Amintiri și emoții   Piovaccari  s-a retras chiar în Ghencea: „Nu credeam că mai e posibil așa ceva” +19 foto
Federico Piovaccari / Foto: Golazo.ro

Amintiri și emoții Piovaccari s-a retras chiar în Ghencea: „Nu credeam că mai e posibil așa ceva”

  • FCSB a învins-o pe Virtus Acquaviva, scor 4-0 (3-0), marți seara, în Ghencea, într-o partidă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, manșa retur.
  • Cu 11-1 la general, „roș-albaștrii” s-au calificat în turul doi preliminar, acolo unde îi vor întâlni pe israelienii de la Maccabi Tel-Aviv.
  • Pentru Federico Piovaccari (39 de ani), legitimat la Virtus, a fost ultimul meci al carierei, chiar în Ghencea, unde „rupea” plasele în urmă cu mai bine de 10 ani.

Federico Piovaccari a început pe bancă partida FCSB-Virtus și a fost introdus pe teren în minutul 58, când tabela arăta 3-0 pentru roș-albaștri.

Atacantul italian agățase ghetele în cui de aproximativ șase luni, însă a revenit pe gazon doar pentru cele două partide contra lui FCSB, ca să se retragă oficial împotriva fostei echipe.

Federico Piovaccari, FCSB - Virtus
Federico Piovaccari, FCSB - Virtus

Galerie foto (19 imagini)

Federico Piovaccari, FCSB - Virtus Federico Piovaccari, FCSB - Virtus Federico Piovaccari, FCSB - Virtus Federico Piovaccari, FCSB - Virtus Federico Piovaccari, FCSB - Virtus
+19 Fotografii
labels.photo-gallery

Piovaccari: „Clubul acesta rămâne în sufletul meu”

„Il Pifferaio” și-a dorit foarte mult să-și încheie cariera în Ghencea, locul în care s-a simțit extraordinar, chiar dacă a jucat un singur sezon.

Federico păstrează cu mare drag foarte multe amintiri în tricoul FCSB-ului, pe atunci Steaua. Azi a făcut schimb de tricouri cu Vlad Chiricheș și speră să vadă echipa calificată în Liga Campionilor, în acest sezon.

„Mi-am amintit de Steaua, de Ghencea, de perioada în care am jucat aici. Au fost meciuri frumoase, am multe amintiri și mă bucur că ultima mea partidă a fost aici, chiar azi.

Cel mai frumos gol l-am dat cu 50.000 de oameni în tribune, cu Legia Varșovia… Am multe amintiri, au fost goluri frumoase și cu CFR. Fotbalul are altă savoare aici.

Suporterii rămân în inima mea, mă bucur că mi-am încheiat cariera aici, la București, chiar pe stadionul Steaua. Nu credeam că mai e posibil să se întâmple așa ceva. M-am simțit foarte bine, am amintiri încă proaspete cu Steaua, sper să ajungă iar în Liga Campionilor.

Le urmăresc meciurile de mulți ani, Steaua a fost tot mai bună, an de an, o echipă solidă, puternică. Are șanse să ajungă din nou în grupe. Clubul acesta rămâne în sufletul meu.

Am făcut schimb de tricouri cu Chiricheș, e un jucător reprezentativ pentru Steaua”, a declarat Federico Piovaccari, după meci.

A jucat în grupele Ligii Campionilor cu FCSB/Steaua

Federico Piovaccari a evoluat la FCSB în sezonul 2013/2014, sub formă de împrumut de la Sampdoria.

A bifat 43 de meciuri în toate competițiile pentru FCSB, cu 16 goluri și 6 pase decisive, însă Gigi Becali nu a dorit să achite suma cerută de italieni pentru achiziționarea sa definitivă.

În acel sezon, Piovaccari a jucat în toate cele șase partide jucate de FCSB în grupele Ligii Campionilor și chiar a marcat un gol împotriva celor de la Basel, în remiza din deplasare, scor 1-1.

De asemenea, Federico a marcat și trei goluri în preliminariile Ligii Campionilor, ajutând echipa să prindă grupele după ce le-a eliminat pe Vardar Skopje (Macedonia de Nord), Dinamo Tbilisi (Georgia) și Legia Varșovia (Polonia).

  • În cariera sa, Piovaccari a fost legitimat, printre altele, la: Inter U19, Tirestina, Cittadella, Sampdoria, Brescia, Novara, FCSB, Eibar, Western Sydney, Cordoba, Rayo Vallecano sau Messina.
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Alex Băluță, prezent la sediul CS Dinamo pentru a-i aduce un omagiu lui  Gigi Mulțescu : „M-a ajutat cel mai mult”
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Alex Băluță, prezent la sediul CS Dinamo pentru a-i aduce un omagiu lui Gigi Mulțescu: „M-a ajutat cel mai mult”
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Alex Băluță, prezent la sediul CS Dinamo pentru a-i aduce un omagiu lui Gigi Mulțescu : „M-a ajutat cel mai mult”
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”