TIEBREAK EPIC  Gabriela Ruse, eliminată de la US Open de Badosa: „Am crezut că joc contra  Simonei Halep !”
Gabriela Ruse/Foto: Imago

TIEBREAK EPIC Gabriela Ruse, eliminată de la US Open de Badosa: „Am crezut că joc contra Simonei Halep!”

  • Gabriela Ruse (26 de ani, locul 122 WTA) a fost învinsă în turul al treilea la US Open de Paula Badosa (26 de ani, locul 29 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-6 (8).

După ce a eliminat-o în turul anterior pe campioana de la Wimbledon, Barbora Krejcikova (28 de ani, #8 WTA), sportiva din România nu a reușit să treacă și de Paula Badosa.

Gabriela Ruse, eliminată în turul 3 la US Open

Tensionate de miza meciului, cele două sportive au început foarte slab meciul la serviciu. Ruse a fost prima care și-a câștigat serviciul și s-a desprins la 3-1, însă reacția sportivei din Spania nu a întârziat să apară.

Badosa a reușit să treacă în față, după o serie de 3 game-uri câștigate consecutiv. Totuși, sportiva noastră nu a cedat și a reușit să-și adjudece primul set, scor 6-4.

Setul doi a fost unul fără istoric pentru Ruse, care a reușit să câștige doar primul game pe serviciu. De la 1-1, 40-40 , Badosa a câștigat nu mai puțin de 18 puncte și a pierdut numai 4, iar manșa secundă a mers repede în dreptul său 6-1.

Setul decisiv a început la fel ca primul, cu multe break-uri și reveniri spectaculoase.

La scorul de 5-4, 40-30, Ruse a avut șansa să tranșeze meciul în favoarea ei, dar Badosa a reușit să salveze mingea de meci. Ulterior, setul a mers în tiebreak, unde jucătoarea din Spania s-a impus cu 10-8.

  • În optimile de finală, Badosa va întâlni învingătoarea meciului dintre Victoria Azarenka (20 WTA) - Yafan Wang (80 WTA).

Badosa: „Am crezut că joc contra Simonei Halep”

„Eram distrusă, dar spectatorii mi-au dat putere, m-au susținut. A fost incredibil.

[Gabriela Ruse] a jucat la un nivel nebunesc, eram confuză, nu mă așteptam.

A fost un meci de mare calitate, felicitări și ei, dovedește că are valoare și merită să fie mai sus.

Pentru un moment am crezut că joc contra Simonei Halep”, a spus Badosa la final.

M-am născut la New York, cele mai bune rezultate ale carierei le-am avut aici, cel mai bun public e aici, mereu spun asta. Simt că avem o conexiune specială, nu e o coincidență Paula Badosa

Gabriela Ruse, 5 victorii la US Open 2024

Parcursul excelent de la Flushing Meadows o ajută pe Gabriela Ruse să revină în Top 100 WTA: se află pe locul 97 în clasamentul LIVE.

215.000 de dolari și 130 de puncte WTA
și-a asigurat Gabriela Ruse pentru parcursul de la US Open

Sportiva noastră a fost cel mai sus pe locul 51, în mai 2022.

Calificări:

  • Turul I: 6-2, 6-2 cu Antonia Ruzic (21 ani, #173 WTA)
  • Turul II: 6-3, 6-3 cu Yexin Ma (25 ani, #223 WTA)
  • Turul III: 3-6, 6-1, 6-4 cu Alexandra Eala (19 ani, #153 WTA)

Tabloul principal:

  • Turul I: 6-2, 6-2 cu Julia Grabher (28 ani, #1023 WTA)
  • Turul II: 6-4, 7-5 cu Barbora Krejcikova (28 ani, #8 WTA).
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid