Rednic nu iartă  3 jucători  OUT de la UTA ! Cine a fost dat afară direct: „Nu fac concesii” + unul dintre ei venise de doar 2 luni
Mircea Rednic. Foto: Sportpictures

Rednic nu iartă 3 jucători OUT de la UTA! Cine a fost dat afară direct: „Nu fac concesii” + unul dintre ei venise de doar 2 luni

  • Mircea Rednic (62 de ani) a anunțat că Andrei David (21 de ani) a fost dat afară din cauza problemelor de comportament, în timp ce Diogo Costa (24 de ani) și Loai Halaf (24 de ani) sunt liberi să își caute echipe.
„Știe cineva cât m-am zbătut?”  Fanii i-au cerut demisia, dar Opriţa  nu vrea să plece  de la Steaua
Citește și
„Știe cineva cât m-am zbătut?” Fanii i-au cerut demisia, dar Opriţa nu vrea să plece de la Steaua
Citește mai mult
„Știe cineva cât m-am zbătut?” Fanii i-au cerut demisia, dar Opriţa  nu vrea să plece de la Steaua

UTA a renunțat la serviciile mijlocașului Andrei David, la doar cinci etape de la începutul noului sezon.

Tehnicianul arădenilor, Mircea Rednic, a decis să rezilieze contractul jucătorului de 21 de ani, după o serie de prestații sub așteptări și abateri disciplinare.

„David deja și-a reziliat contractul, nu mai e. Eu nu fac concesii, mai ales cu cei tineri, sunt niște reguli, comportamentul lui a lăsat de dorit.

El nu a înțeles, l-am iertat de amendă, a avut noroc că s-a câștigat meciul ăla cu Slobozia. Apoi, să nu te duci să joci la juniori… E prea mare jucător pentru noi și i-am zis că nu vreau să mă așez în fața carierei lui. Sunt foarte exigent. El nu a înțeles șansa pe care a avut-o”, a spus tehnicianul, potrivit sportarad.ro.

De ce l-a dat Rednic afară pe Andrei David

Problemele au început odată cu participarea lui David la o petrecere organizată de ziua lui Valentin Costache cu 72 de ore înaintea meciului cu Unirea Slobozia.

Mijlocașul nu a evoluat în acel meci și a fost trimis să joace duminică, 10 august, pentru echipa de juniori a clubului, în meciul contra juniorilor de la U Cluj.

David nu s-a prezentat la meci. A motivat că se simte rău după ce a mâncat pizza după meciul cu Slobozia de sâmbătă seara, potrivit sursei citate anterior.

Mircea Rednic s-a enervat în momentul în care a aflat cele întâmplate și a decis să îl dea afară pe mijlocaș.

Văd că problema e că nu le dăm șansă tinerilor. Ba, le dăm șansă, când și meciul trecut am avut șase, la meciul celălalt șapte. Acum ce vrem? Vrem să creștem tineri sau vrem performanță, rezultate? Și oricum dintre cei care au fost plecați în altă parte, i-am văzut, mi-au plăcut, sunt ai noștri, unii au debutat. Mircea Rednic

Antrenorul l-a dat exemplu pe Cristian Mihai (19 ani), titular în toate cele 5 meciuri din acest sezon.

Prefer ca un tânăr să se ducă să joace cum a făcut Mihai (n.r. - Cristian Mihai), care a evoluat un sezon în Liga 3 și i-a prins foarte bine. A revenit, a debutat și a rămas titular. Și asta mi-am dorit și de la ceilalți, decât să-i țin aici să se antreneze și să nu joace”, a mai declarat „Puriul”.

Cine este Andrei David

David, crescut de Fiorentina și adus la UTA în toamna anului trecut, a debutat în Liga 1 în 2024, într-o înfrângere severă cu 0-4 pe Arena Națională, contra FCSB.

Deși a bifat cele mai multe minute în acel meci, tânărul mijlocaș a acumulat doar șase prezențe oficiale și 106 minute de joc în tricoul „alb-roșilor”.

100.000 de euro
valorează Andrei David, potrivit transfermarkt.com

Diogo Costa și Loai Halaf, liberi să-și caute echipe

David nu este singurul jucător care va pleca de la UTA. Diogo Costa și Loai Halaf vor părăsi și ei formația din Arad, nemulțumiți de minutele primite.

„Diogo Costa și Halaf nu sunt în lot. Există concurență pe posturile lor. Au primit șanse, facem rotație, n-am ce să fac. Le-am explicat situația, nu poți să ai pretenția să joci în fața jucătorilor de pe posturile lor.

Perioada de transferuri e deschisă, le-am spus să caute soluții dacă își doresc să joace.Străinii care vin la echipă să se impună, nu doar să vină și să-și ia salariile”, a explicat Rednic.

Halaf venise la UTA de la Maccabi Bnei Reineh, în urmă cu exact două luni! A prins doar 49 de minute în acest start de sezon.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5