Hagi reface cuplul cu Rotariu  „Regele”  a decis să-l angajeze la Farul  pe fostul său coleg de la Steaua și națională. Ce va face Roti
foto: Imago

Hagi reface cuplul cu Rotariu „Regele” a decis să-l angajeze la Farul pe fostul său coleg de la Steaua și națională. Ce va face Roti

  • Iosif Rotariu, 61 de ani, va fi scouterul Farului pe toată zona de Vest, unde va vedea meciuri de juniori, Liga 3 și Liga 2, pentru a căuta jucători tineri
  • Colaborarea prevede ca Roti să se mute la un moment dat la Constanța, unde se va implica în antrenamentele de individualizare ale puștilor din Academie
  • Hagi și Rotariu au fost coechipieri 3 ani și jumătate la Steaua și 10 ani la echipa națională, unde au jucat împreună la Mondialul din 1990.
Farul în criză   Gică Hagi , la cel mai slab start de sezon din ultimii 10 ani: „Trebuie să vorbim cu jucătorii”
Citește și
Farul în criză Gică Hagi, la cel mai slab start de sezon din ultimii 10 ani: „Trebuie să vorbim cu jucătorii”
Citește mai mult
Farul în criză Gică Hagi , la cel mai slab start de sezon din ultimii 10 ani: „Trebuie să vorbim cu jucătorii”

Unul dintre cele mai valoroase cupluri de mijlocași din fotbalul românesc, din urmă cu peste 30 de ani, se va reface acum în structura de conducere a unui club important din prima ligă.

E vorba despre Farul, unde Gică Hagi a decis să-l coopteze pe fostul mare fotbalist, Iosif Rotariu.

Roti, care va împlini 62 de ani la finalul acestei luni, a fost și în ultimii ani un colaborator al lui Hagi. Era scouter pentru Timișoara, însă nu era un job full-time. Hagi apela la experiența fostului său coleg pentru a-i spune ce jucători tineri de valoare vede la diverse meciuri la care participa în județul Timiș.

„În scurt timp o să merg să stau chiar la Constanța”

Acum, Hagi i-a propus să-l angajeze la club și să intre cu normă întreagă în echipa Farului.

„Am discutat cu Gică și am convenit să extind munca mea de scouter pentru tot ce înseamnă zona de Vest, nu doar Timișoara, inclusiv Zalău, Baia Mare etc.

O să merg să văd cât de multe meciuri pot la nivel de juniori, dar și cele de la Liga a 3-a și Liga a 2-a. În al treilea eșalon joacă mulți tineri de valoare, care pot bifa regula under în anii următori”, a spus Rotariu pentru GOLAZO.ro.

Colaborarea va fi chiar și mai mult de atât. „Sper că în scurt timp să merg și să stau acolo, la Constanța, pentru a mă implica inclusiv din punct de vedere tehnic. Adică să văd antrenamente la Academie, să fac anumite exerciții de individualizare cu puștii”, a adăugat Rotariu.

Roti a trecut în acest an printr-un moment extrem de complicat în viața privată. Soția lui, Dana, a decedat la finalul lunii mai, după o lungă suferință.

„Încerc să-mi revin, a fost foarte greu pentru mine. Abia de o lună am reușit să merg să fac din nou sport, eu care făceam zilnic sport, fie tenis cu piciorul, fie jucam fotbal, fie ieșeam la o alergare”, spune Rotariu.

Gică Hagi și Iosif Rotariu, rezultate mari cât timp au jucat împreună

Hagi și Rotariu au fost colegiu atât la Steaua, cât și la echipa națională.

În roș-albastru au jucat împreună 3 ani și jumătate, între februarie 1987 și iunie 1990. Au reușit niște performanțe senzaționale:

  • Finală de Cupa Campionilor în 1989, 0-4 cu AC Milan
  • Semifinală de Cupa Campionilor în 1988, 0-0 și 0-2 cu Benfica
  • Au câștigat 3 titluri la rând: 1987, 1988, 1989

Cum arăta echipa tip a Stelei în finalul anilor 80

  •  S. Lung - D. Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu - Hagi, T. Stoica, Rotariu, I. Dumitrescu - Lăcătuș, Pițurcă
47 de goluri
au marcat cei doi în Divizia A în sezonul 1988-1989: Hagi (31), Rotariu (16), ceea ce a însemnat aproape 40% din toate golurile înscrise de Steaua în acel campionat

În schimb, în echipa națională, Gică și Roti au fost colegi un deceniu: între 1988 și 1997. Perioadă în care, au bifat și prezența la Campionatul Mondial din 1990, unde s-a reușit calificarea în optimile de finală.

Hagi (ultimul, pe rândul de sus) și Iosif Rotariu (penultimul de pe rândul de jos) foto: Imago Hagi (ultimul, pe rândul de sus) și Iosif Rotariu (penultimul de pe rândul de jos) foto: Imago
Hagi (ultimul, pe rândul de sus) și Iosif Rotariu (penultimul de pe rândul de jos) foto: Imago

Echipa-tip România la Mondialul din 1990

  • S. Lung - Rednic, Andone, G. Popescu, Klein - Sabău, Hagi, Lupescu, Rotariu - Lăcătuș, Balint (Răducioiu)

Ultimul meci în care Hagi și Rotariu au fost împreună pe teren a fost în aprilie 1997, la meciul România - Irlanda 1-0, în preliminariile CM.

Hagi a fost titular și a evoluat până în minutul 85, Rotariu a fost rezervă și a intrat în minutul 68, în locul lui Gică Popescu.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”