru FCSB, fundașul dreapta care va împlini 21 de ani în septembrie fiind una dintre soluțiile pentru regula impusă de FRF.

FCSB e deficitară acum, Tavi Popescu fiind și el în recuperare, așa că singurele soluții sunt Musi, Toma, Popa și Pandele. Primul fiind titularul de drept. 

Și Pancu se bucură

Refacerea lui Pantea e privită cu entuziasm și de selecționerul naționalei de tineret, Daniel Pancu. El va avea în toamnă ultimele meciuri din preliminariile EUro 2025. Pantea a fost în 2023 titular în toate meciurile disputate în grupă.

După ce s-a accidentat, România a mai jucat o singură partidă, victoria din Armenia, scor 1-0, unde titular ca fundaș dreapta a fost Oroian. În septembrie și octombrie, tricolorii mici vor avea dubla cu Muntenegru, deplasarea din Finlanda și duelul decisiv cu Elveția, de pe teren propriu. 

900.000 de euro
e cota lui Pantea pe transfermarkt
De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
Stranieri
09:33
De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
Citește mai mult
De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
VIDEO CFR Cluj,  gafe imense ! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
Liga 1
15.09
VIDEOCFR Cluj, gafe imense! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
Citește mai mult
VIDEO CFR Cluj, gafe imense ! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
VIDEO   Louis Munteanu  s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Liga 1
15.09
VIDEO Louis Munteanu s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Citește mai mult
VIDEO   Louis Munteanu s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță”
Liga 1
10:10
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță
Citește mai mult
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță”