Copa America 2019: Selecţionerul Braziliei i-a retras banderola de căpitan lui Neymar - Motivul: conflictul pe care l-a avut cu un suporter la finala Cupei Franței

Copa America 2019: Selecţionerul Braziliei i-a retras banderola de căpitan lui Neymar - Motivul: conflictul pe care l-a avut cu un suporter la finala Cupei Franței

Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Tite, i-a retras banderola de căpitan atacantului-vedetă Neymar şi a încredinţat-o experimentatului fundaş Dani Alves, colegul acestuia de la campioana Franţei, Paris Saint-Germain, cu trei săptămâni înaintea startului turneului Copa America 2019, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Decizia i-a fost comunicată lui Neymar de către selecţionerul Tite, în cursul zilei de sâmbătă", a anunţat luni seara Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) într-un comunicat.

Rolul de lider al lui Neymar în cadrul Selecao a fost pus sub semnul întrebării după ce a lovit un spectator la finala Cupei Franţei, pierdută de PSG în faţa formaţiei Rennes.

În urmă cu zece zile, în momentul anunţării listei jucătorilor care vor disputa turneul continental programat între 14 iunie şi 7 iulie în Brazilia, Tite a afirmat că Neymar "a comis o greşeală" şi doreşte să aibă o discuţie "faţă în faţă" înainte de a lua decizia finală în privinţa rolului acestuia de căpitan.

Neymar, în vârstă de 27 ani, a preluat banderola naţionalei Braziliei la finalul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, unde atacantul a fost ridiculizat pentru simulările sale, Selecao părăsind prematur competiţia, după ce a fost învinsă de Belgia în sferturile de finală.

Sâmbătă, starul brazilian şi-a făcut apariţia la centrul de pregătire al naţionalei Braziliei la bordul unui elicopter pe care erau imprimate iniţialele numelui său (NJR).

Neymar trebuia să se prezinte sub comanda lui Tite încă de marţi, însă a sosit cu trei zile mai târziu, după ce a lipsit joi de la ultimul antrenament al lui PSG, fără acordul antrenorului Thomas Tuchel.

Dani Alves (36 de ani), selecţionat de 108 ori în reprezentativa Braziliei, a mai fost căpitanul naţionalei ţării sale în patru rânduri, după ce Tite a pus în aplicare, în 2016, un sistem de rotaţie a căpitanilor la fiecare meci, până la Mondialul 2018.

Neymar a mai fost, la rândul său, căpitan al Selecao între 2014 şi 2016, când naţionala braziliană a fost condusă de Dunga.

Brazilia, care nu a mai câştigat Copa America din 2007, îşi va face debutul în competiţie pe 14 iunie, când va înfrunta Bolivia în meciul de deschidere.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”