Visul blaugrana Barcelona și-a trimis antrenorii la București »  Secretele La Masia , predate puștilor: „În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo” +42 foto
Barcelona și-a trimis antrenorii la București pentru a învăța copiii după metodologia care i-a șlefuit pe Xavi, Iniesta, Messi sau Yamal

Visul blaugranaBarcelona și-a trimis antrenorii la București » Secretele La Masia, predate puștilor: „În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo”

  • Barca Academy este pentru două săptămâni la București, unde are organizate două tabere pentru puștii români
  • Secretele La Masia vor fi explicate copiilor de câțiva antrenori școliți la Barcelona
  • Florin Răducioiu a fost invitat la primul antrenament: “Sunt curios să văd filosofia acestui club”

Zilele acestea, Bucureștiul găzduiește, după o pauză de 5 ani, o nouă tabără organizată de Barca Academy.

S-a întâmplat și în 2019, când baza FCSB de la Berceni a fost aleasă ca locație. Acum, tinerii antrenori școliți în La Masia repetă experiența la Complexul “Arcul de Triumf”.

Mult entuziasm, mulți puști îmbrăcați cu tricouri cu sigla legendarului club spaniol, zâmbete și nerăbdare. Așa a arătat peisajul de luni dimineață de pe terenul sintetic de lângă stadionul din nordul Bucureștiului. 

Răducioiu, lângă antrenorii de la Barca 

Tineri antrenori ce-au învățat meserie în fabrica de fotbal de la Barcelona au venit în România, unde timp de 2 săptămâni organizează două tabere de fotbal, destinate copiilor, care își pot îmbunătăți calitățile pe metodologia unică folosită în La Masia.

Alături de antrenorii veniți din Spania a fost și Florin Răducioiu, fost mare atacant, care în urmă cu 30 de ani făcea pasul, culmea, la rivala din oraș a clubului blaugrana, Espanyol. Cele două camp-uri au loc între 19-23 august și 25-29 august. 

“În 4-5 ani vom avea și noi un jucător acolo”

Invitat special la acest camp, Florin Răducioiu e încântat de oportuniatea de a vedea cum lucrează și șlefuiește Barcelona tinerele talente. Fostul atacant speră ca puștii ce partcipă la tabără să acumuleze cât mai multe lucruri noi în zilele petrecute alături de antrenoii din La Masia:

“Sunt foarte curios să descopăr filosofia Barcelonei. Le mulțumesc celor care m-au invitat și mi-au dat ocazia de a vedea cum se antrenează de fapt Barcelona.

DSC01831.JPG
DSC01831.JPG

Galerie foto (42 imagini)

DSC01809.JPG DSC01810.JPG DSC01811.JPG DSC01817.JPG DSC01818.JPG
+42 Fotografii
labels.photo-gallery

Va fi o experiență de neuitat pentru copii. Obiectivul lor e ca în aceste zile să-i facă pe copii să plece cu lucruri noi de aici. Asta e cel mai important”, a zis Florin Răducioiu.  

Fostul internațional e convins că România va da din nou, peste 4-5 ani, un jucător la clubul catalan. După Hagi și Popescu, Răducioiu crede că țara noastră va avea un nou român acolo:

“Am avut ieri o ședință video, și, deși cred că sunt destul de actualizat cu tot ce înseamnă metode de pregătire, am văzut lucruri pe care nu le știam.

Sunt foarte curios, de asta am venit. Dacă vrei să te dezvolți, trebuie să fii mereu foarte curios, exact ca un copil.

Cred că România va avea cât de curând un jucător la Barcelona. Cred că în 4-5 ani. Și știți că sunt foarte bun la predicții. Am deja pe cineva în minte”. 

Comunicarea, secretul Barcelonei

Răducioiu a discutat cu cei ce conduc proiectul Barca Academy și crede că secretul succesului în Spania e dat de comunicare.

În școala de fotbal a Barcelonei se pune mare accent pe discuțiile cu tinerii fotbaliști, pentru a le cunoaște problemele, a-i face să găsească soluții și a le da curaj:

“M-a impresionat faptul că aici se pune foarte multă atenție pe creșterea copilului, dezvoltarea lui pe partea de comunicare.

Se vorbește foarte mult cu ei. E partea centrală a proiectului. Ei mai întâi cresc oameni, apoi fotbaliști. Lucru care în România e inexistent”. 

Ce implică cele două tabere

Galerie foto (42 imagini)

DSC01809.JPG DSC01810.JPG DSC01811.JPG DSC01817.JPG DSC01818.JPG
+42 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Sesiuni intense de antrenament: Tehnici de dribling, pase, șuturi și tactici de joc, toate predate de antrenori cu experiență Barça.
  •  Analiză video: Descoperă tacticile Barcelonei prin analiza meciurilor jucătorilor legendari. Învață de la cei mai buni cum să-ți îmbunătățești jocul și să îți dezvolți abilitățile!
  • Meciuri amicale: Pune în practică noile abilități și simte adrenalina competiției.
  • Feedback de grup: Primește sfaturi și îndrumări de la experți pentru a-ți atinge potențialul maxim.
  • Filosofia Barça: Descoperă valorile și spiritul care au făcut din FC Barcelona un club legendar.
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”