Strategie    Lucescu , după victoria din Kosovo: „I-am provocat să joace ce vrem noi, nu ce vor ei” +51 foto
Mircea Lucescu / Foto: GOLAZO.ro

Strategie Lucescu, după victoria din Kosovo: „I-am provocat să joace ce vrem noi, nu ce vor ei”

  • România a obținut o victorie senzațională, scor 3-0, împotriva statului Kosovo, la Priștina, într-o partidă din Liga Națiunilor
  • Golurile au fost marcate de către Dennis Man (min. 40), Răzvan Marin (min. 51 pen.) și Denis Drăguș (min. 82)
  • A fost primul meci al lui Mircea Lucescu pe banca naționalei României după o pauză de 38 de ani

Un duel dificil, din care „tricolorii” lui Mircea Lucescu ies cu capul sus.

Încrederea de la Euro 2024 a atins un alt nivel, iar jocul a devenit mult mai consistent decât s-a văzut la turneul final.

Stră LUCE sc   România,  debut perfect  în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Citește și
StrăLUCEsc România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Citește mai mult
Stră LUCE sc  România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo

Mircea Lucescu: „Asta trebuie să perfecționăm”

Mircea Lucescu este bucuros de victorie, însă spune că a văzut prea multe în cariera sa pentru a se entuziasma peste măsură.

Tehnicianul consideră că acest succes este important doar dacă vor urmași altele.

De asemenea, Mircea Lucescu este de părere că diferența s-a făcut la nivel tehnico-tactic, unde românii au fost net superiori adversarilor.

„Am controlat jocul. Nu am vrut să acceptăm să fim dominați. Avem jucători cu un nivel tehnic foarte bun și asta trebuie să perfecționăm.

Am lucrat foarte mult pentru nivelul jocului, pentru construcție, pentru posesie. Așa am pus în dificultate echipa gazdă, cu jucători foarte buni. I-am provocat să facă ce-am vrut noi, nu ce-au vrut ei. Am jucat foarte bine și cu mingi lungi.

La mijloc am dominat categoric efortul și disponibilitatea fizică a lui Marin și a lui Stanciu. Nu mai zic de fundașii centrali, care au fost extraordinari. Au câștigat aproape toate mingile. Portarul la fel.

Ne-am relaxat un pic pe final și le-am dat oportunitatea să aibă câteva atacuri rapide, care se puteau termina și cu gol.

Pentru mine e o victorie importantă doar dacă aduce o altă victorie. Man și Mihăilă se vede că joacă în alt campionat. Evoluțiile lor îi pot determina și pe ceilalți să-și ridice nivelul.

Calități sunt. Noi am avut mereu un fotbal cu o tehnicitate peste medie. Toată lumea vorbea de Barcelona, dar noi în '70 făceam același lucru, nu le dădeam mingea adversarilor.

(n.r. - despre faptul că n-a stat deloc pe bancă în timpul partidei) Am vrut să simtă că este cineva alături de ei permanent”, a declarat Mircea Lucescu, după meci, Antena 1.

Galerie foto (51 imagini)

Kosovo - Romania (1).jpg Kosovo - Romania (2).jpg Kosovo - Romania (3).jpg Kosovo - Romania (4).jpg Kosovo - Romania (5).jpg
+51 Fotografii
labels.photo-gallery
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”