Sezon încheiat  Barcelona și-a pierdut una dintre tinerele speranțe:  ruptură de ligamente încrucișate
Marc Bernal a avut nevoie de sprijin pentru a părăsi terenul (foto: Imago)

Sezon încheiat Barcelona și-a pierdut una dintre tinerele speranțe: ruptură de ligamente încrucișate

  • Barcelona a câștigat în deplasarea de la Rayo Vallecano, scor 2-1, însă catalanii nu s-au putut bucura de victorie din cauza accidentării lui Marc Bernal (17 ani).
  • Mijlocașul s-a resimțit după un duel, în minutul 7 al prelungirilor și totul pare să indice că a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul stâng.
Remontada  Barcelona, revenire spectaculoasă cu echipa lui Rațiu »  Dani Olmo , decisiv la debut
Citește și
Remontada Barcelona, revenire spectaculoasă cu echipa lui Rațiu » Dani Olmo, decisiv la debut
Citește mai mult
Remontada  Barcelona, revenire spectaculoasă cu echipa lui Rațiu » Dani Olmo , decisiv la debut

15:10 Marc Bernal, ruptură de ligament încrucișat anterior și leziune a meniscului extern

Cele mai pesimiste scenarii în cazul Bernal au devenit realitate: fotbalistul a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng și o leziune asociată a meniscului extern.

Bernal va fi supus unei intervenții chirurgicale în următoarele zile.

Barcelona va emite un comunicat medical după operația lui Bernal. Clubul nu a dat detalii despre perioada estimată în care jucătorul va fi indisponibil, dar totul indică faptul că și-a luat adio de la acest sezon.

Marc Bernal, ruptură de ligamente încrucișate la genunchi!

Accidentarea lui Marc Bernal a umbrit victoria obținută în fața lui Rayo Vallecano. Tânărul fotbalist nu a putut termina meciul, al 3-lea ca titular în acest sezon.

În minutul 90+7, după o ciocnire cu Isi a trebuit să părăsească terenul când Barça epuizase schimbările. Meciul a avut 12 minute de prelungire.

Vizibil afectat, Bernal a avut nevoie de ajutorul staff-ului medical pentru a putea părăsi terenul. Mijlocașul nu se putea sprijini în piciorul accidentat.

La puțin timp după încheierea partidei, s-a confirmat cea mai mare temere a catalanilor. Diagnosticul pus lui Bernal e unul dur: ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng.

La aflarea verdictului, Bernal a izbucnit în lacrimi în timp ce toți încercau să-l consoleze, scrie as.com.

Este o victorie tristă. Nimeni nu este fericit în vestiar. Hansi Flick, antrenor Barcelona

Bernal a părăsit stadionul în cârje și ajutat de coechipieri și membri ai staff-ului medical.

El va fi supus unor teste în această dimineață pentru a evalua gravitatea exactă a accidentării. Cel mai probabil, Marc Bernal nu va mai putea juca în actuala ediție de campionat.

Ce opțiuni are Hansi Flick pentru postul de pivot

Accidentarea vine în cel mai bun moment al puștiului de 17 ani. Pivotul reușise să-l impresioneze pe antrenorul Hansi Flick în presezon, care-l titularizase pentru a treia oară consecutiv.

Neamțul are serioase motive de îngrijorare, pentru că îl mai are pe postul de mijlocaș defensiv doar pe Marc Casado, 20 de ani.

Barcelona ar mai avea și varianta Pau Prim, de la Barca B, unde a avut un sezon foarte bun. Are 18 ani, e un „6” clasic, ambidextru, creativ și foarte bun cu mingea.

El este jucătorul care, în ultimii ani, a fost văzut drept urmașul lui Sergio Busquets. Profilul său este mai creativ și mai puțin energic decât cel al lui Casado, scrie sport.es.

Frenkie de Jong, principala opțiune pe acest post, e și el accidentat și nu a mai jucat de dinainte de EURO 2024, adică de 3 luni.

Barcelona a avut emoții și cu Pedri, care nu a putut termina partida după un fault al lui Pathe Ciss.

Hansi Flick l-a schimbat pe mijlocaș în minutul 90+1 din precauție. Veștile sunt mai bune în ceea ce-l privește: ar fi vorba doar de o lovitură mai puternică și va putea juca în următorul meci.

L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Handbal
17.09
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Citește mai mult
De la Barcelona la Rapid Echipa de handbal feminin a Rapidului a adus un antrenor de la catalani
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !