Grigor Dimitrov despre infecția cu COVID-19: „Nu respiram bine. Am fost obosit. Mi-am pierdut simțul mirosului și al gustului”

Grigor Dimitrov despre infecția cu COVID-19: „Nu respiram bine. Am fost obosit. Mi-am pierdut simțul mirosului și al gustului”

Jucătorul de tenis Grigor Dimitrov, locul 19 ATP, a afirmat că nu este sigur dacă va participa la ediția din acest an a US Open în cadrul unui interviu în care a povestit efectele debilitante pe care le-a avut COVID-19 asupra sa, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dimitrov a fost diagnosticat cu COVID-19 la sfârșitul lunii iuniela scurt timp după ce a participat la turneul Adria Tour organizat de Novak Djokovic, competiția fiind aspru criticată după ce mai mulți jucători printre care și numărul 1 mondial, au fost testați pozitiv cu coronavirusul

„Virusul m-a lovit puternic”, a declarat Dimitrov într-un interviu acordat website-ului Tennis Majors.

„Am stat în casă în jur de o lună...cred că este diferit pentru toată lumea. Nu respiram bine. Am fost obosit. Mi-am pierdut simțul gustului și al mirosului. Toate lucrurile la care vă puteți gândi. Așa că n-a fost deloc amuzant.

Să fiu sincer sunt norocos să mă aflu pe teren acum. Apreciez sincer că mă aflu aici. E atât de plăcut ca în perioada timpului liber să poți ieși să joci cu concurenții tăi”, a relatat jucătorul bulgar.

Dimitrov afirmă că a pierdut trei kilograme după ce a contractat virusul, dar că efectul mental al izolării pe cont propriu poate fi la fel de epuizant precum impactul fizic al virusului, povestind că a fost singur timp de 20 de zile.

„O mulțime de lucruri îți trec prin cap. Nu contează cât de puternic ești mental ca persoană, sportiv sau altceva. Este inevitabil să îți treacă unele gânduri negre prin cap.

A trebuit să mă confrunt și cu asta. La fel o face toată lumea aflată în situația respectivă. Acesta ar fi unul din cele mai importante mesaje ale mele: nu ar trebui să subestimăm puterea stării mentale în care se află toată lumea.

Dacă luăm măsurile de precauție necesare și toată lumea este în siguranță lucrurile se vor îmbunătăți rapid. Însă este o perioadă ciudată. Trebuie să ai grijă de sănătatea fizică, dar și de aspectul mental”, potrivit jucătorului bulgar.

US Open este programat să înceapă la sfârșitul lunii august însă Dimitrov, care a câștigat 8 turnee ATP de-a lungul carierei și ajuns până pe locul 3 mondial în 2017, afirmă că nu este sigur dacă va fi capabil să participe la turneul din New York.

„Nu știu dacă o să pot să mă recuperez atât de repede astfel încât să pot zbura din nou și să îmi pot supune corpul unui regim de antrenament atât de riguros”, a afirmat Dimitrov despre perspectiva de a juca partide de cinci seturi.

„A trecut cam o săptămână sau 10 zile de când m-am repus pe picioare. Aș vrea să spun că ar fi ambițios pentru mine să merg să joc, dar chiar nu sunt sigur de cum va răspunde corpul meu”, a mai declarat Grigor Dimitrov, afirmând că mulți jucători încă sunt confuzi cu privire la ce ar trebui să facă.

Pe același subiect:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5