Contract semnat  Baza COSR de la  Izvorani  va fi modernizată » Ciolacu: „România trebuie să investească în sport” +24 foto
Baza sportivă COSR de la Izvorani. Foto: cosr.ro

Contract semnat Baza COSR de la Izvorani va fi modernizată » Ciolacu: „România trebuie să investească în sport”

  • Luni, 19 august, s-a semnat contractul de reparație și modernizare a Complexului Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani.
  • Premierul Marcel Ciolacu (56 ani) a afirmat că „România trebuie să investească în sport”.

Ciolacu a afirmat că România trebuie să bage bani atât în sportul de performanţă, cât şi în cel de mase.

Recent, sportivi importanți ai României, precum David Popovici sau Sorana Cîrstea, au tras semnale de alarmă în legătură cu implicarea statului în sport.

FCSB -  LASK Linz    Campioana României a pus în vânzare  online  biletele pentru manșa retur din Europa League
Citește și
FCSB - LASK Linz Campioana României a pus în vânzare online biletele pentru manșa retur din Europa League
Citește mai mult
FCSB -  LASK Linz   Campioana României a pus în vânzare online biletele pentru manșa retur din Europa League

Ciolacu, despre modernizarea bazei COSR de la Izvorani: „Sportul este un cec în alb pentru viitorul nostru”

„Vreau să-i mulţumesc preşedintului Agenţiei Naţionale pentru Sport, doamna Elisabeta Lipă,  preşedintelui COSR, domnului Mihai Covaliu, pentru implicarea continuă în îmbunătăţirea condiţiilor pe care statul român le poate pune la dispoziţie sportivilor pentru a avea performanţe.

România trebuie să investească în sport, atât în sportul de performanţă, cât în sportul de mase. Sportul este practic un cec în alb pentru viitorul nostru, pentru viitorul generaţiilor următoare.

Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR
Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR

Galerie foto (24 imagini)

Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR
+24 Fotografii
labels.photo-gallery

Guvernul, prin CNI şi prin Ministerul Dezvoltării, a finalizat 200 de săli de sport, 49 de complexuri sportive şi 16 bazine de înot în toată ţara. Pe lângă acestea avem în execuţie peste 380 de obiective de investiţii în infrastructura sportivă. Cu participarea administraţiilor locale, sper să intensificăm ritmul investiţiilor în sportul românesc”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

126 de milioane de lei
valorează proiectul de reparaţie şi modernizare a bazei COSR din Izvorani, care are o durată de investiţie de 42 de luni din care 6 sunt dedicate activităţii de proiectare, anunță Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării.

Mihai Covaliu: „Sperăm prin aceste investiții să ne bucurăm de creșterea rezultatelor tricolorilor”

Mihai Covaliu, președintele COSR, speră ca „prin aceste investiții să ne bucurăm de creșterea rezultatelor” sportivilor români.

„După foarte mulți ani și foarte multe discuții am ajuns în acest punct. Familia Olimpică, lumea sportului așteaptă de mult acest moment.

Suntem bucuroși ca prin dezvoltarea infrastructurii sportive putem spera să crească și performanța sportivilor noștri.

«Complexul Olimpic Sydney 2000» din Izvorani a fost dedicat acum 24 de ani sportului, după o ediție excelentă de Jocuri. După Paris 2024, sperăm prin aceste investiții să ne bucurăm de creșterea rezultatelor tricolorilor!

Vă mulțumim pentru efortul pe care îl faceți, știm că sunt și alte domenii care necesită atenție, dar mă bucur că astăzi sportul revine în atenția Guvernului și primește această medalie pentru performanță!”, a afirmat Covaliu.

Cum descrie COSR baza de la Izvorani: „O adevărată oază a sportului românesc”

Pe site-ul Comitetului Olimpic și Sportiv Român pot fi găsite mai multe informații despre baza de la Izvorani.

„Pe malul lacului Snagov, într-un peisaj de vis, la numai 33 de kilometri de București, se află o adevărată oază a sportului românesc - Complexul Olimpic «Sydney 2000».

Din anul 2000 când a intrat în patrimoniul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), baza sportivă din satul Izvorani a fost modernizată și dezvoltată, devenind astăzi un mare complex sportiv care asigură condiții de pregătire la standarde internaționale, la aproape toate ramurile sportive, apreciate de componenții echipelor de club și loturilor reprezentative atât ale României cât și ale altor țări de pe toate continentele.

Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR
Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR

Galerie foto (24 imagini)

Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR Baza de la Izvorani va fi modernizată FOTO: COSR
+24 Fotografii
labels.photo-gallery

Înaintea marilor competiții olimpice, când «se strigă adunarea», componenții Echipelor Olimpice ale României se reunesc la Complexul Olimpic Sydney 2000 pentru a se avânta împreună spre marile provocări olimpice.

În incinta Complexului, în afară de un bazin olimpic, săli și terenuri de sport, spații de cazare, restaurante, locuri de odihnă și relaxare, există săli de conferințe unde se pot organiza evenimente și întâlniri oficiale”, scrie COSR.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”