Între școală și sport  Ana Bărbosu a fost la un pas  să renunțe  la gimnastică: „Am avut un gând puternic de a mă lăsa”
Ana Maria Bărbosu. Foto: Imago

Între școală și sport Ana Bărbosu a fost la un pas să renunțe la gimnastică: „Am avut un gând puternic de a mă lăsa”

  • Ana Maria Bărbosu (18 ani) a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris și a împărtășit provocările dificile din cariera sa sportivă.
Așteptarea ia sfârșit COSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu  medalia de bronz  cucerită la JO de la Paris
Citește și
Așteptarea ia sfârșitCOSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz cucerită la JO de la Paris
Citește mai mult
Așteptarea ia sfârșit COSR a anunțat când și unde va primi Ana Maria Bărbosu medalia de bronz cucerită la JO de la Paris

Ana Maria Bărbosu, tânăra gimnastă de 18 ani care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, a împărtășit recent experiențele dintr-un parcurs dificil în cariera sa sportivă.

Cu aproximativ doi ani înainte să câștige bronzul la Jocurile Olimpice, gimnasta era la un pas să nu mai continue în sport.

„Cu siguranță au existat momente grele, pentru că sportul este greu și pe partea fizică și pe partea psihică.

Am avut un gând puternic de a mă lăsa de gimnastică acum un an și jumătate, aproape doi se fac”, a declarat sportiva, potrivit euronews.ro.

Sprijinul familiei a fost vital pentru Ana Bărbosu

Ana Maria Bărbosu a fost aproape de a renunța la gimnastică înainte de a începe pregătirile pentru Jocurile Olimpice.

Când eram mică, în primul rând a fost școala. Așa a fost până acum un an, un an și jumătate, când a trebuit să mă axez pe gimnastică pentru că intrasem în pregătirea pentru Olimpiadă. Ana Maria, la emisiunea Vocile care contează

Pentru a depăși acest impas, sportiva a avut parte de sprijin din partea celor dragi și din partea antrenorilor.

„În primăvara anului trecut, când am vrut să renunț, am avut un pic de pauză. Familia, antrenorii și prietenii m-au susținut.

Au reușit să-mi redea încrederea în mine și să mă întorc în sala de gimnastică cu gândul de a califica echipa la Jocurile Olimpice, pentru că la momentul respectiv acesta era următorul obiectiv”, a mai spus Ana Bărbosu, potrivit sursei citate.

Programul Anei Maria Bărbosu în afara Jocurilor Olimpice

Gimnasta a menționat că școala a fost întotdeauna o plăcere și o formă de relaxare pentru ea, oferindu-i o pauză de la rigorile antrenamentului.

De când eram mică, școala a fost pe primul loc. A fost o relaxare după antrenament. Antrenamentul fiind o muncă fizică, când veneam să-mi fac temele acasă, cumva îmi luam gândul de la antrenament și îmi focusam atenția pe exercițiile de la matematică sau compunerile de la română. Mă detașam de sală și era o plăcere. Ana Bărbosu, la emisiunea Vocile care contează

În prezent, sportiva trebuie să facă față unui program extrem de solicitant.

„În această perioadă încerc să mă liniștesc și să iau un pic o pauză de la programul încărcat pe care-l am în mod normal (n.r. - două antrenamente și școală).

Încerc să petrec cât mai mult timp cu cei dragi, dar în același timp să reușesc să merg și la toate întâlnirile care sunt și să mă văd cu antrenorii, să mai vizitez sala de la Focșani”, a mai declarat sportiva.

Ana Bărbosu vrea să urmeze o facultate

Pe lângă succesul său în gimnastică, Ana Maria Bărbosu are planuri și pentru viitorul academic.

Îmi doresc să reușesc să mă pregătesc la fel de bine ca la gimnastică și pentru acest examen foarte important. Încă discut cu părinții și, ulterior, va trebui să discut și cu antrenorii în așa fel încât programul să fie structurat, să am timp și de antrenamente, și de școală, pentru că este destul de mult de recuperat. Ana Bărbosu

„Sunt convinsă că o să reușesc să le balansez pe amândouă și să am un rezultat foarte bun.

Gândul meu și pentru ce o să mă pregătesc este Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Științe Economice de la București”, a mai spus sportiva.

Medalie de bronz obținută cu greu la Jocurile Olimpice

La Jocurile Olimpice de la Paris, deși, inițial, fusese clasată pe podium la sol, Ana Maria Bărbosu coborâse pe locul patru după o contestație a americanilor.

Gimnasta s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), iar acolo i-a fost reatribuită medalia de bronz, după ce s-a constatat că depunerea contestației americancei Jordan Chiles a depășit termenul regulamentar.

  • Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) recompensează sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice cu premii în bani, în semn de recunoaștere pentru realizările lor.
  • În plus, Ion Țiriac a decis să le ofere sportivilor care au câștigat medalii câte un automobil Hyundai Ioniq 5, subliniind astfel aprecierea sa pentru succesul lor.
60.000 de euro
va primi Ana Bărbosu de la COSR
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”