EXPERIMENT EȘUAT  Cu o echipă plină de rezerve, FCSB  s-a făcut de râs  cu Oțelul: 0-2, primul eșec în Ghencea +30 foto
FCSB-Oțelul (foto: sportpictures)

EXPERIMENT EȘUAT Cu o echipă plină de rezerve, FCSB s-a făcut de râs cu Oțelul: 0-2, primul eșec în Ghencea

  • FCSB a pierdut în Ghencea cu Oțelul Galați, 0-2, într-o partidă din etapa a 3-a a Ligii 1.
Onoare istorică  Deschiderea JO 2024 »  Nadia Comăneci  a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena și Carl Lewis
Citește și
Onoare istorică Deschiderea JO 2024 » Nadia Comăneci a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena și Carl Lewis
Citește mai mult
Onoare istorică  Deschiderea JO 2024 » Nadia Comăneci a purtat flacăra olimpică alături de Nadal, Serena și Carl Lewis

FCSB revine la vechile obiceiuri, riscă tot, inclusiv să piardă teren în lupta pentru titlu, doar să meargă într-o grupă europeană, de preferat cât mai importantă, sinonimă cu sacii de bani pe care-i împarte UEFA participantelor.

Odihnește tot, inclusiv publicul, deloc atras de meciul cu Oțelul din Ghencea. Totul pentru meciul de la Budapesta, cu campioana Israelului.

Fotbal cu pipeta

Pe foaie sunt totuși nume tari sau pe care s-au plătit sume mari, Chiricheș, Miculescu, Baba Alhassan, Edjouma, Luis Phelipe, fotbaliști de la care patronul așteaptă, antrenorul de asemenea, fanii la fel. Plusul a fost în start al Oțelului. Mai prezentă, mai insistentă.

Prima ocazie a fost totuși a campioanei. Pasă lungă pentru Miculescu, vârful venit de la UTA s-a închis mult, a șutat la colțul lung, Iustin Popescu a anticipat și a respins în corner.

FCSB - Oțelul
FCSB - Oțelul

Galerie foto (30 imagini)

FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul
+30 Fotografii
labels.photo-gallery

Peste câteva zeci de secunde Edjouma a reluat cu capul, Stevanovici a respins din fața porții. Tot mijlocașul revenit de la Bari a mai avut o șansă bună: șut la firul ierbii, reținut în doi timpi (18).

Unde e Louis Munteanu?

FCSB suferă. Ajunge la poartă, dar se simte lipsa omului de gol. A atacantului clasic, cel care să-ți garanteze 15-20 de goluri pe sezon. Iar Miculescu nu poate fi acela. Se mai lipește la gol, dar și ratează, deseori, din poziții unde te-ai aștepta la formalitate. A făcut-o și cu Oțelul.

Phelipe l-a încercat pe Popescu, portarul gălățenilor a respins în fața. Sigur pe el, liniștit, Miculescu a luat bara la țintă. Aici se simte că efortul financiar pentru Louis Munteanu se cere. E justificat, necesar chiar.

Chiricheș rezolvă, Chiricheș dărâmă

După o perioadă anostă, de fotbal la întâmplare, a căzut și golul. Chiricheș a rezolvat o fază de 5 contra 3, a anticipat și a salvat FCSB dintr-un moment greu. Apoi a greșit! A pierdut ușor o minge, recuperată de Cisotti.

Italianul a fost practic invitat spre poarta lui Vlad. Antwi și Haruț s-au ferit să-l atace. Căpitanul Galațiului s-a dus până pe 16 metri, de unde l-a executat pe Vlad. 1-0.

Trei la pauză

Obiceiurile vechi se uită greu, dar aici și situația o cerea. Trei schimbări la pauză: Lixandru, Miculescu și Phelipe au ieșit, intră armele grele: Ștefănescu, Băluță și Daniel Popa. Pentru ultimul o șansă mare de a reintra în grațiile șefiei. Totuși, greu de explicat ce s-a întâmplat cu Phelipe.

ncepuse bine în banda dreaptă, cel mai bun om al primei reprize, mutat în centru și apoi în stânga, suficient cât să-i pună stop potențialului pentru un meci reușit.
Nici schimbările n-au adus ceva nouă
De la Băluță și Ștefănescu au venit și primele sclipiri.

FCSB - Oțelul
FCSB - Oțelul

Galerie foto (30 imagini)

FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul
+30 Fotografii
labels.photo-gallery

Primul cu o lovitură de cap, sub bară, al doilea cu un șut la prima bară, reținut de Popescu, dar și cu centrarea impecabilă la ocazia lui Alex. Suflu nou! Dar insuficient pentru a mișca ceva în dreptul acelui 0 mare de pe tabelă.

A venit și golul 2 în poarta lui Vlad. Zivulici, șut din voleu, la colțul lung, 2-0, experiment nereușit pentru FCSB. Și pornește și primul scurtcircuit cu galeria: “Dacă fotbal nu jucați, de la Steaua să plecați”.

Se întoarce până în Untold?

Cum s-a întâmplat și cu Maccabi, Popa a avut iar o minge bună, pe care o putea transforma în gol. Neinspirat total. Șut cu latul, mult peste poartă. Șanse tot mai mari pentru ca fostul dinamovist să se întoarcă la Cluj înainte de Untold.

Chix total! Încă o afacere marca Gigi Becali. Și la cum arată FCSB, potul de Champions League e, mai degrabă, o blasfemie, iar cel de Europa League, un vis frumos. Așa însă, nici returul cu Maccabi nu se anunță deloc simplu.

FCSB - Oțelul Galați 0-2

  • Au marcat: Cisotti (44), Zivulic (59)
  • 4.754 spectatori au asistat la meciul din Ghencea

Final de meci, 2-0 pentru Oțelul!

min. 90 - Schimbare la Oțelul: iese Teles, intră Roșu

min 79 - Dublă schimbare la Oțelul, au ieșit Lameira și Frederic, au intrat Pop și Juric

min. 77 - Popescu este omul meciului în Ghencea! Portarul Oțelului a respins șutul lui Ștefănescu

min. 71 - Intrat în locul lui Edjouma, Baeten își încearcă și el norocul la poarta Oțelului, însă trimite mult peste

min. 67 - FCSB se aruncă în atac! Daniel Popa reia peste poartă o centrare a lui Kiki

Min. 59 - Incredibil, Oțelul își dublează avantajul! Zivulic, autorul unei duble în prima etapă, înscrie superb din afara carelui

Min. 54 - Băluță, aproape de gol cu capul din centrarea lui Ștefănescu, Popescu a respins în corner

Min. 46 - a început repriza a doua, trei schimbări la pauză: au ieșit Phelipe, Miculescu și Lixandru, au intrat Băluță, Daniel Popa și Marius Ștefănescu

PAUZĂ ÎN GHENCEA

min. 45+1 - Oțelul ratează încă o ocazie de gol. Teles trimite pe lângă poarta lui Vlad dintr-o poziție favorabilă

min. 44 - Oțelul dă lovitura în Ghencea! Cisotti îl învinge cu pe Vlad cu un șut din afara careului, după o gafă a fundașilor de la FCSB

min. 43 - încă o șansă de gol pentru campioana României. Baba Alhassan avansează pe culoar și trage pe lângă poartă

min. 21 - Popescu mai face o minune în poarta Oțelului și respinge încă un șut al lui Phelipe

min. 19 - Miculescu oferă ratarea sezonului! Atacantul a reluat în bară stângă din 6 metri după un șut al lui Phelipe, respins în față de Popescu

FCSB - Oțelul
FCSB - Oțelul

Galerie foto (30 imagini)

FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul
+30 Fotografii
labels.photo-gallery

min. 18 - încă o șansă de gol pentru campioana României. Edjouma trage, Popescu își salvează încă o dată echipa

min. 11 - prima ocazie de gol pentru FCSB. Miculescu trage dintr-un unghi închis, Popescu respinge în corner

min. 1 - start în meciul din Ghencea

FCSB - Oțelul
FCSB - Oțelul

Galerie foto (23 imagini)

FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul FCSB - Oțelul
+23 Fotografii
labels.photo-gallery

FCSB - Oțelul, echipele de start:

  • FCSB: Vlad - Antwi, Haruț, Chiricheș, Kiki - Lixandru, Edjouma - Phelipe, Alhassan, Musi - Miculescu.
  • Rezerve: Târnovanu, Crețu, Panțîru, Dawa, Ștefănescu, I. Popa, Pandele, Baeten, Băluță, Ngezana, Radunovic, David Popa
  • Antrenor: Elias Charalambous
  • Oțelul Galați: I. Popescu - Adăscăliței, Cisse, Stefanovic, Zhelev - Cisotti, Zivulic, Teles - Maciel, Cisotti, Tănasă
  • Rezerve: Kovalov, Pop, Neagu, Rus, Yabre, Chira, Gallo, Hofman, Roșu, Juric, Maftei, Duric
  • Antrenor: Dorinel Munteanu
  • Stadion: Steaua
  • Arbitru: Moroiță Andrei (Ploieşti). Asistenți: Orbuleţ Mircea (Bucureşti), Dumitru Ionel Valentin (Gherghiţa). Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti - Bucureşti). Arbitru AVAR: Slabu Stelian (Braşov). R1: Găman George Cătălin (Craiova).

Oțelul Galați o prinde pe FCSB într-un moment delicat al începutului de sezon: între cele două meciuri cu Maccabi Tel-Aviv, din preliminariile Ligii Campionilor.

Campioana României are ca obiectiv calificarea în Liga Campionilor, iar meciul de la Budapesta, contra celor de la Maccabi, este una de interes major pentru club.

Echipa de start a roș-albaștrilor e total schimbată față de meciul cu Maccabi Tel Aviv. Doar Lixandru a jucat în ambele partide din primul minut:

  • FCSB cu Maccabi, marți: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Șut - Ștefănescu, Olaru, Băluță - D. Popa
  • FCSB azi, cu Oțelul: Vlad - Antwi, Haruț, Chiricheș, Kiki - Lixandru, Alhassan - Phelipe, Edjouma, Musi - Miculescu

➡️ Atmosfera din Ghencea înainte de meci:

➡️ Sosirea jucătorilor de la FCSB la stadion:

➡️ Sosirea gălățenilor la stadionul Steaua:

#Băieții sunt aici ⬇️ Ce mesaj ai pentru ei? 🇹🇭

Publicată de SC Otelul Galati pe Vineri, 26 iulie 2024

Așadar, antrenorii Elias Charalambous și Mihai Pintilii vor odihni mai mulți jucători pentru meciul cu israelienii și vor introduce pe teren la meciul cu Oțelul mai mulți jucători ce au evoluat mai puțin în startul acestui sezon.

Informația a fost lansată public chiar de către președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, Mihai Stoica, în urmă cu o săptămână:

Normal că suntem supărați, pentru că avem două puncte în două meciuri. Ne așteaptă meci cu Maccabi, marți. Apoi, cu Oțelul, între meciurile cu Maccabi - unde probabil nu o să folosim jucătorii care vor juca miercurea următoare la Budapesta (n.r. - la returul cu Maccabi). Nu e un început de sezon ușor”, declara Mihai Stoica, după meciul cu Slobozia.

Două formații neînvinse

Totuși, FCSB va alinia o echipă competitivă, deoarece are nevoie și de puncte și în campionat, după un start destuld e ezitant: egaluri cu U Cluj (1-1), acasă, și Unirea Slobozia (2-2), în deplasare, la Clinceni.

De partea cealaltă, Oțelul a acumulat patru puncte după primele două jocuri: 3-2 cu FC Botoșani, în deplasare, și 0-0 cu Farul, pe teren propriu.

Detalii statistice:

  • Ultimul succes reuşit de roş-albaştri pe teren propriu în campionat: 2 septembrie 2012, FCSB - Oţelul 2-1.
  • Cea mai recentă dispută directă din Liga 1: 3 decembrie 2023, FCSB - Oţelul 0-2, goluri marcate de Samuel Teles şi Juri Cisotti.
  • Dorinel Munteanu vs. FCSB în toate competiţiile: 19 jocuri - 6 victorii - 3 remize - 10 înfrângeri.
  • Actualul tehnician al Oţelului a antrenat-o pe FCSB în sezonul 2008-2009, palmaresul acestuia pe banca roş-albaştrilor fiind: o victorie, patru remize, trei înfrângeri.
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”