Nu-l mai vor  Gareth Southgate,  criticat  dur de legendele Angliei după înfrângerea cu Spania din finala EURO 2024
Gareth Soutghate Foto: Imago

Nu-l mai vor Gareth Southgate, criticat dur de legendele Angliei după înfrângerea cu Spania din finala EURO 2024

  • Gareth Southgate (53 de ani) a stârnit un val de critici, după ce naționala „Albionului” a pierdut a doua finală de EURO consecutivă, scor 1-2, împotriva Spaniei.
  • Rio Ferdinand (45 de ani), Gary Lineker (63 de ani) și Alan Shearer (53 de ani), 3 jucători emblematici în istoria Angliei, s-au aflat și ei printre cei care au criticat abordarea selecționerului.

Fără vreun trofeu european în palmares din 1966, selecționata Angliei s-a văzut învinsă și în cea de-a doua finală consecutivă de EURO.

Southgate, criticat dur de Rio Ferdinand, Gary Lineker și Alan Shearer

Imediat după fluierul final, Rio Ferdinand, Gary Lineker și Alan Shearer, experții BBC pentru finala EURO, au criticat prestația selecționatei lui Southgate.

Cu talentul pe care îl avem în echipă, trebuie să câștigi dacă joci defensiv. Altfel, totul va fi analizat ca o abordare negativă. Acest lucru cade în responsabilitatea antrenorului. El a stabilit stilul de joc și trebuie să câștigi jucând astfel, pentru că acești jucători sunt prea buni pentru a arăta atât de diferit față de cum joacă la cluburile lor.

Am așteptat prea mult pentru a prelua inițiativa, când avem jucători de calitate peste tot pe teren”, a spus Ferdinand, potrivit The Sun.

De partea cealaltă, Gary Lineker a avut o reacție categorică: „Este o victorie pentru fotbalul ofensiv”

Alan Shearer: „Bănuiesc că va fi ultimul meci al lui Southgate”

Golgheterul all-time din Premier League, Alan Shearer, crede că Soutghate nu va mai rămâne la națională.

Bănuiesc că va fi ultimul meci al lui Southgate. De unde a preluat echipa și unde a dus-o este un parcurs impresionant, dar când ajungi în finală, trebuie să câștigi.

Ar fi trebuit să vedem un fotbal mai ofensiv. Da, am ajuns în finală, dar trebuie să câștigi”, a adăugat Shearer, potrivit sursei citate.

Anglia a doua finală pierdută consecutiv

Naționala antrenată de Gareth Southgate a devenit prima din istorie care pierde două finale consecutive de EURO, după ce în 2021 se înclinau în fața Italiei chiar pe Wembley.

Selecționerul Angliei a dat dovadă de fair-play la finalul meciului și a spus de spanioli că meritau să câștige acest trofeu: 

„Spania a fost cea mai bună echipă din turneu și cred că au meritat să câștige”, a declarat Gareth Soutghate.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”