Gest uriaș!  Nadia Comăneci  anunță: „Îi voi da Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal” +10 foto
Nadia Comăneci, la JO Montreal 1976 / Foto: Imago

Gest uriaș!Nadia Comăneci anunță: „Îi voi da Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal”

  • Nadia Comăneci s-a declarat bucuroasă de decizia TAS, pronunțată astăzi, prin care gimnasta Ana Maria Bărbosu și-a recâștigat medalia de bronz în finala la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.
  • În același timp, legendara sportivă a afirmat că-i va oferi Sabrinei Voinea-Maneca, cea pe care TAS-ul „a ignorat-o” în acest proces, medalia sa de bronz de la Jocurile Olimpice de la Montreal, una dintre cele 5 câștigate de ea în 1976.

La Montreal, Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii: trei de aur (la paralele, bârnă și individual compus), una de argint (la echipe) și una de bronz (la sol).

„Rutine identice” Nadia Comăneci și videoclipul prin care vrea să demonstreze că Sabrina Voinea  merită o medalie  olimpică
Citește și
„Rutine identice”Nadia Comăneci și videoclipul prin care vrea să demonstreze că Sabrina Voinea merită o medalie olimpică
Citește mai mult
„Rutine identice” Nadia Comăneci și videoclipul prin care vrea să demonstreze că Sabrina Voinea merită o medalie olimpică

Pe cea din urmă, Nadia i-o va oferi Sabrinei Voinea, cea pe care arbitrii au sancționat-o și au privat-o astfel de o medalie olimpică.

Nadia Comăneci: „Îi voi da Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal”

Nadia Comăneci a fost fair-play și a declarat că, în spiritul sportului, toate cele trei gimnaste implicate în lupta pentru medalia de bronz - Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles (SUA) ar fi trebuit să primească medalia de bronz.

Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult-așteptată, după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decid cine ce a luat și cum a făcut.

Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit și, mai ales în situația în care ne aflăm acum, cu protejarea sănătății mintale, cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii”, a declarat Nadia Comăneci, la Antena 3 CNN.

Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal.

Sunt foarte bucuroasă pentru România, pentru Ana.

O felicit pe Sabrina, pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și la echipe, pentru că au făcut istorie și acolo.

În același timp, o felicit și pe Jordan, pentru că nici ea nu trebuie să intre într-o zonă în care.... Nu este vina ei pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Nadia Comăneci pentru același post TV.

NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată

Sabrina Voinea la sol Captură NBC
Sabrina Voinea la sol Captură NBC

Galerie foto (10 imagini)

Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC Sabrina Voinea la sol Captură NBC
+10 Fotografii
labels.photo-gallery

Anunțul Federației Române de Gimnastică

FRG se bucură pentru decizia ce o avantajează pe Ana Maria Bărbosu, însă, în același timp, nu poate trece cu vederea faptul că au fost ignorate și alte aspecte în procesul de la TAS, mai ales cele care o privesc pe Sabrina Voinea-Maneca.

Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan și Asociații SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța FRG, Bărbosu, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse.

În speța FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4”.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”