Dinamo Nicolescu explică de ce transferurile întârzie: „Ne-am făcut temele  un pic mai bine  decât data trecută”
Andrei Nicolescu la prezentarea noilor echipamente ale echipei Dinamo

DinamoNicolescu explică de ce transferurile întârzie: „Ne-am făcut temele un pic mai bine decât data trecută”

  • Andrei Nicolescu (47 de ani), administratorul special de la Dinamo, spune că nu vrea să repete greșelile din iarnă, când echipa sa a transferat sub presiune jucători.
  • Dinamo și-a prezentat noile echipamentele de joc puse la dispoziție de sponsorul tehnic Macron

Administratorul special al FC Dinamo, Andrei Nicolescu (47 de ani) a declarat, miercuri, că atât el, cât și staff-ul tehnic, nu vor să repete greșelile din iarnă, când presat de timp a fost nevoit să transfere jucători care nu s-au ridicat la nivelul solicitat de un club de o asemenea anvergură.

„Ne dorim patru sau cinci transferuri. Avem și lista de jucători străini încă deschisă, chiar dacă avem o limită. Din punctul ăsta de vedere ne-am făcut temele un pic mai bine decât data trecută. Încercăm să facem alegerile cele mai bune”, a spus Nicolescu.

Oficialul dinamovist recunoaște însă, că gruparea „alb-roșie!” este în urmă cu transferurile, având în vedere că noua ediție de campionat va debuta în acest weekend.

„Suntem într-o perioadă în care încercăm să reconstruim pe Dinamo, așa cum am declarat întotdeauna în această perioadă de vară. Recunoaștem că suntem un pic în urmă cu câteva transferuri și ăsta este laitmotivul al tuturor ziarelor și al tuturor comentariilor pe Facebook, dar trebuie să țineți cont că suntem prima dintre țările care își începe campionatul în această perioadă”, a completat Nicolescu.

În momentul în care a fost foarte mare presiune pe noi, atât pe antrenor, cât și pe partea de scouting, și pe mine personal, am constatat că am făcut niște alegeri care nu s-au dovedit extraordinare și am vrea să evităm această greșeală. Andrei Nicolescu, administrator special FC Dinamo

Andrei Nicolescu explică de ce transferurile întârzie la Dinamo: „Ne-am făcut temele un pic mai bine decât data trecută”

El dă vina pentru întârzierea transferurilor și pe programarea FRF, care a decis ca Superliga să debuteze la jumătatea lunii iulie.

„Începem foarte, foarte devreme, iar jucătorii de calitate sunt destul de complicat și dificil de convins în acest moment”, a subliniat administratorul special, care a precizat că nu vor mai fi plecări de la echipă.

El a reiterat că obiectivul în noul sezon este calificarea în play-off sau o clasare între primele opt echipe la finalul campionatului.

„Obiectivul real este cel pe care îl gândim noi și în care credem. Ne-am asumat să ne batem pentru play-off, însă am declarat foarte tare că nu ar fi o tragedie dacă ne-am clasa pe locul 7 sau 8, dar nu mai jos de aceste locuri.

Într-adevăr, ar fi o surpriză plăcută să fim în play-off și ăsta este un adevăr. E un risc pe care ni l-am asumat. Ne-am asumat să construim după mult timp”, a explicat Niculescu.

Zeljko Kopic: „Mă aștept ca în câteva zile să semnăm cu doi jucători”

Prezent la evenimentul de prezentare al noilor echipamente, antrenorul Zeljko Kopic (46 de ani), a declarat că își mai dorește încă patru sau cinci jucători și se așteaptă ca în această săptămână să vină doi dintre aceștia.

„Căutăm încă să transferăm jucători în toate compartimentele, deci 4-5 jucători. Am contactat câțiva jucători, dar piața e deschisă. Toți jucătorii și agenții caută opțiuni diferite. Dorința noastră era să semnăm jucătorii mai devreme, dar nu depinde doar de noi”.

Am contactat jucători croați, dar nu contează pentru mine dacă sunt croați sau din Balcani. Jucătorii de calitate caută alte opțiuni mai interesante, dar lucrăm. Suntem foarte aproape să semnăm cu doi jucători, dar trebuie să așteptăm câteva zile. Mă aștept ca totul să fie în regulă. Zeljko Kopici, antrenor Dinamo, despre jucătorii pe care vrea să îi transfere

Potrivit lui Kopic, sezonul 2024/2025 este unul de tranziție pentru Dinamo, obiectivul realist fiind formarea unei echipe competitive pentru campionatul ce va debuta în vara viitoare.

„Vrem să fim cât mai aproape de Top 6, dar pentru noi, pentru club, e necesar să jucăm un fotbal bun, să avem stabilitate, să promovăm jucători tineri de la noi și să construim pentru sezonul viitor, să construim ceva bun, astfel încât să nu fim nevoiți să schimbăm la fiecare șase luni mulți jucători”, a mai spus Kopici.

Florentin Petre: „Tot timpul m-am întors la Dinamo când a fost greu”

Antrenorul secund al echipei Dinamo, Florentin Petre (48 de ani), a declarat că de fiecare dată când a revenit la Dinamo, a făcut-o în momente dificile.

„Tot timpul m-am întors la Dinamo când a fost greu. Toată viața mea a fost mai greu decât bine, dar sunt obișnuit să lucrez sub presiune. Mă bucur că m-am întors acasă. Este un vis pe care mi-l doream. Am venit să ajut, sunt umil”, a spus Petre.

El a precizat că a discutat cu jucătorii tineri și le-a explicat ce înseamnă Dinamo, fiind convins că „alb-roșii” sunt bine pregătiți pentru startul noului sezon.

„Am avut discuții cu mai mulți jucători, mai ales cei tineri. Mă bucur că am posibilitatea să le împărtășesc din experiența pe care am acumulat-o. Ne dorim cu toții să ajungem în playoff. Ne dorim să începem foarte bine campionatul, să adunăm puncte, să avem atitudine și să avem disciplina creată de staff”, a conchis Petre.

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
20.09
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
20.09
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
20.09
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
20.09
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare