BUCUREȘTIUL ARE PATINOAR  GOLAZO.ro a vizitat Berceni Arena: azi e meci de hochei în Capitală  după 12 ani +22 foto
Berceni Arena FOTO GOLAZO.ro

BUCUREȘTIUL ARE PATINOAR GOLAZO.ro a vizitat Berceni Arena: azi e meci de hochei în Capitală după 12 ani

  • Supercupa României la hochei pe gheață se dispută azi, de la 20:30, în București
  • Berceni Arena, noul patinoar al Capitalei, o investiție a Primăriei Sectorului 4, găzduiește primul meci de hochei din București după 12 ani
  • 10 milioane de euro a costat Berceni Arena, care are o capacitate de 800 de locuri

12 ani fără un meci de hochei. Lucrări pentru noul “Flamaropol” blocate, Bucureștiul a bifat în ultimii ani borne negative.

Capitala fără o nouă sală polivalenta și fără un patinoar nou până nu demult va organiza după 12 ani primul meci de hochei. Locația: Berceni Arena, primul patinoar construit în București după 70 de ani. 

10 milioane, 800 de locuri

Azi, Berceni Arena, găzduiește meciul dintre Corona Brașov și ACSH Gheorghieni, Supercupa României.

Un meci care poate fi urmărit de 800 de oameni, atât cât este capacitatea noii arene din sudul Bucureștiului, finalizată de curând, o investiție de aproximativ 10 milioane de euro.

Berceni Arena a fost omologată de Federaţia de Hochei şi poate găzdui meciuri la nivel naţional.

15 grade Celsius
vor fi în tribunele Berceni Arena, în timp ce la nivelul gheții vor fi 5 grade

“Un exemplu bun”

Nagy Attila-Ferenc, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, e convins că noua arenă înseamnă un pas mare pentru hocheiul românesc și o șansă pentru tinerii din București:

„Cred că este un pas foarte important pentru procesul de redezvoltare a hocheiului din Bucureşti. Sper să fie un exemplu bun pentru restul primăriilor.

În 2024, patinajul, înotul şi mersul cu bicicleta ar trebui să fie cultură generală, aceste infrastructuri care sunt făcute o să ajute copiii să ajungă la o normalitate“, spune Nagy Attila-Ferenc, preşedintele federaţiei, conform zf.ro.

Berceni Arena (1).jpeg
Berceni Arena (1).jpeg

Galerie foto (22 imagini)

Berceni Arena (1).jpeg Berceni Arena (2).jpeg Berceni Arena (3).jpeg Berceni Arena (4).jpeg Berceni Arena (5).jpeg
+22 Fotografii
labels.photo-gallery

Fără patinoar de 12 ani

Berceni Arena e azi singurul patinoar funcţional din capitala României. Asta după ce patinoarul “Mihai Flamaropol”, din Bulevardul Basarabiei, aproape de Arena Națională a fost dărâmat.

Lucrările noii arene sunt blocate, iar scheletul construcției se află în stare de degradare de multă vreme. 

Construit în 1958, patinoarul Mihai Flamaropol a fost închis în 2012, apoi demolat pentru a face loc unei noi arene, care ar fi trebuit finalizată în 2019.

Reconstrucţia a fost începută în 2017, dar lucrările au fost sistate în 2019. Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a promis în mai multe rânduri că lucrările vor fi reluate. Fără succes însă.

1 an și 8 luni
a durat construcția Berceni Arena
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid