„Așa tați, așa fii”  Ce scriu Kicker și Sport Bild despre  România

„Așa tați, așa fii” Ce scriu Kicker și Sport Bild despre România

  • Cele mai mari publicații de sport din Germania dau șanse bune României, dar ambele au titrat articolele ce prezintă naționala noastră făcând legăturile cu trecutul: de la Hagi și Iordănescu, la juniorii familiei 
  • Numărul mic de goluri primite în preliminarii, dar și faptul că am depășit categoric Elveția, o echipă bine văzută, îi fac pe nemți să creadă că putem repeta măcar performanța de la Euro 2000
  • Kicker și Sport Bild au acordat spații generoase în suplimentele dedicate Campionatului European organizat chiar în Germania.
Suplimente dedicate Campionatului European Suplimente dedicate Campionatului European
Suplimente dedicate Campionatului European

România a ajuns la Euro după 9 ani, s-a calificat aici fără eșec, devansând Israel și mai ales Elveția, pe foaie principalele favorite ale grupei.

Sport Bild, una dintre cele mai mari publicații din Germania, a oferit 4 pagini prezentării echipei lui Edward Iordănescu.

„Așa tați, așa fii” „Așa tați, așa fii”
„Așa tați, așa fii”

„Așa tați, așa fii” e titlul care însoțește prima parte a materialului, fiind evident o trimitere către legăturile Iordănescu - Hagi, prezenți împreună la cel mai mare succes al echipei noastre, în 1994, iar azi juniorii familiei vor să scrie istorie pentru prezentul „tricolorilor”. 

Sport Bild: Eroii unui basm de vară

După o prezentare a celor doi, Ianis și Edward, Sport Bild aduce aminte de campania de calificare:

„Sub conducerea lui Iordănescu junior, România a depășit categoric Elveția, iar surpriza plăcută a fost Horațiu Moldovan, care datorită acestei campanii a ajuns să se antreneze la Atletico Madrid, cu Jan Oblak.

Ianis a strălucit pentru România în 2019, când a dus echipa în semifinalele U21, a ajuns la Rangers alături de care a câștigat un campionat, apoi s-a accidentat și n-a mai fost la nivelul precedent”, notează nemții. 

„Există multă încredere în rândul fanilor români că 30 de ani mai târziu, după ce Iordănescu și Hagi au atins vârful la CM 1994, eroii acelui an au părăsit scena, dar fiii lor au preluat comanda echipei și vor să trăiască alături de fani un alt basm de vară”, au închis cei de la Bild Sport prezentarea. 

Kicker: Chestiune de familie 

Kicker: Chestiune de familie  Kicker: Chestiune de familie 
Kicker: Chestiune de familie 

„La fel ca acum 30 de ani, cele două nume, Iordănescu și Hagi, joacă acum un rol deosebit în echipa României calificată la Euro 2024. Așa s-a întâmplat și în 1994, la Cupa Mondială”, încep cei de la Kicker prezentarea echipei noastre, un material de două pagini ilustrat cu o poză cu seniorii familiilor Hagi și Iordănescu.

Continuă cu filmul calificării la turneul final din Statele Unite, făcând apoi trecerea la meciul din noiembrie, de la Felcsut, cu Israel.

Kicker trece la o comparație între Generația de Aur și cea prezentă, arătând că sunt totuși între cele două echipe mari diferențe de valori. 

„După retragerea acelor jucători mari, România a mai fost la două Europene, în 2008 și 2016, dar a rămas de fiecare dată fără victorie.

Și sunt destul de mulți care prevestesc aceeași soartă și pentru actuala echipă pentru că în fapt, calificarea în sine e un miracol, deoarece vine în mijlocul unei crize”.

Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Liga 1
27.09
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Citește mai mult
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Europa League
27.09
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Citește mai mult
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa  descoperită !”
Europa League
27.09
Șumudică, despre FCSB Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită!”
Citește mai mult
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită !”
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
27.09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!