Planul pentru Drăgușin Un  insider la Tottenham  a analizat pentru GOLAZO.ro situația stoperului naționalei + Reacția lui Drăgușin +24 foto
Radu Drăgușin. Foto: Raed Krishan

Planul pentru DrăgușinUn insider la Tottenham a analizat pentru GOLAZO.ro situația stoperului naționalei + Reacția lui Drăgușin

  • CIPRU - ROMÂNIA. Înaintea „dublei” în Liga Națiunilor, cu Cipru și Lituania, în deplasare pe 12 și 15 octombrie, Matt Barlow (Daily Mail) a vorbit pentru GOLAZO.ro despre Radu Drăgușin. Ce se petrece acum și ce îl așteaptă la Tottenham. 
  • Pilonul „tricolorilor”, titular indiscutabil și cu Mircea Lucescu, avea garantate toate meciurile lui Spurs în afara Premier: „Eliminarea din Europa League a fost un dezastru. Se aștepta să joace 180 de minute, a prins 7”. 
  • Prezentul e complicat, dar reporterul englez îl apreciază pe Drăgușin: „Are atitudine matură și spirit de luptător”. Se poate crea un culoar bun pentru el la Londra: „E înlocuitorul natural al lui Romero”. 
  • Cipru - România se joacă sâmbătă, de la ora 21:45, liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Prima TV.

La conferința de vineri seară, înaintea meciului cu Cipru de la Larnaca, Radu Drăgușin a fost întrebat care e starea lui psihică după eliminarea din Europa League, la Tottenham - Qarabag 3-0. 

Cipru - România. Radu Drăgușin: „Sunt foarte bine psihic. Tottenham mi-a confirmat încrederea”

A răspuns sigur de el: „Sunt foarte bine psihic. Sunt greșeli pe care oricine le poate face. Tottenham mi-a confirmat că are încredere în mine, Mister (n.r. managerul Ange Postecoglou) la fel, și el mi-a confirmat această încredere”. 

Nu visăm la Mondial, acesta este obiectivul. Ne dorim toți, trebuie să dovedim că merităm să jucăm la Mondial. Radu Drăgușin, stoper România

Pentru Edward Iordănescu, Radu Drăgușin era titular indiscutabil. Liderul apărării, chiar și la 22 de ani. 

Așa a fost la Euro, deși jucase destul de puțin în ianuarie-mai la Tottenham. A devenit pilonul echipei, fără de care „tricolorii” nu începeau. 

Lucescu mizează 100% pe Drăgușin

Pentru Mircea Lucescu, e la fel. Chiar dacă rămâne mai mult rezervă la club, selecționerul intenționează să meargă sută la sută cu el. Și în Liga Națiunilor, și în calificările pentru viitorul Mondial. 

A mizat total pe Drăgușin contra Kosovo și Lituania, în prima „dublă” de Nations League, o va face și acum, în octombrie, în deplasările din Cipru și Lituania.

Deși experimentatul antrenor, 79 de ani, știe că pe fondul lipsei meciurilor și a constanței pot să apară erori, ținând cont și de tinerețea internaționalului. 

23 de selecții
are Radu Drăgușin la națională. A fost titular în ultimele 20 de meciuri ale „Zidului Galben” și integralist în 18 dintre ele

Un jurnalist englez ne-a descris situația lui Drăgușin la Tottenham. Și imediată, și de viitor

Dar cum se anunță viitorul lui Drăgușin la Tottenham? Are contract pe termen lung și ce i se va întâmpla la club va influența și prestațiile la națională. 

GOLAZO.ro a contactat un jurnalist englez care scrie de peste 25 de ani de fotbalul insular și e foarte apropiat de Tottenham. 

Matt Barlow (Daily Mail), prezent la ultimele șase Cupe Mondiale și cinci Euro, ne-a spus cum vede el situația lui Drăgușin la Spurs. Complicată momentan, dar cu o excelentă perspectivă. Pentru el, viitorul e deschis la echipa din nordul Londrei. 

2030 e anul în care expiră contractul lui Radu Drăgușin cu Tottenham

„Drăgușin e încă la mare distanță de Romero și Van de Ven”

„Un start dificil de sezon pentru Drăgușin, cu puține ocazii de a juca și un cartonaș roșu împotriva lui Qarabag. 

