Mr. Champions League Cristiano Ronaldo va primi un  „premiu special”  din partea UEFA
Cristiano Ronaldo. Foto: IMAGO

Mr. Champions LeagueCristiano Ronaldo va primi un „premiu special” din partea UEFA

  • Cristiano Ronaldo (39 de ani) va primi un „premiu special” din partea UEFA, cu ocazia tragerii la sorţi pentru faza principală din Liga Campionilor.
  • Portughezul este cel mai bun marcator din istoria celei mai importante competiții intercluburi din Europa.

Evenimentul va avea loc joi, 29 august, la Grimaldi Forum din Monaco, iar cel care îi va înmâna premiul lui Ronaldo va fi Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

„Nu voi spune nimănui”   Ronaldo  a vorbit despre retragere și despre planurile sale: „Nu-mi imaginez viitorul în acest domeniu”
Citește și
„Nu voi spune nimănui” Ronaldo a vorbit despre retragere și despre planurile sale: „Nu-mi imaginez viitorul în acest domeniu”
Citește mai mult
„Nu voi spune nimănui”   Ronaldo a vorbit despre retragere și despre planurile sale: „Nu-mi imaginez viitorul în acest domeniu”

Cristiano Ronaldo, premiat de UEFA pentru că a scris istorie în Liga Campionilor

Ronaldo a jucat în Liga Campionilor pentru Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid și Juventus Torino.

Ronaldo a fost de neoprit de-a lungul celor 19 sezoane jucate în UCL: a bifat 8 hat-trick-uri, a fost golgheter de 7 ori și este singurul jucător din istorie care a înscris în 3 finale diferite (2008, 2014 și 2017).

Lusitanul are în palmares cinci „urecheate”: una cu Manchester United și patru cu Real Madrid.

140 de goluri
a înscris Ronaldo în cele 183 de meciuri disputate în Liga Campionilor. A oferit și 48 de pase decisive.

„Una dintre cele mai strălucitoare stele din constelația UCL”

Ronaldo ocupă prima poziție în clasamentul golgheterilor all-time din Champions League. Este urmat de Lionel Messi (129 goluri) și polonezul Robert Lewandowski (94).

„Cristiano Ronaldo este una dintre cele mai strălucitoare stele din constelația UEFA Champions League. Realizările sale extraordinare în materie de goluri în această competiție par destinate să treacă testul timpului, reprezentând o provocare remarcabilă pentru generațiile viitoare.

Excelența sa susținută la cel mai înalt nivel este o dovadă a căutării sale neobosite a onorurilor individuale și de echipă. De-a lungul a peste două decenii, el a evoluat și și-a rafinat continuu jocul, păstrând în același timp pasiunea din tinerețe pentru marcarea și sărbătorirea golurilor.

Profesionalismul său, etica muncii, dedicarea și capacitatea de a străluci pe cea mai mare scenă sunt calități pe care jucătorii de fotbal de pretutindeni ar trebui să aspire să le emuleze”, a spus Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

  • Ronaldo a anunțat recent că intenționează să își încheie cariera la Al Nassr și că nu plănuiește să devină antrenor.

Cifrele lui Cristiano Ronaldo în Liga Campionilor

  • Meciuri jucate: 183
  • Goluri: 140
  • Trofee câștigate: 5 (2008, 2014, 2016, 2017, 2018)
  • Golgheter al competiției: 7
  • Cele mai multe goluri într-un sezon: 17 (2013/14)
  • Cea mai lungă serie de meciuri cu gol înscris: 11 (iunie 2017 - aprilie 2018).
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”