„Risc foarte tare”  Lucescu, prezentat oficial ca selecționer: „Am făcut tot posibilul  să nu vin . Dar merită!” +17 foto
Mircea Lucescu. Foto: GOLAZO.ro

„Risc foarte tare” Lucescu, prezentat oficial ca selecționer: „Am făcut tot posibilul să nu vin. Dar merită!”

  • FRF a organizat o conferință de presă pentru a-l anunța oficial pe Mircea Lucescu (79 de ani) drept noul selecționer al naționalei României.

Mircea Lucescu a preluat conducerea echipei naționale în urma unei negocieri care a durat câteva zile și îl va înlocui pe Edi Iordănescu, care a ales să nu își prelungească contractul după EURO 2024.

Mircea Lucescu, legenda fotbalului românesc, revine pe banca echipei naționale după o absență de 38 de ani.

Durată și obiective Ce conține înțelegerea dintre  Mircea Lucescu  și FRF
Citește și
Durată și obiectiveCe conține înțelegerea dintre Mircea Lucescu și FRF
Citește mai mult
Durată și obiective Ce conține înțelegerea dintre Mircea Lucescu și FRF

VIDEO FRF a organizat o conferință de presă la care au participat Lucescu, Burleanu și Stoichiță

Iată cele mai importante declarații din cadrul conferinței:

  • „Durata acestui contract este de doi ani, cu obiectivul principal de a obține calificarea la Campionatul Mondial”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF
  • „Multe sentimente m-au încercat. În primul rând nostalgia, am avut parte de momente extraordinare”, a spus Lucescu, întrebat despre ce simte în legătură cu revenirea sa
  • „Am făcut tot ce a fost posibil să nu vin, am vrut să le dau antrenorilor tineri șansa de a merge mai departe. Am vorbit cu Edi, am încercat să-l conving să rămână”, a ținut să puncteze „Il Luce”
  • „Am dorit apoi să discute cu Gică Hagi, deoarece își dorește foarte mult să fie antrenorul echipei naționale. E normal să i se ofere o altă posibilitate după acel meci cu Slovenia pentru a prelua echipa națională”, a spus Lucescu despre candidatul principal de pe lista FRF
  • „Le-am spus că, din momentul în care nu vor mai avea nicio soluție, am obligația față de fotbalul românesc să mă întorc”, a mai spus Lucescu despre decizia lui.
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo

Galerie foto (17 imagini)

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
+17 Fotografii
labels.photo-gallery
  • „Am mare încrede în această generație de jucători, care a reușit să formeze un grup învingător. Ceea ce s-a întâmplat cu Olanda a fost rezultatul lipsei de experiență, au fost împinși de suporteri să marcheze” a spus Lucescu despre echipa calificată la EURO 2024 de Edward Iordănescu.
  • „Nu am nevoie nici de bani, nu am nevoie nici să îmi fac o altă carieră. M-au împins spre echipa națională momentele pe care le-am trăit ca antrenor și jucător”, a continuat „Il Luce”
  • „Soția mi-a spus să nu fac asta, că e timpul să stau acasă. Răzvan mi-a spus să fac ceea ce simt. Mi-a atras atenția că nu va fi ușor”, a spus Lucescu, despre suportul oferit de familia sa.
  • „De schimbat, nu am prea multe. Vreau să îi conving pe jucători să trăiască cu imaginea acelor suporteri care i-au aplaudat. În două zile nu se pot face multe schimbări; e normal să mizez pe același grup de jucători, dar voi aduce modificări. Voi fi tot timpul preocupat de evoluția jucătorilor tineri”, a răspuns Lucescu la întrebarea pusă de reporterul GOLAZO.ro, Theodor Jumătate.
  • „Voi avea grijă de viitorul fotbalului românesc. Pentru asta am fost chemat, să îmi folosesc experiența”, a mai punctat noul selecționer al echipei naționale.
  • „Vreau să cunosc toți jucătorii și mă voi consulta cu cei care cunosc și știu echipa. Voi încerca să pun la dispoziția lor tot ceea ce am acumulat în toți acești ani în legătură cu fotbalul. Cel care riscă în toată această chestiune sunt eu. Am observat că toată lumea este concentrată pe necesitatea de a menține continuitatea performanței de la europene”, a spus „Il Luce”
  • Întrebat despre legătura sa cu Dinamo, selecționerul a răspuns: „Ce legătură are filonul meu dinamovist? Am plecat de la Dinamo acum 25 de ani. Acum sunt antrenorul echipei naționale, și toată suflarea fotbalistică trebuie să fie alături de mine. Sunt convins că toți oamenii care au trecut de 70 de ani sunt alături de mine. Vreau să arăt că se poate reuși la orice vârstă”
  • „Eu mă concentrez foarte mult pe campionatul intern și sper ca acesta să crească. A venit o altă generație de conducători de cluburi care își doresc să obțină performanțe. Nu poți să faci o echipă națională puternică cu 12 sau 15 jucători luați din toate colțurile lumii. Eu sper ca nucleul echipei naționale să apară, în primul rând, în campionatul intern”, a ținut Mircea Lucescu să puncteze.
  • „Ce a fost, a fost; un singur lucru contează: ce va fi de acum înainte. Mi-am asumat această responsabilitate a calificării echipei naționale la turneul final. Văd în jucători potențial. Sigur, sunt probleme după un turneu final: jucători care vor să schimbe cluburile, jucători care rămân fără contracte din dorința de a găsi ceva mai bun. Cu siguranță vor evolua jucătorii care sunt cu adevărat pretențioși pe terenul de joc. Nu e simplu să aduci un jucător nepregătit, doar pentru imagine”, a spus Lucescu despre calificarea la Campionatul Mondial din 2026
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo

Galerie foto (17 imagini)

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
+17 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Actualul selecționer l-a numit pe președintele FRF „incompatibil cu performanța”, după spusele unui reporter. Întrebat ce s-a schimbat, el a răspuns: „Nu s-a schimbat nimic, dragostea mea pentru echipa națională este aceeași. Un om care a îmbrăcat tricoul echipei întotdeauna vrea să se întoarcă. Ce s-a întâmplat în fotbal am urmărit de la distanță. Am văzut că președintele și-a făcut datoria în privința organizării fotbalului românesc la nivel de copii și juniori. În niciun caz nu aș fi putut să refuz”
  • „Eu consider că este un foarte bun organizator și administrator. Am spus întotdeauna că ar fi putut fi un foarte bun ministru al sportului”, a declarat Lucescu despre Răzvan Burleanu, președintele FRF.
  • Întrebat despre ultima dată când a fost la cârma unei echipe naționale, Lucescu a răspuns ferm: „Echipa Turciei joacă cu șase sau șapte jucători promovați de mine. Acolo mi-au spus, fiind străin, să fac o nouă echipă. Zeki a plecat direct la Lille, iar apoi la Roma. Am reconstruit o echipă; acesta este lucrul pe care eu știu să-l fac cel mai bine”
  • „Pregătirea o fac la cluburi; eu trebuie să am încredere în ce fac acolo. Ei vin apoi la echipa națională, iar în două zile trebuie să-i refaci și să asamblezi 11 jucători care să aibă relații de joc. Nimeni nu e magician să facă rezultate întâmplător. Am nevoie de ajutorul jucătorilor. Vor crede în mine, vor reuși; nu vor crede, mă dau la o parte”, a declarat Lucescu despre una dintre dificultățile cu care se va confrunta din funcția de selecționer.
  • Președintele FRF a fost întrebat despre Liga Națiunilor și dacă această competiție va reprezenta un obiectiv:„Liga Națiunilor nu reprezintă un obiectiv intermediar. Ceea ce ne dorim este să ne definitivăm lotul și jocul pentru următoarea campanie de calificare pentru Mondiale în meciurile din această toamnă. Ne dorim să câștigăm această grupă pentru a avea un traseu mai ușor în tragerea la sorți din luna decembrie”, a spus Burleanu.
  • Întrebat despre momentul de tensiune din trecut cu actualul selecționer, acesta a spus: „Ceea ce vă spunea și Mircea Lucescu este adevărat: fotbalul este înainte de toate. În ceea ce mă privește, am avut o relație foarte bună cu domnul Lucescu atât înainte de acel moment, cât și după”
  • „L-am întrebat pe Hagi la telefon de ce. «Ți-ai sacrificat o perioadă foarte bună din viața ta pentru echipa națională.» Nu am fost laș! Când am fost rugat să vin, având în vedere că nu se găsea o soluție viabilă, puteam să spun nu. Nu aveam nevoie de absolut nimic – nici de imagine, nici de bani, nici de carieră. Dar nu pot să spun nu echipei naționale”, a intervenit Lucescu
  • Un reporter l-a întrebat despre declarația lui Dorinel Munteanu, iar Lucescu a răspuns prompt: „Era prea mic când scoteam fotbalul românesc la suprafață; poate că nici nu exista atunci. Ce am făcut eu pentru echipa națională, poate că n-a văzut acele imagini din `82,`83, cu Belodedici, Lăcătuș, Klein, Balint, Andone, Rednic – toți jucători tineri. N-am făcut nimic? Mai ales el, ca antrenor, trebuia să își dea seama de asta. Ce am făcut eu pentru Hagi pentru a ajunge la Campionatul Mondial – el trebuia să fie numărul unu acolo. Juca în divizia B la Brescia. Mai mult decât am făcut, nu puteam să fac”.
  • „La staff nu schimb absolut nimic. Sunt oameni care au lucrat și cu Contra, și cu Rădoi. Ei știu foarte bine problemele administrative. Întotdeauna am avut respect pentru toți oamenii din fotbal”, a declarat Lucescu, după ce a fost întrebat ce schimbări va face în staff-ul tehnic.
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo

Galerie foto (17 imagini)

