​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va întâlni formaţia franceză Nantes Atlantique Handball în semifinalele competiţiei EHF European League, al cărei turneu final va avea loc în zilele de 8 şi 9 mai în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, informează Agerpres.

HandbalFoto: EHF

În cealaltă semifinală se vor înfrunta Herning-Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok KC (Ungaria).

Herning-Ikast revine la un turneu final pentru prima oară după ce a atins Final4-ul în 2014, în timp ce pentru Nantes este o premieră în urma dublei victorii cu Zvezda (Rusia), 33-29 la Cehov şi 30-28 la Nantes.

Siofok, câştigătoarea din 2019, a eliminat-o în sferturi pe Astrahanocika Astrahan 32-26 şi 29-28, ambele pe teren propriu.

Minaur a obţinut şi ea două victorii în sferturile de finală, cu Dunărea Brăila, 31-24 în deplasare şi 27-25 la Baia Mare.

David Szlezak, directorul de marketing al EHF, a declarat, potrivit site-ului clubului băimărean, după atribuirea gazdei turneului final: "România a fost un punct forte pentru handbalul feminin în ultimii ani. Din perspectiva sponsorilor şi a pieţei TV, CS Minaur Baia Mare este o alegere excelentă ca şi gazdă, pentru a ridica EHF European League".

La rândul său, preşedintele EHF, Michael Wiederer, a spus: "Ne bucurăm că împreună cu Rhein Neckar Lowen (la masculin) şi CS Minaur Baia Mare, două gazde cu experienţă, vom putea oferi o excelentă platformă pentru organizarea finalelor EHF şi pentru promovarea Ligii Europene EHF din chiar sezonul inaugural. După un an cu foarte multe probleme, cluburile participante şi jucătorii vor primi un moment culminant în Final 4, momente pe care le merită din plin".

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5