Franz Beckenbauer, anchetat in privinta atribuirii Campionatului Mondial de fotbal din 2006

Franz Beckenbauer, anchetat in privinta atribuirii Campionatului Mondial de fotbal din 2006

Franz Beckenbauer, fost capitan al nationalei de fotbal a Germaniei si fost antrenor, este investigat de catre Comisia de Etica a FIFA in privinta atribuirii Campionatului Mondial de fotbal din 2006, scrie Mediafax citand BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia de Etica a FIFA a deschis o ancheta dupa ce a primit un raport din partea Federatiei Germane de Fotbal (DFB). In octombrie 2015, Franz Beckenbauer a declarat ca a facut o greseala in legatura cu acea competitie, dar a dezmintit faptul ca au fost cumparate voturi pentru ca Germania sa primeasca dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2006.

In procesul de votare pentru atribuirea World Cup 2006, Germania a castigat la limita in dauna Africii de Sud, cu 12 voturi la 11. Franz Beckenbauer a fost presedintele comitetului de organizare a Campionatului Mondial, organism care a luat aceasta decizie in iulie 2000.

Sase persoane sunt investigate de catre FIFA in acest caz:

- Franz Beckenbauer: Fost vicepresedinte al Federatiei Germane de Fotbal, presedintele comitetului local de organizare a Campionatului Mondial, fost membru in Comitetul Executiv al FIFA.

- Wolfgang Niersbach: Fost presedinte al Federatiei Germane de Fotbal, vicepresedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial si membru in exercitiu al comitetelor executive ale FIFA si UEFA.

- Helmut Sandrock: Fost secretar general al Federatiei Germane de Fotbal si director de turneu in cadrul comitetului local de organizare a Campionatului Mondial.

- Theo Zwanziger: Fost presedinte al Federatiei Germane de Fotbal, vicepresedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006 si fost membru in in Comitetul Executiv al FIFA si UEFA.

- Horst Schmidt: Fost secretar general al Federatiei Germane de Fotbal si vicepresedinte al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.

- Stefan Hans: Fost director financiar al Federatiei Germane de Fotbal si al comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2006.

Publicatia Der Spiegel a scris ca Germania a oferit 6,7 milioane de euro pentru a cumpara voturi in cadrul comisiei de organizare a competitiei, acuzatie respinsa de Federatia Germana de Fotbal.

Beckenbauer, Zwanziger, Schmidt si Hans sunt investigati pentru "posibile plati si contracte ilegale pentru a atribui organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2006 Germaniei", potrivit BBC. Niersbach si Sandrock sunt anchetati pentru "musamalizari ale unor brese in codul de etica al FIFA".

Franz Beckenbauer a castigat de doua ori Cupa Mondiala de fotbal cu Germania, o data ca jucator, in 1974, si o data ca selectioner, in 1990. Ulterior, el a antrenat Marseille and Bayern Munchen. In prezent, ocupa functia de presedinte onorific al clubului Bayern Munchen.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”