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
+17 Fotografii
labels.photo-gallery
  • Lucescu a vorbit despre Stanciu încurajator: „În primul rând, este căpitanul echipei naționale. A avut un comportament extraordinar, din ce am văzut eu din exterior. Un comportament într-adevăr de căpitan al unei echipe. S-a implicat foarte mult în ceea ce privește imaginea echipei. Știu că, atunci când am fost căpitan al echipei naționale, adesea îmi diminuam din calitatea jocului pentru a ajuta pe toată lumea; asta a făcut și el și a făcut-o cu succes”.
  • „Oamenii aceștia au insistat foarte mult să vin. Trebuia să fac o operație de coxartroză și am amânat-o pentru echipa națională. Eu vin cu tot sufletul, rămâne de văzut cum vin ceilalți”, a spus Lucescu
  • Întrebat de redactorul șef-adjunct GOLAZO.ro, Dan Udrea, despre posibila vulnerabilitate a selecționerului din cauza rivalității cu Steaua, Lucescu a răspuns: „Noi suntem aici la echipă, nu pot să iau în considerare ce spune unul sau altul. Rivalitatea formată cu Steaua a fost una pozitivă. A fost cu Craiova, cu Argeș; rivalitățile împingeau performanțele înainte. Au fost relații bune cu Becali, în care puteam să preiau Steaua. Pe unde am fost, am trecut de la o rivală la alta: de la Dinamo la Rapid, de la Galatasaray la Beşiktaș, de la Șahtior la Dinamo Kiev, pentru că rivalitatea face competiția să fie mai puternică. Eu nu am niciun fel de parti-pris în legătură cu niciuna dintre echipe”
  • Tot Dan Udrea l-a întrebat dacă echipa națională va juca și în alte orașe în afară de București, iar Lucescu a afirmat: „Ar fi extraordinar pentru echipa națională. În perioada în care am fost eu selecționer am jucat pe absolut tot teritoriul țării. Am considerat că nu doar Bucureștiul trebuie să aibă privilegiul de a avea echipa națională. Dacă aș putea să o fac, aș face-o fără nici o discuție. Trebuie să simtă că sunt jucătorii întregii țări”, a spus noul selecționer.
  • Redactorul-șef adjunct GOLAZO.ro, Dan Udrea, l-a întrebat pe Răzvan Burleanu despre detalii legate de salariile selecționerilor, în special dacă Mircea Lucescu va avea un salariu mai mare sau mai mic decât Christoph Daum. Burleanu a răspuns: „Sumele sunt întotdeauna confidențiale, dar nu a existat nicio negociere cu domnul Lucescu în ceea ce privește condițiile financiare. Domnul Lucescu ar fi vrut să antreneze echipa națională gratuit. După toți acești ani de construcție, cu multe dificultăți, vrem să tratăm acest moment cu foarte mult profesionalism”.
  • Mircea Lucescu a intervenit: „Așa am spus, că vin gratis, dar mi-au spus că nu se poate. Am spus că vin gratis din respect pentru echipa națională și pentru toată cariera mea de jucător. Apoi am fost întrebat cât vreau. «Exact ca ceilalți înaintea mea». De zece ori mai puțin decât luam în alte părți. De bani nu mai am nevoie; nu am fost niciodată așa și nici nu sunt. Vreau doar să facem performanță. Asta o să le spun jucătorilor: pe primul loc în echipa mea este educația, pe al doilea loc este atitudinea, și pe urmă disciplina”
  • Întrebat despre oferta de la Rapid, Lucescu a răspuns că era foarte aproape să revină în Giulești: „Bineînțeles, am fost la Ministerul Transporturilor și am discutat cu secretari de stat. Am avut un singur gând: să îmi fie restituită baza în care am investit foarte mult, atât sentimental, cât și material. Am cerut să o returneze pentru că o echipă de fotbal are nevoie de un loc de pregătire. Am fost toți la minister, dar nu au vrut să restituie baza, care era a domnului Copos, el fiind cel care a pus-o la punct. Au distrus prima bază sportivă serioasă. Ați văzut și la Săftica ce s-a întâmplat cu baza Dinamo”
  • După ce s-a ridicat, înainte de a pleca, Lucescu a transmis un mesaj despre fostul selecționer: „Vă mai spun ceva: Edi se va întoarce la echipa națională. E tânăr și a realizat un lucru extraordinar. Nu este ușor să creezi un grup de jucători competitiv și foarte omogen”

Galerie foto (17 imagini)

Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo Mircea Lucescu, prezentat oficial ca selecționer FOTO Golazo
+17 Fotografii
labels.photo-gallery

Obiectivele lui Mircea Lucescu pentru echipa națională a României

Mircea Lucescu, noul selecționer al naționalei României, a semnat un contract pe doi ani, din informațiile GOLAZO.ro.

  • Principalul său obiectiv este calificarea echipei la Cupa Mondială din 2026.
  • Deși Liga Națiunilor nu este un obiectiv oficial, Lucescu va încerca să obțină rezultate favorabile în această competiție, care ar putea servi ca plasă de siguranță în cazul unui eșec în preliminarii.
  • Dacă România nu se califică la turneul final, contractul cu FRF va expira la finalul toamnei 2025.
  • În cazul în care echipa va rămâne în cursa de calificare, contractul se va prelungi automat până în martie 2026, când sunt programate partidele de baraj, sau până în vara aceluiași an, când va avea loc Cupa Mondială.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5