Pilot nou în Formula 1 Fiul unui campion mondial, înlocuitorul lui Esteban Ocon la  Alpine : „Un moment de mândrie pentru familia mea”
Jack Doohan: Foto: x.com/AlpineF1Team

Pilot nou în Formula 1Fiul unui campion mondial, înlocuitorul lui Esteban Ocon la Alpine: „Un moment de mândrie pentru familia mea”

  • Jack Doohan (21 de ani) va pilota pentru Alpine în sezonul 2025 de Formula 1.
  • Australian îl va înlocui pe Esteban Ocon în calitate de coechipier al lui Pierre Gasly.
  • Tatăl lui Jack, Mick Doohan, a câștigat cinci titluri consecutive de campion mondial la moto 500cc.

Doohan, care în 2022 a trecut de la echipa de juniori a Red Bull la Alpine, a fost rezervă și devine primul pilot din Academie care ajunge să conducă în Formula 1 „cu normă întreagă”.

„Când văd răul făcut lui Halep…”  Un important medic toxicolog, care a făcut parte din echipa de apărare a Simonei,  acuză ITIA
Citește și
„Când văd răul făcut lui Halep…” Un important medic toxicolog, care a făcut parte din echipa de apărare a Simonei, acuză ITIA
Citește mai mult
„Când văd răul făcut lui Halep…”  Un important medic toxicolog, care a făcut parte din echipa de apărare a Simonei,  acuză ITIA

Jack Doohan, înlocuitorul lui Esteban Ocon la Alpine

Despre promovarea lui Doohan s-a vorbit încă de sezonul trecut, iar zvonurile s-au intensificat în urma anunțului privind iminenta plecare a lui Ocon la Haas.

„Sunt foarte recunoscător pentru încrederea acordată de conducerea echipei. Urmează atât de multă muncă pentru a fi pregătit, iar eu voi da tot ce am mai bun între timp pentru a absorbi cât mai multe informații și cunoștințe pentru a putea face acest pas înainte.

Este un moment emoționant, o zi de mândrie pentru familia mea, și aștept cu muncesc din greu în spatele scenei”, a spus Doohan, citat de formula1.com.

  • Doohan a apărut deja în șase sesiuni de antrenamente libere până în prezent: Mexic, Abu Dhabi (în 2022 și 2023), Canada și Marea Britanie (2024).
3 curse
a câștigat Jack Doohan în sezonul precedent din Formula 2, în care a terminat pe locul 3 în clasamentul piloților. În 2021, australianul s-a clasat pe 2 în Formula 3.

Alpine vrea să urce în clasamentul din Formula 1

Alpine a adăugat că Doohan va continua în rolul de pilot de rezervă pentru restul sezonului, luând parte la teste regulate cu monopostul F1 A522.

„Personal, am lucrat cu Jack în 2019 și sunt pe deplin conștient de talentul și potențialul său brut. Este foarte muncitor, iar angajamentul său este extrem de apreciat de întreaga echipă.

Alături de Pierre (Gasly), avem o linie de piloți bine echilibrată, cu o combinație bună între energia tinereții, experiență și viteză pură.

Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm atât cu amândoi, să îmbunătățim monopostul și să urcăm echipa pe grila de start”, a spus Oliver Oakes, noul director al echipei Alpine F1.

Piloții Alpine se află pe locurile 15 (Pierre Gasly) și 17 (Esteban Ocon) în clasamentul piloților din acest sezon, iar echipa ocupă locul 8 în ierarhia constructorilor.

  • Marele Premiu al Olandei, a 15-a etapă din sezonul 2024 de Formula 1, va avea loc duminică, de la ora 16:00 (ora României).
  • Cursa de la Zandvoort va fi transmisă în direct pe Antena 3 CNN şi pe platforma AntenaPLAY.
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !