Campionii s-au întors Marian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit  aurul olimpic : „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”
Marius Enache și Andrei Cornea. Sursă: COSR/TEAM ROMANIA/foto: Cristian Nistor

Campionii s-au întorsMarian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit aurul olimpic: „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”

  • Marian Enache (29 ani) și Andrei Cornea (24 ani) au revenit în țară după ce au cucerit medalia olimpică de aur în proba de dublu vâsle.
  • Cei doi au vorbit despre experiența unică trăită la Jocurile Olimpice de la Paris.

Enache și Cornea au cucerit aurul olimpic după o luptă acerbă cu echipajul din Olanda. Echilibrul s-a rupt în ultimii 500 de metri, după ce „tricolorii” au forțat.

7 despre campioni   Cine sunt  Marian Enache și Andrei Cornea, campionii noștri olimpici la dublu vâsle
Citește și
7 despre campioni Cine sunt Marian Enache și Andrei Cornea, campionii noștri olimpici la dublu vâsle
Citește mai mult
7 despre campioni Cine sunt Marian Enache și Andrei Cornea, campionii noștri olimpici la dublu vâsle

Marian Enache: „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”

Cei doi campioni olimpici au revenit în țară și au vorbit la Salonul VIP de la Aeroportul Otopeni.

„De când am câștigat nu prea am putut dormi cum trebuie, ne era frică să nu fie un vis. I-am spus lui Andrei că suntem acolo să cucerim aurul, nu orice medalie.

O luăm treptat, de la o zi la alta, avem și alte obiective pentru viitor. Am reușit să întâlnim oameni mari, legende ale sportului, am putut merge peste tot.

Este ceva incredibil, un sentiment unic, mai ales când istoria o scrii cu cerneală de aur. Nu există niciun sentiment mai frumos decât să fii campion olimpic”, a declarat Marian Florian Enache la TVR Sport.

Andrei Cornea: „Am ajuns să dăm mâna cu sportivi pe care îi admiram”

La rândul său, Cornea a vorbit despre „sentimentul unic” trăit, dar a spus că va trebui să reia munca după o scurtă vacanță.

Acesta a explicat și cum s-a schimbat viața lui după triumful de la Paris.

„Am întâlnit personalități și sportivi pe care doar îi priveam înainte de această finală, le vedeam pozele cu medaliile olimpice, acum am ajuns să dăm mâna cu ei, nu credeam că va fi posibil vreodată.

A fost un sentiment foarte plăcut, nu găsesc un cuvânt mai bun decât plăcut. Extraordinar. Este plăcut că vă văd alături de noi.

Lucrul acesta va continua, dar momentan ne ducem într-o vacanță, încercăm să nu ne lăsăm acaparați de această medalie. Suntem campioni olimpici, trece vacanța, apoi toată lumea o ia de la capăt din nou. Andrei Cornea, campion olimpic la dublu vâsle

Am avut câteva momente plăcute alături de iubita mea, în Paris, nu știm ce vom face după vacanță. Apar multe evenimente, locuri unde trebuie să fiu prezent, ne veți vedea pe rețelele de socializare ce vom face.

Normal că am încurajat fetele de la gimnastică, le urez tuturor sportivilor să vină pe urmele noastre, cu cât mai multe medalii. Îi felicit pe toți care au ajuns la Jocurile Olimpice, să concurezi cu cei mai buni este ceva uimitor”, a afirmat și Andrei Cornea.

Dublu vâsle masculin, rezultate finala A

  1. România 6:12.58
  2. Olanda 6:13.92
  3. Irlanda 6:15.17
  4. SUA 6:17.02
  5. Spania 6:20.59
  6. Noua Zeelandă 6:21.44.

România a cucerit 5 medalii în probele de canotaj de la Jocurile Olimpice:

  • AUR: Florin Enache, Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (8+1)
  • ARGINT: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară);

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”