Tottenham a început anul competițional cu numai trei fundași centrali autentici, iar Drăgușin e al treilea, încă la mare distanță în spatele lui Romero și Van de Ven”, a pornit britanicul analiza. 

De ce are a treia șansă? „Romero e vicecăpitan și unul dintre liderii vestiarului. Iar Van de Ven e foarte important pentru stilul preferat al managerului Ange Postecoglou datorită vitezei sale extreme. În plus, e unul dintre favoriții fanilor”

4 partide
a jucat Radu Drăgușin la Tottenham în primele două luni ale sezonului în toate competițiile: 196 de minute (49 în medie pe meci)

Planul lui Postecoglou pentru Drăgușin și punctele nevralgice ale duetului imbatabil

Totuși, „tricolorul” poate fisura acest duet aparent imbatabil din centrul defensivei alb-albastre. 

Motivul: „Amândoi ratează meciuri. Romero e destul de des suspendat și călătorește în jurul lumii pentru naționala Argentinei. Van de Ven are o listă de accidentări, cu prea multe leziuni musculare, legate tocmai de înățime și de viteză”. 

De aceea, „Postecoglou nu vrea să-i vadă pe cei doi jucând în fiecare meci. Își dorește ca Drăgușin să evolueze tot mai mult pentru a fi gata oricând e nevoie de el”. 

Managerul plănuia să-i folosească pe Romero și Van de Ven în Premier League, iar Drăgușin să apară în toate partidele din celelalte competiții, cupele Angliei și Europa League. Matt Barlow, jurnalist Daily Mail
CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan
CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan

Galerie foto (24 imagini)

CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan CIPRU - ROMÂNIA: conferință Mircea Lucescu + antrenament. Foto: Raed Krishan
+24 Fotografii
labels.photo-gallery

„Drăgușin a prins doar 7 minute când se aștepta să joace 180”

Numai că planul tehnicianului a fost dat peste cap chiar de Drăgușin. 

„Jocurile din cupe n-au fost bune pentru Drăgușin. Pe 18 septembrie, contra lui Coventry în Cupa Ligii, echipa din liga a doua a condus până în minutul 88, înainte ca Spurs să întoarcă scorul (n.r. 2-1). 

Apoi, cu Qarabag, pe 26 septembrie (3-0), a fost eliminat după șapte minute, un dezastru pentru el: a fost suspendat și nu a mai putut intra cu Ferencvaros, pe 3 octombrie”, a subliniat reporterul englez.

Startul în Europa League a eșuat: „În două partide în care se aștepta să joace 180 de minute, Drăgușin a prins doar 7 minute. A avut ghinion”.

E dificil să fii apărător în echipa lui Postecoglou, pentru că Tottenham atacă atât de mult și tu, ca fundaș, rămâi deseori expus, cum s-a întâmplat și cu Qarabag. Totuși, nu cred că pierderea lui Drăgușin e semnificativă pe termen lung. Matt Barlow, jurnalist Daily Mail

„Drăgușin are atitudine matură și spirit de luptător”. Se poate crea culoar pentru el

Britanicului îl apreciază pe Drăgușin. „A dovedit că e un stoper puternic, capabil să intre în echipă când lipsește Romero sau Van de Ven. Are atitudine matură și spirit de luptător. A demonstrat deja că poate juca în Premier League, așa cum a făcut-o cu Newcastle”, crede el.

În vara viitoare, se poate crea culoarul pentru Radu la Tottenham. 

Se profilează o problemă pentru Spurs cu Romero. La finele acestui sezon, argentinianul va mai avea doar doi ani din contractul care expiră în 2027, iar interesul lui Real Madrid pentru Cuti e confirmat. Există posibilitatea ca Romero să nu mai fie la Tottenham stagiunea următoare”. 

„E înlocuitorul natural al lui Romero. Acum însă trebuie să aibă răbdare”

Într-un asemenea scenariu, „tricolorul” are prima șansă. 

„Orice speculații s-ar face legat de alți jucători, Drăgușin e înlocuitorul natural. Mult mai potrivit ca înlocuitor pentru Romero decât pentru Van de Ven. Cred că are viitor la Spurs”. 

Un sfat: „Poate fi important în viitor, dar în acest sezon trebuie să aibă răbdare”. 

Ce estimează Matt Barlow: „Va continua să evolueze deocamdată în cupe, cu încă șase partide în faza principală de Europa League și alte două competiții interne. Totuși, dacă Romero sau Van de Ven va lipsi, Drăgușin va juca numai în Premier League”.

