Gittens, eroul lui Dortmund După Sancho și Bellingham, încă un englez strălucește la Borussia:  „Cel mai mare coșmar al fundașilor”
Jamie Gittens

Gittens, eroul lui DortmundDupă Sancho și Bellingham, încă un englez strălucește la Borussia: „Cel mai mare coșmar al fundașilor”

  • Jamie Gittens (20 de ani) a fost eroul echipei Borussia Dortmund în meciul câștigat pe terenul lui Club Brugge, scor 0-3, în prima etapă din Liga Campionilor.
  • Englezul a intrat pe teren în repriza secundă și a înscris primele două goluri ale finalistei din sezonul precedent.

Borussia nu a reușit să o surprindă pe campioana Belgiei în primele 68 de minute de joc, însă lucrurile s-au schimbat după intrarea lui Gittens.

Sparta Praga  Fosta adversară a FCSB a câștigat după  7.589  de zile în UEFA Champions League
Citește și
Sparta Praga Fosta adversară a FCSB a câștigat după 7.589 de zile în UEFA Champions League
Citește mai mult
Sparta Praga Fosta adversară a FCSB a câștigat după 7.589 de zile în UEFA Champions League

Jamie Gittens, „dublă” pentru Dortmund în victoria cu Club Brugge

Cunoscut până recent ca Jamie Bynoe-Gittens, englezul a înscris cu noroc în minutul 76, după ce mingea a fost deviată de doi adversari, iar zece minute mai târziu a bifat „dubla”. Reușita a fost una spectaculoasă: i-a amețit pe fundași și a marcat cu un șut fulgerător.

„Este foarte important că am început cu o victorie. Mi s-a cerut să creez mai multe ocazii pentru echipa mea, ceea ce am și făcut”, a declarat Gittens, la finalul partidei.

Gittens a fost desemnat jucătorul meciului, iar Stephen Warnock, fost fundaș al lui Liverpool, a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa:

„Electric, viteza pe care o are, mișcarea șoldurilor, ca apărător este cel mai rău coșmar al tău. Nu te poți apropia de el, atât de mare este viteza picioarelor”.

Fanii Borussiei cunosc deja calitățile fotbalistului de bandă. Gittens a „comis-o” și la finalul lunii august: a intrat ca rezervă în minutul 59 al partidei cu Eintracht Frankfurt, la scorul de 0-0, și a adus cele trei puncte marcând de două ori.

Jamie Gittens, pe urmele lui Jadon Sancho

Născut la Londra în august 2004, Jamie a început fotbalul la Reading. A petrecut apoi doi ani în academia lui Manchester City, dar a ales să nu semneze cu „cetățenii” și a ajuns la Borussia Dortmund, la fel ca Jadon Sancho.

Gittens a debutat în prima echipă a Borussiei în aprilie 2022 și a avut nevoie de 10 luni pentru a juca primul său meci în Liga Campionilor, împotriva lui Chelsea. A marcat în cea mai importantă competiție europeană intercluburi în sezonul precedent, în victoria obținută pe terenul lui AC Milan, scor 3-1.

9 goluri
a înscris Jamie Gittens în cele 63 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul Borussiei Dortmund (7 ca rezervă). A oferit și 9 pase decisive.

A renunțat la o parte din numele său: „E mai scurt”

Jamie, care s-a confruntat cu numeroase accidentări de-a lungul anilor, a luat o decizie la început acestui sezon: a renunțat la „Bynoe”, o parte din numele său.

Ambele sunt numele tatălui meu, dar a spus că el crede că este mai bine dacă mi se spune doar Gittens pentru că este mai scurt. Majoritatea oamenilor îl cunosc ca Gittens, așa că și eu voi juca doar cu Gittens în viitor. Jamie Gittens, atacant Borussia Dortmund

În 2022, Gittens a făcut parte din echipa Angliei care a câștigat Campionatul European Under-19. Jamie a fost titular în finală (3-1 cu Israel, după prelungiri).

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5