CEL MAI FRUMOS MESAJ  Sora campionului olimpic Marian Enache  l-a așteptat la aeroport  cu un tricou special +8 foto
Sora campionului olimpic Marian Enache a pregătit un mesaj special pentru a-și întâmpina fratele întors de la Paris

CEL MAI FRUMOS MESAJ Sora campionului olimpic Marian Enache l-a așteptat la aeroport cu un tricou special

Campionii s-au întors Marian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit  aurul olimpic : „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”
Citește și
Campionii s-au întorsMarian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit aurul olimpic: „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”
Citește mai mult
Campionii s-au întors Marian Enache și Andrei Cornea au revenit în țară după ce au cucerit aurul olimpic : „Nu prea am dormit, ne era frică să nu fie un vis”

O parte din delegația olimpică a României s-a întors de la Paris miercuri după-amiază. E vorba despre canotori, gimnaste și lotul de tenis de masă, cu toții așteptați la Otopeni de oficialități, dar și de prieteni și familii. 

În agitația de la aeroport, jurnalista TVA Dochița Moșoianu a remarcat o prezență deosebită. Este vorba despre Maria Elena Enache (25 de ani), sora campionului olimpic Marian Florian Enache. 

Vizibil emoționată, ea purta un tricou imprimat special pentru reîntâlnirea cu fratele său. Mesajul de pe tricou, alături de o imagine sugestivă din finala de săptămâna trecută: „Fratele meu este campion olimpic!”.

Maria Elena Enache așteptându-și fratele la aeroport Maria Elena Enache așteptându-și fratele la aeroport
Maria Elena Enache așteptându-și fratele la aeroport
A avea un frate este mai vital decât a avea un înger Maria Elena Enache, într-un mesaj pe Facebook

Marian Enache și sora sa, o poveste specială

După finala care i-a adus lui Marian aurul olimpic, mama lui a povestit pentru presa locală un moment de atașament extraordinar între el și sora sa mai mică:

„Noi suntem o familie de oameni simpli, de la țară. Când Florinel era în clasa a VIII-a, a venit o doamnă de la Timișoara și l-a selectat pentru canotaj. A făcut școala acolo și apoi a plecat la Snagov.

La 16 ani, când a primit primii bani, a venit și i-a adus acasă pentru că avem o fetiță cu probleme (n.r. - de vedere). A spus că el are tot ce îi trebuie - mâncare, casă, echipamente - dar noi trebuie să o facem bine pe sora lui”. 

Marian Enache și sora lui, Maria Elena Enache
Marian Enache și sora lui, Maria Elena Enache

Galerie foto (8 imagini)

Marian Enache și sora lui, Maria Elena Enache Marian Enache și sora lui, Maria Elena Enache Maria Elena, sora lui Marian Enache Maria Elena, sora lui Marian Enache Marian Enache și Andrei Cornea
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

În urmă cu câteva zile, când Marian Enache a împlinit 29 de ani, sora lui i-a transmis un mesaj public:

„Vreau să-ți transmit toate gândurile mele bune și să-ți spun cât de mult însemni pentru mine. Chiar dacă viața ne-a purtat pe drumuri diferite încă din copilărie și nu am fost mereu aproape unul de celălalt am  simțit mereu sprijin reciproc. 

Realizările tale, culminând cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice Paris 2024, sunt o sursă imensă de mândrie pentru întreaga noastră familie. Ai demonstrat că prin muncă, perseverență și pasiune, orice vis poate deveni realitate. Ne-ai adus bucurie și ai făcut ca numele nostru să fie sinonim cu excelența.

Pentru mine, valoarea ta nu constă doar în faptul că ești un campion olimpic, ci și în faptul că ești fratele meu. Te admir pentru tot ceea ce ești, pentru determinarea ta, pentru curajul și integritatea ta. Ești un model pentru toți cei care te cunosc!”

Cine este Marian Enache

  • Marian Enache, născut în Tg. Cărbunești, Gorj, are 29 de ani. Înălțimea sa este de 2,02m
  • El face echipă cu Andrei Cornea la dublu vâsle de doar câteva luni! După locul 1 la Europene de la Szeged, acum două luni, ei au luat și aurul olimpic la Paris
  • Înainte de a deveni campion olimpic, Enache luase argint la dublu vâsle în 2018, bronz la dublu vâsle în 2019 și alt bronz la 4 vâsle în 2022 (toate la Campionatele Europene), plus argint la dublu vâsle în 2013 și bronz la 4 vâsle în 2012 la Mondialele de juniori.
Când mă gândesc la cât muncește și cum are mâinile, mă doare sufletul. A câștigat acum câțiva ani medalia de aur la un concurs și când a venit acasă cu medalia la gât, nu am putut să nu observ palmele lui, care erau carne vie. mama campionului olimpic, într-o declarație pentru Pandurul.ro

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1:  Concluzii la cald  de la masa presei
Nationala
09.09
Contraatacul care ne place România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
Citește mai mult
Contraatacul care ne place  România - Lituania 3-1: Concluzii la cald de la masa presei
VAR tricolor Două  faze cruciale  judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Nationala
09.09
VAR tricolorDouă faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
Citește mai mult
VAR tricolor Două faze cruciale judecate de arbitrajul video în favoarea României! Cum am ajuns de la eșec la victorie în numai 6 minute
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital,  vorbește cu emoție  despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Nationala
09.09
„Îl invidiez pe Lucescu!” Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Citește mai mult
„Îl invidiez pe Lucescu!”  Cornel Dinu, aflat în spital, vorbește cu emoție despre revenirea lui Il Luce pe banca naționalei
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF
Liga 1
09.09
Cerere respinsă Dinamo a fost refuzată de LPF
Citește mai mult
Cerere respinsă  Dinamo a fost refuzată de LPF