Sunt sigur că e greu pentru Drăgușin momentan, la naționala României e obișnuit să joace în fiecare meci, să fie liderul echipei. Matt Barlow, jurnalist Daily Mail

Lista jucătorilor convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor DICAN (Farul, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Programul României în Liga Națiunilor

  • Sâmbătă, 12 octombrie: Lituania – Kosovo (16:00), Cipru – ROMÂNIA (21:45)
  • Marți, 15 octombrie: Lituania – ROMÂNIAKosovo – Cipru (21:45)
  • Vineri, 15 noiembrie: Cipru – Lituania (19:00), ROMÂNIA – Kosovo (21:45)
  • Luni, 18 noiembrie: Kosovo – LituaniaROMÂNIA – Cipru (21:45)
Secretul împlinirii lui Man Cel mai bun moment al extremei la echipa națională.  Cine e în spatele creșterii lui Dennis
Nationala
14:37
Secretul împlinirii lui ManCel mai bun moment al extremei la echipa națională. Cine e în spatele creșterii lui Dennis
Citește mai mult
Secretul împlinirii lui Man Cel mai bun moment al extremei la echipa națională. Cine e în spatele creșterii lui Dennis
Oficial  Rapid a anunțat  că Boupendza și N'Jie  pot juca  în meciul cu Farul
Liga 1
16:46
Oficial Rapid a anunțat că Boupendza și N'Jie pot juca în meciul cu Farul
Citește mai mult
Oficial  Rapid a anunțat  că Boupendza și N'Jie pot juca  în meciul cu Farul
România, în grafic Naționala a făcut pași importanți spre calificarea la un Mondial după 28 de ani! Două din cele 3 obiective sunt ca și îndeplinite
Nationala
09:17
România, în grafic Naționala a făcut pași importanți spre calificarea la un Mondial după 28 de ani! Două din cele 3 obiective sunt ca și îndeplinite
Citește mai mult
România, în grafic Naționala a făcut pași importanți spre calificarea la un Mondial după 28 de ani! Două din cele 3 obiective sunt ca și îndeplinite
„Bă mască neagră!” FRF a investigat incidentul care a avut loc la turneul U19 și a aflat că un junior de la Voluntari a avut o remarcă cu tentă rasistă
Campionate
15:07
„Bă mască neagră!” FRF a investigat incidentul care a avut loc la turneul U19 și a aflat că un junior de la Voluntari a avut o remarcă cu tentă rasistă
Citește mai mult
„Bă mască neagră!” FRF a investigat incidentul care a avut loc la turneul U19 și a aflat că un junior de la Voluntari a avut o remarcă cu tentă rasistă
Acuzații de rasism Spaniolii reclamă un caz de discriminare la meciul România U19 - Spania U19 + Sancțiuni posibile + Reacția FRF
Nationala
12:12
Acuzații de rasism Spaniolii reclamă un caz de discriminare la meciul România U19 - Spania U19 + Sancțiuni posibile + Reacția FRF
Citește mai mult
Acuzații de rasism Spaniolii reclamă un caz de discriminare la meciul România U19 - Spania U19 + Sancțiuni posibile + Reacția FRF
Sabău l-a pus la punct pe Ianis Stoica„E imatur! Nu era momentul”
Liga 1
15:11
Sabău l-a pus la punct pe Ianis StoicaE imatur! Nu era momentul
Citește mai mult
Sabău l-a pus la punct pe Ianis Stoica„E imatur! Nu era momentul”
Serena Williams, operată  Fosta jucătoare a suferit o intervenție pentru  îndepărtarea unui chist
Tenis
16:52
Serena Williams, operată Fosta jucătoare a suferit o intervenție pentru îndepărtarea unui chist
Citește mai mult
Serena Williams, operată Fosta jucătoare a suferit o intervenție pentru îndepărtarea unui chist
România U21 la Euro 2025  Ce urmează pentru „tricolorii” mici : unde și când se joacă turneul final + ce adversari pot avea
Nationala
15.10
România U21 la Euro 2025Ce urmează pentru „tricolorii” mici: unde și când se joacă turneul final + ce adversari pot avea
Citește mai mult
România U21 la Euro 2025 Ce urmează pentru „tricolorii” mici : unde și când se joacă turneul final + ce adversari pot avea