Din nou fără medalie: Concluziile ministrului Eduard Novak după participarea sportivilor români la JO Beijing 2022

Din nou fără medalie: Concluziile ministrului Eduard Novak după participarea sportivilor români la JO Beijing 2022

România a terminat o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă fără medalie, cea mai bună clasare fiind locul 9 (sanie - ștafetă echipe). După prestația sportivilor români de la Beijing 2022, ministrul Eduard Novak s-a arătat dezamăgit de faptul că aceștia nu au avut șanse egale cu adversarii, existând diferențe mari între banii investiți în respectivele sporturi și condițiile de antrenament existente.

Eduard NovakFoto: Guvern

​România a fost reprezentată de 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022, iar cea mai bună performanță pentru delegația tricoloră a fost reprezentantă de un loc 9 în proba de sanie - ștafetă echipe.

La JO 1968 Grenoble, România a obținut prima și singura medalie din istoria participărilor sale - bronz la bob-2 persoane (Ion Panțuru și Nicolae Neagoe).

România la JO 2022 Beijing - Cel mai bun loc ocupat: 9

În aceste condiții, Eduard Novak, care s-a aflat la Beijing pe durata JO, a venit cu o serie de concluzii după încheierea competiției.

Concluziile ministrului Eduard Novak:

1. Ţările care au reuşit să câştige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi dezvoltarea sportului.

2. Unele ţări au ţintit doar sporturile unde se pot câştiga multe medalii: patinaj viteză, bob şi sanie, schi fond, biatlon.

3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote.

4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forţă şi în sporturile de iarna.

Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii şi copiii noştri nu au aceleaşi şanse, deşi ar putea să aibă aceleaşi rezultate.

Dacă în următorii 4 ani reuşim investiţii în infrastructură şi antrenori, cu siguranţă în următorii 10-20 de ani vom avea şi rezultate semnificative", a scris Eduard Novak, pe Facebook.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”