RONALDO-MANIA  Cum se trăiește la Euro un meci cu  CR7  pe teren +27 foto
Cristiano Ronaldo înseamnă totul pentru lusitani: și la 39 de ani, e vedeta de pe tricouri, măști și orice produs cu însemnele Portugaliei. Foto: Imago

RONALDO-MANIA Cum se trăiește la Euro un meci cu CR7 pe teren

  • Leipzig s-a colorat în roșu aprins la Cehia - Portugalia, debut pentru ambele echipe la Euro 2024.
  • Cristiano Ronaldo înseamnă totul pentru lusitani: și la 39 de ani, e vedeta de pe tricouri, măști și orice produs cu însemnele Portugaliei.
  • La meciul de la Leipzig a asistat și Răzvan Burleanu, președintele FRF stând alături de oameni politici.

Ronaldo înseamnă trecutul, prezentul și a pus deja ștampila sigur și viitorul Portugaliei. E idol, e vedetă pentru lusitani și azi. Nouă din zece tricouri purtate de fani sunt inscriptionate cu numărul 7.

Fanii vin la stadion cu măști cu chipul starului naționalei, ba chiar și celebrul „brânzăăă” sau „cheeeseeee” spus pentru un zâmbet în poză e înlocuit cu un lung „siuuuuuuu”. 

Ronaldo e totul pentru Portugalia. Și la 39 de ani și probabil așa va rămâne. Etern! Iar faptul că acesta va fi, foarte probabil, ultimul turneu final pentru el, adună la stadion nu doar fanii celor două țări. Scoțieni, polonezi, ucraineni, români și japonezi. De peste tot! Pentru Portugalia, pentru CR7.

alt-text
alt-text

Galerie foto (27 imagini)

+27 Fotografii
labels.photo-gallery

Petrecere la comun

Să mai fi fost vreo două ore și jumătate până la startul jocului când suporterii celor două echipe se mutaseră din centrul orașului Leipzig la stadion. Îi aștepta un imens spațiu verde gata să fie bătătorit în pași de dans și bucurie.

De-a stânga și de-a latul culoarului ce te trimitea spre zona tribunelor, tot felul de terase improvizate și gherete cu bere și mâncare. 

Un carnaval, asta au oferit fanii portguhezi. Pictați pe fețe, colorați în cap, ghirlande de flori la gât, jobene în cap, o bucurie să fie din nou la turneul final.

Și cu ce speranțe! Bătuseră tot în preliminari, 30 de puncte, nu se puteau mai multe, golaveraj de bulevard, 36-2. Cum să nu visezi iar la un trofeu?

Roșu peste tot 

Tot stadionul a fost roșu. Aprins! Cu stropi de alb în peluza cehă. Frăția de afară s-a  mutat în stadion. Fanii parcă s-au vorbit, câte jumătate de stadion fiecare. Roșie o parte, roșu aprins cealaltă. Iar ambientalul dat de lumini, roșu și el, au completat la fix atmosfera. Parcă mai „pe voce" lusitanii. Mai vii și mai puțin încordați. Greu și-au dat drumul la glas și cehii. 

Au punctat la capitolul imagine în schimb. Cehii au avut zeci de steaguri agățate de barele din fața tribunei, unul după alătul pe o distanță de aproape 100 de metri. De 

Burleanu a stat printre politiceni

alt-text alt-text

La meciul de la Leipzig a asistat și Răzvan Burleanu. A stat în zona de costume, VIP. Șeful FRF a părăsit cantonamentul echipei naționale și a venit la meci ca invitat UEFA și a urmărit meciul alături de mai mulți oameni din politică, dar și de nume mari din fotbal ca Luis Figo și Clarence Seedorf.

Nu-i primul meci la care Burleanu participă la acest EURO în afara celui jucat de România. Președintele FRF a fost și la runda inaugurală, când a stat în apropierea lui Jose Mourinho și Sir Alex Ferguson. 

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !