Pregătit de Liga 1 Noul jucător al Rapidului n-are emoții: „Sunt gata  să intru pe teren ! + Cum se descrie
Diogo Mendes. Foto: Facebook, Rapid

Pregătit de Liga 1Noul jucător al Rapidului n-are emoții: „Sunt gata să intru pe teren! + Cum se descrie

  • Diogo Mendes (26 de ani) a fost prezentat oficial la Rapid, după ce a semnat pe două sezoane cu giuleștenii.
  • Șapte ani din junioratul său i-a petrecut la clubul Benfica, unde a jucat cu Joao Felix, Jota și Ruben Dias
Campionii s-au întors Marian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit  aurul olimpic : „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”
Citește și
Campionii s-au întorsMarian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit aurul olimpic: „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”
Citește mai mult
Campionii s-au întors Marian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit aurul olimpic : „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”

Diogo Mendes, noul mijlocaș al Rapidului, a vorbit miercuri, 7 august, pentru prima oară pentru site-ul oficial al alb-vișiniilor.

În vârstă de 26 de ani, Diogo Mendes a semnat un contract de două sezoane, cu opțiune de prelungire, cu la formația de lângă Podul Grant.

Mendes și-a exprimat entuziasmul de a se alătura echipei Rapid.

Sunt foarte fericit să fiu aici și să am oportunitatea să joc într-o echipă bună precum Rapid. Familia mea este foarte fericită, au izbucnit în lacrimi. Este o oportunitate să joc în prima ligă, în afara Portugaliei. Diogo Mendes

Diogo Mendes vrea să se adapteze la Rapid cât mai curând

Mendes a subliniat dorința sa de a se integra la noul mediu și de a contribui la succesul echipei.

„Sper să mă adaptez rapid, dar nu se știe niciodată. Jucătorii sunt de treabă. Cu siguranță mă voi adapta. Sunt bine, m-am pregătit în tot acest timp. Sunt gata să intru pe teren”, a spus lusitanul.

În ceea ce privește stilul său de joc, Mendes a răspuns fără ezitare.

Cred că sunt un jucător agresiv, într-o manieră pozitivă. Îmi place să am mingea la picior, să pasez. Sunt puternic în defensivă. Diogo Mendes

Diogo Mendes a vorbit și despre așteptările sale de la colaborarea cu antrenorul Neil Lennon, consideră că poate învăța ceva ed la fostul mijlocaș nord-irlandez

Cred că am învățat ceva de la fiecare antrenor avut, deci cu siguranță voi afla ceva și de la Neil Lennon

Diogo Mendes a crescut lângă Joao Felix, Jota și Ruben Dias

Mijlocașul de 26 de ani a menționat că printre idolii săi din fotbal se numără Busquets, Rodri și Palhinha, jucători care evoluează pe aceeași poziție.

În sezonul 2016/17, a făcut parte din echipa care a ajuns în finala Youth League, competiție destinată celor mai bune echipe de juniori din Europa, alături de jucători de calibru precum Joao Felix, Ruben Dias și Jota (n.r. - nu este Diogo Jota, ci Joao Pedro Neves Filipe, jucător la Al-Ittihad).

Actualul mijlocaș al lui Rapid nu a evoluat în meciul din finala Youth League împotriva celor de la RedBull Salzburg.

Întrebat despre jucătorii care încă păstrează legătura cu el, noul mijlocaș al Rapidului a răspuns: „cu câțiva, cu Florentino, cu Gedson, cu Joao Felix de ziua lui”.

600.000 de euro
valorează Diogo Mendes, potrivit transfermarkt.com

În încheiere, Mendes a transmis un mesaj suporterilor Rapid: „Abia aștept să simt atmosfera din stadion și să mă bucur alături de voi”

Cine este Diogo Mendes, noul mijlocaș de la Rapid

În ultimele trei sezoane, Mendes a jucat pentru Maritimo, acumulând 47 de meciuri în prima ligă portugheză și 32 de partide în liga secundă în sezonul recent încheiat.

Pe lângă cariera sa în fotbalul de club, Diogo Mendes are și experiență internațională.

El a reprezentat naționalele U16 și U18 ale Portugaliei, iar ca senior a ales să joace pentru naționala Capului Verde, având patru selecții, ultima dintre ele împotriva Libiei în calificările pentru Campionatul Mondial, conform unui comunicat emis de Rapid.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”