„Ne dorim locul 1”  Edi Iordănescu a spus  ce așteaptă  de la meciul cu Slovacia
Edi Iordănescu

„Ne dorim locul 1” Edi Iordănescu a spus ce așteaptă de la meciul cu Slovacia

  • Slovacia - România. Edward Iordănescu a spus la conferința de la Frankfurt: „Am fost de la început primii. Vreau să terminăm primii”.
  • Calificarea l-ar face pe Edi să rămână selecționer și după Euro: „Îmi doresc continuitatea în condiții fericite”. 
  • Pentru antrenor, cel mai important lucru obținut la turneul final e că „ne-am regăsit spiritul și recâștigat demnitatea”. 

Și selecționerul Edward Iordănescu a comentat azi, la conferința de la Frankfurt, ideea remizei care ne-ar califica și pe noi, și pe slovaci. 

Nu vor blat! Andrei Burcă anunță: „Suntem pe primul loc, l-am construit  cu principii . Să nu ne abatem”
Citește și
Nu vor blat!Andrei Burcă anunță: „Suntem pe primul loc, l-am construit cu principii. Să nu ne abatem”
Citește mai mult
Nu vor blat! Andrei Burcă anunță: „Suntem pe primul loc, l-am construit cu principii . Să nu ne abatem”

„E o dorință câștigarea grupei. Ai anumite avantaje”

„Se vorbește despre egal, nu putem controla asta. Jucăm pentru calificare. Da, ne dorim locul 1. Am fost de la început primii, ne dorim să terminăm primii. 

E o dorință câștigarea grupei, cel puțin teoretic ai anumite avantaje, adică zile în plus de odihnă, dar și un adversar mai facil. Important e să mergem mai departe”, a declarat antrenorul. 

„Ne-am regăsit spiritul și recâștigat demnitatea”

Edi le-a transmis jurnaliștilor români un mesaj pozitiv: „Încărcați-vă cu energie, răbdare, drumul continuă!”. 

Selecționerul simte că „suntem în fața unui moment istoric pentru națională. Special! Cu siguranță cel mai frumos al carierelor noastre. Suntem pregătiți să primim momentul cu bucurie, entuziasm, echilibru. 

Echipa are o identitate. Românii o învață. Dar, după calificarea venită, cel mai mare câștig e că ne-am regăsit spiritul și recâștigat demnitatea. Asta au observat și suporterii, care au venit în spatele naționalei”.

Sunt lucruri pe care le-am câștigat și trebuie să persiste în timp. Nu mai avem voie să le pierdem. E un necesar, trebuie să ținem de identitatea creată Edward Iordănescu

Calificarea l-ar face să rămână selecționer: „Îmi doresc continuitatea în condiții fericite”

Ce ar însemna pentru România depășirea fazei grupelor, la fel ca în 2000. „Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, naționala să reprezinte cu exemplu definit. O calificare ar fi un lucru imens. Ar lăsa exemple din care copiii să se inspire”.

A sugerat că vrea să rămână selecționer: „Îmi doresc continuitatea în condiții fericite. E altceva când știi că ai avut un parcurs bun, perspectivele par mai luminoase”. 

Crede că altceva ne-a lipsit pentru campaniile eșuate din trecut, nu talentul. „Am mare încredere în talentul și potențialul nostru. Talent am avut mereu, trebuie să învățăm cum să-l valorificăm și să-l punem în slujba obiectivului nostru”. 

Edi are un pronostic la celălalt meci din grupă: „Cred că Belgia nu va învinge Ucraina”

Eșecul de la Koln încă îl macină: „Cred că și cu Belgia, chiar împotriva cursului jocului, puteam obține mai mult, deși întâlneam locul 3 mondial. Știam că au vulnerabilități”. 

Are și un pronostic pentru celălalt meci decisiv din grupa E: „Belgia rămâne o forță, dar cred că mâine nu va învinge Ucraina”.

Iordănescu știe că partida împotriva Belgiei i-a afectat fizic pe „tricolori”, dar speră ca ei să fie 100% miercuri. 

„Contează oboseala până intrăm în teren. Toți parametri sunt la cel mai înalt nivel, cel mai mare nivel de oboseală de când sunt la națională. Am încredere în echipă, în resurse. Mai mare încredere am în procesul nostru, construit în doi ani și jumătate. Cine intră va fi sută la sută pregătit”.

Am crescut de mic cu naționala în suflet. În 2000 trăiam cu entuziasm fiecare moment al naționalei. Acum sunt în fruntea responsabilității, pun toate resursele pentru a reuși ieșirea din grupă Edward Iordănescu

„Slovacia e o forță, o echipă cu mecanisme exacte, una dintre cele mai organizate de la Euro”

Nu putea să nu descrie și naționala rivală. „Slovacia e una dintre cele mai organizate echipe de la turneul final. Un antrenor (n.r. italianul Francesco Calzona) cu o școală solidă în spate. O echipă matură, cu experiență. Are și avantajul unei zile în plus. Dar mâine nu mai e vorba despre oboseală, presiune”. 

A adăugat: „Slovacia e o forță, o echipă echilibrată. E o echipă foarte exactă, cu mecanisme exacte. Sunt jucători care leagă bine efortul și concentrarea. Sunt trei-patru jucători care reprezintă pilonii pentru echipa lor. Am văzut date statistice care m-au impresionat, dar nu m-au surprins”.

E o echipă solidă și emoțional. Va fi și o luptă a puterii mentale. Dar fiecare trebuie să-și păstreze echilibrul și să reacționeze în funcție de contextul jocului Edward Iordănescu

„Stadionul seamănă izbitor cu al nostru. Poate fi un avantaj”

Naționala va juca miercuri pe Waldstadion (58.000 de locuri la meciurile din Bundesliga, capacitate redusă la 47.000 pentru Euro), stadionul care a reprezentat modelul de construcție al Arenei Naționale. 

„Stadionul seamănă izbitor cu al nostru. Poate fi un avantaj. Orice punct putem folosi în avantajul nostru, o vom face”, a declarat Iordănescu.

Selecționerul a completat cu regret: „Din păcate nu ne putem antrena aici, va trebui să mergem în altă parte”. 

Starea gazonului, nu atât de bună, i-a obligat pe organizatori să ceară României să facă ședința de pregătire oficială pe „Stadion am Brentanobad”. 

Acolo s-au antrenat „tricolorii”, la 20 de minute cu mașina de Waldstadion. 

Dan Udrea: Lăsați-l pe Hagi!
Opinii
07:45
Dan Udrea: Lăsați-l pe Hagi!
Citește mai mult
Dan Udrea: Lăsați-l pe Hagi!
Noroc sau speculăCum mai poți găsi bilete la România - Olanda » Șanse infime prin varianta oficială
EURO 2024
30.06
Noroc sau speculăCum mai poți găsi bilete la România - Olanda » Șanse infime prin varianta oficială
Citește mai mult
Noroc sau speculăCum mai poți găsi bilete la România - Olanda » Șanse infime prin varianta oficială
MergE pe RomâniaÎncă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Nationala
30.06
MergE pe RomâniaÎncă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Citește mai mult
MergE pe RomâniaÎncă o legendă îi vede pe „tricolori” în sferturi la Euro: „Cea mai mare surpriză”
Prodigy Lamine Yamal doboară record după record
EURO 2024
30.06
Prodigy Lamine Yamal doboară record după record
Citește mai mult
Prodigy Lamine Yamal doboară record după record