Terorizat de Papp  Bîrligea a debutat la FCSB, dar căpitanul Petrolului l-a blocat cu un  marcaj violent +24 foto
Bîrligea a debutat la FCSB FOTO GOLAZO.ro

Terorizat de Papp Bîrligea a debutat la FCSB, dar căpitanul Petrolului l-a blocat cu un marcaj violent

  • FCSB - PETROLUL. Într-un meci extrem de dur, cu trei accidentări ale oaspeților și cu eliminarea lui Mihai Popescu în prima jumătate de oră, Daniel Bîrligea a jucat în premieră la FCSB, fiind marcat agresiv de Papp. 
  • A fost limpede că Bîrligea a încercat să se adapteze la jocul roș-albaștrilor, la noii coechipieri. Nu a reușit. Căpitanul Petrolului l-a anihilat lovindu-l permanent.

Pe 3 septembrie, FCSB l-a prezentat pe Daniel Bîrligea. Tocmai îl transferase de la CFR cu o sumă totală de 2,5 milioane de euro. Vârful așteptat, noul număr 9 al roș-albaștrilor. 

FCSB - Petrolul  Haos pe Ghencea:   capete sparte , gaze lacrimogene, schimbări pe bandă rulantă și un „roșu” direct
Citește și
FCSB - Petrolul Haos pe Ghencea: capete sparte, gaze lacrimogene, schimbări pe bandă rulantă și un „roșu” direct
Citește mai mult
FCSB - Petrolul  Haos pe Ghencea:  capete sparte , gaze lacrimogene, schimbări pe bandă rulantă și un „roșu” direct

Bîrligea, primul meci pentru FCSB la 18 zile de la prezentare

Aproape trei săptămâni mai târziu, atacantul a debutat. Elias Charalambous anunțase cu o zi înainte, la conferință, că acesta nu va lipsi cu Petrolul și nu așa a fost. Prima apariție, prima titularizare. 

A ieșit pe teren la încălzire printre cei zece jucători de câmp. A salutat galeria, care l-a aplaudat imediat. 

Câteva mingi schimbate cu Radunovic, de care s-a apropiat deja în vestiar. A trecut alături de colegi la partea fizică, esențială, cu Thomas Neubert. Era concentrat la exerciții. Gimnastică, stretching, lansate, sprinturi și ruperi de ritm printre jaloane. 

A urmat un careu de pase cu Olaru, Tănase, Băluță și Tavi Popescu, urmărit atent de Mihai Pintilii, iar la finalul încălzirii a intrat în jocul de posesie pe suprafață redusă. 

Bîrligea a încercat să se adapteze la stil, la joc, la colegi

Nu a avut noroc la debut de un teren bun. Cea mai rea suprafață de joc posibilă. Ce e în Ghencea acum e orice, dar nu gazon. Numai pământ. De sus, din tribună, semăna cu „23 August” la acel dureros 2-5 cu Danemarca, din preliminariile CE 2004. 

FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro
FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro

Galerie foto (24 imagini)

FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan/GOLAZO.ro
+24 Fotografii
labels.photo-gallery

Cum a început jocul, se vedea, se simțea că vârful își caută reperele, că încearcă să se adapteze la stil, la joc, la coechipieri. 

A fost prins încă din primele secunde în mijlocul apărării adverse, între cei doi stoperi ai Petrolului, Papp și Huja. 

Un meci al loviturilor primite de Bîrligea. Papp, necruțător

Într-un meci extrem de dur, cu multe contacte agresive, cu Grozav și Fabricio Santos accidentați la Petrolul în primele 25 de minute, cu Mihai Popescu eliminat la gazde (29) după ce i-a spart capul lui Tudorie cu cotul, Bîrligea nu a scăpat nici el. 

Papp și Huja nu l-au cruțat. Mai ales Papp (și el cândva la FCSB), care l-a împins, l-a tras de tricou, l-a lovit peste picioare.

FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (16).jpeg
FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (16).jpeg

Galerie foto (61 imagini)

FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (1).jpeg FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (2).jpeg FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (3).jpeg FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (4).jpeg FCSB - Petrolul FOTO Raed Krishan, GOLAZO (5).jpeg
+61 Fotografii
labels.photo-gallery

Arbitrul Vidican a observat marcajul violent al lui Papp, l-a avertizat pe căpitanul Petrolului, dar acesta nu s-a oprit în prima repriză. Așa l-a oprit pe Bîrligea. L-a faultat și în fața careului, și lângă tușă, aproape de centrul terenului. Și „centralul” nu a văzut totul. 

Radunovic i-a dat sfaturi lui Bîrligea în momentele de pauză

Când a scăpat de loviturile lui Papp, Bîrligea a ieșit la pase, a vrut să intre în combinații, nereușind însă prea mult la debut. 

În minutul 30, în momentele în care jocul era oprit după eliminarea lui Mihai Popescu și accidentarea lui Tudorie, Radunovic s-a apropiat de Bîrligea și i-a mai dat câteva sfaturi, cum să se poziționeze mai bine pe teren. 

Imediat, a căutat spațiile libere, s-a demarcat de cîteva ori în spatele apărării galbene. Fără succes. A fost luat iar în marcaj de Papp. Anihilat. 

A fost schimbat după prima repriză la debut

Primul joc al lui Bîrligea a însemnat doar 45 de minute. La pauză, vârful a fost înlocuit de Baba Alhassan.

Charalambous a vrut să întărească linia mediană după ce Șut coborâse al doilea stoper lângă Dawa în urma cartonașului roșu primit de Popescu. 

Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Liga 1
21.09
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem  Dinamo  de acolo!”
Liga 1
21.09
Alarmă la FCSBCampioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Citește mai mult
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Mourinho, învins în clasicul Turciei   Galatasaray  a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Campionate
21.09
Mourinho, învins în clasicul Turciei Galatasaray a câștigat clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Citește mai mult
Mourinho, învins în clasicul Turciei  Galatasaray a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la  națională  a marcat  în Polonia
Stranieri
21.09
Ghiță, GOL SUPERB Fundașul chemat de Lucescu la națională a marcat în Polonia
Citește mai mult
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la națională  a marcat în Polonia