Vedetă anti-FCSB  Olympiacos l-a transferat pe  brazilianul Willian , jucătorul crescut de Lucescu la Shakhtar
Willian, semnând contractul cu Olympiacos Foto: Instagram

Vedetă anti-FCSB Olympiacos l-a transferat pe brazilianul Willian, jucătorul crescut de Lucescu la Shakhtar

  • Wilian, 36 de ani, va înfrunta FCSB cu Olympiacos pe 28 noiembrie la București, în Europa League. 
  • Brazilianul a fost lansat de Mircea Lucescu în fotbalul mondial. Luat la 19 ani la Shakhtar cu 14 milioane de euro și cedat cinci sezoane și jumătate mai târziu, cu 35 de milioane. 
  • Wilian a semnat cu Olympiacos până pe 30 iunie 2024 și va câștiga 4,75 milioane!

Pe 28 noiembrie, în etapa a 5-a, FCSB are primul meci mare acasă în această ediție de Europa League. Împotriva lui Olympiacos, câștigătoarea ultimei ediții de Conference League, prima echipă elenă care cucerește un trofeu european. 

Revine „Zidul Galben” Analiză GOLAZO.ro. Semne bune la restartul lui Mircea Lucescu la națională. Cu excepția lui Hagi, toți  „tricolorii” joacă la club
Citește și
Revine „Zidul Galben”Analiză GOLAZO.ro. Semne bune la restartul lui Mircea Lucescu la națională. Cu excepția lui Hagi, toți „tricolorii” joacă la club
Citește mai mult
Revine „Zidul Galben” Analiză GOLAZO.ro. Semne bune la restartul lui Mircea Lucescu la națională. Cu excepția lui Hagi, toți „tricolorii” joacă la club

Luni seară, clubul grec a reușit o lovitură pe piața transferurilor. L-a adus gratis pe brazilianul Willian, 36 de ani, extrema cu 10 goluri și 7 assisturi în 67 de meciuri jucate la Fulham între 2022 și 2024. 

Antrenorul Jose Luis Mendilibar, bascul cu Europa League (Sevilla) și Conference (Olympiacos) în 2023 și 2024, are un superfotbalist.

92,15 milioane de euro
este cota totală a jucătorilor lui Olympiacos (Transfermarkt). Valoarea lui FCSB e de 35,3 milioane

Willian, lansat de Mircea Lucescu. Și 21 de milioane profit

Cel care l-a promovat în fotbalul mondial pe Willian a fost Mircea Lucescu. 

În august 2007, când jucătorul paulista era doar un tânăr de 19 ani, Il Luce l-a transferat de la Corinthians la Shakhtar cu 14 milioane de euro și l-a ținut cinci sezoane și jumătate în Ucraina.

A triumfat de zece ori cu Lucescu, inclusiv în Cupa UEFA, în 2009. 

Willian (sus, al doilea din dreapta) a cucerit Cupa UEFA în 2009 alături de Raț și Lucescu Foto: Imago Willian (sus, al doilea din dreapta) a cucerit Cupa UEFA în 2009 alături de Raț și Lucescu Foto: Imago
Willian (sus, al doilea din dreapta) a cucerit Cupa UEFA în 2009 alături de Raț și Lucescu Foto: Imago

Shakhtar s-a despărțit de el în ianuarie 2013, vânzându-l cu 35 de milioane la Anzhi Makhachkala. Profit de 21 de milioane. 

100 de goluri
a influențat Willian la Shakhtar Donetsk (37 de reușite și 63 de assisturi) în 221 de meciuri

Willian a avut șapte ani cu 125 de goluri la Chelsea

Sud-americanul voia să ajungă la Chelsea, dar a făcut o voltă „strategică” în Rusia, la Anzhi, care l-a ținut o jumătate de an înainte de a-l ceda grupării londoneze patronate atunci de Roman Abramovich cu 35,5 milioane.

A rămas șapte ani la Chelsea, până în 2020. De atunci, a jucat în Premier League la Arsenal și Fulham, cu o întoarcere la Corinthians (2021-2022). 

339 de meciuri
a jucat Willian în total la Chelsea: 63 de goluri, 62 de pase decisive

4,75 milioane de euro, salariu în zece luni la Olympiacos

Acum, din senin, Willian a semnat cu Olympiacos. Contract pe un an, cu un salariu foarte mare pentru Grecia. 

Potrivit The Athletic, primește 475.000 de euro în fiecare lună la roș-albi. Până la sfârșitul lui iunie, când se încheie acordul, strânge 4,75 milioane la Oly!

„Am ambiții mari. Știu ce înseamnă Olympiacos, ce club mare e! A câștigat Conference în sezonul trecut și vrea mai mult”, a spus brazilianul la sosire. 

71 de partide
are Willian în Liga Campionilor: 18 goluri, 15 assisturi
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”