Senzaționala Jaqueline Cristian o învinge pe  campioana de la Wimbledon  și e în turul trei la WTA Beijing » 4 mingi de meci salvate
Jaqueline Cristian. Foto: IMAGO

Senzaționala JaquelineCristian o învinge pe campioana de la Wimbledon și e în turul trei la WTA Beijing » 4 mingi de meci salvate

  • Jaqueline Cristian (26 de ani, #80 WTA) s-a calificat în turul trei la turneul WTA 1000 de la Beijing.
  • Jucătoarea din România a învins-o în trei seturi pe Barbora Krejcikova (28 ani, #10 WTA și favorită 7), după ce a salvat patru mingi de meci, scor 1-6, 6-4, 7-5.

Cristian pierduse patru meciuri la rând înainte de competiția din China, însă se descurcă excelent la Beijing și a eliminat-o pe campioana de la Wimbledon.

Transylvania Open 2025  Două foste finaliste și „Draculina” și-au confirmat prezența la turneul WTA 250 de la  Cluj-Napoca
Citește și
Transylvania Open 2025 Două foste finaliste și „Draculina” și-au confirmat prezența la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca
Citește mai mult
Transylvania Open 2025 Două foste finaliste și „Draculina” și-au confirmat prezența la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca

Jaqueline Cristian a învins-o pe Barbora Krejcikova la WTA Beijing

Sportiva noastră nu a avut deloc parte de începutul de meci dorit: a pierdut primele șase game-uri în care s-a aflat la serviciu și s-a văzut condusă cu 6-1, 3-1.

Jaqueline nu a renunțat la luptă, a revenit spectaculos în setul secund și a împins duelul în decisiv (6-4).

Krejcikova s-a distanțat și de această dată (4-1), dar Cristian a câștigat trei game-uri la rând și a egalat. Aflată în postura de a servi la 4-5, Jaqueline a salvat 4 mingi de meci și a împins disputa în „prelungiri”.

Românca a făcut break, iar apoi a închis partida cu un game bun de serviciu (7-5). Meciul a durat două ore și 52 de minute.

2-1
este scorul întâlnirilor dintre Jaqueline Cristian și Barbora Krejcikova. Românca s-a mai impus anul acesta și la WTA Madrid, scor 2-6, 6-0, 6-2.

Încă o jucătoare din Cehia îi iese în cale româncei Jaqueline Cristian

Jaqueline va da în runda următoare peste Karolina Muchova (28 ani, #49 WTA), după ce sportiva din Cehia a învins-o pe chinezoaica Yue Yuan (26 ani, #41 WTA și favorită 30), scor 6-3, 6-1.

Cristian și Muchova s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, iar Karolina s-a impus cu 6-4, 6-1 (ITF W60 Versmold).

  • Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un cec în valoare de 59.100 de dolari și 65 de puncte WTA.
  • Grație parcursului de la Beijing, Jaqueline Cristian a înregistrat un salt de 8 poziții în clasamentul WTA Live și se află pe locul 72.

Tot sâmbătă, după ora 12:45, Irina Begu (34 ani, #103 WTA) o va întâlni în turul al doilea pe rusoaica Mirra Andreeva (17 ani, #22 WTA și favorită 17).

Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui  Răzvan Lucescu  și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Europa League
13:08
Ședință la PAOK înainte de FCSBCe le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Citește mai mult
Ședință la PAOK înainte de FCSB Ce le-a spus patronul clubului lui Răzvan Lucescu și jucătorilor: „Niciodată n-a fost așa”
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la  Dinamo - Botoșani
Liga 1
14:52
Noapte lungă pe „Arc” Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Noapte lungă pe „Arc”  Cum au rămas tribunele după incidentele de la Dinamo - Botoșani
Cum se simte Emeric Ienei   Sandu Boc  a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Liga 1
12:31
Cum se simte Emeric Ienei Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Citește mai mult
Cum se simte Emeric Ienei  Sandu Boc a vorbit despre legendarul antrenor: „I-au pus un stimulator cardiac”
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la  Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
Tenis
13:39
Halep revine mai repede Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong: „Mulțumesc pentru wild card”
Citește mai mult
Halep revine mai repede  Simona va juca săptămâna viitoare la turneul WTA 125 de la Hong Kong : „Mulțumesc pentru wild card”
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere  suspendarea  liderului ATP pentru 1-2 ani
Tenis
14:14
WADA, apel la TAS în cazul Sinner Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Citește mai mult
WADA, apel la TAS în cazul Sinner  Agenția Mondială Antidoping cere suspendarea liderului ATP pentru 1-2 ani
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat  pe lângă capul  „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Liga 1
00:10
Porți închise la Derby de România? Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Citește mai mult
Porți închise la Derby de România?  Gest inconștient: un scaun a zburat pe lângă capul „tușierului” la Dinamo - Botoșani
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru  a se răzbuna : „Sunt ferm convins”
Liga 1
09:05
Opruț, „așteptat” de Vădana Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna: „Sunt ferm convins”
Citește mai mult
Opruț, „așteptat” de Vădana  Fundașul lui Dinamo susține că arbitrul l-a eliminat pentru a se răzbuna : „Sunt ferm convins”