Arestați  Președintele Federației Columbiene de Fotbal și fiul său, acuzați de  agresiuni grave  la Copa America!
Ramon Jesurun. Foto: Imago

Arestați Președintele Federației Columbiene de Fotbal și fiul său, acuzați de agresiuni grave la Copa America!

  • Președintele Federației Columbiene, Ramon Jesurun, a fost arestat pentru agresiune asupra unor agenți de securitate de la Copa America.
  • Altercația a început când un agent de securitate a încercat să-l oprească pe președintele federației.
Mâhnit Gicu Grozav, după ce a ratat un  penalty : „Aveam șanse mari să luăm toate cele trei puncte”
Citește și
MâhnitGicu Grozav, după ce a ratat un penalty: „Aveam șanse mari să luăm toate cele trei puncte”
Citește mai mult
Mâhnit Gicu Grozav, după ce a ratat un penalty : „Aveam șanse mari să luăm toate cele trei puncte”

Ramon Jesurun (71 de ani), președintele Federației Columbiene de Fotbal, și fiul său, Ramon Jamil (43 de ani), au fost reținuți de către Departamentul de Poliție din Miami-Dade sub acuzația de agresiune asupra unui funcționar, conform unei relatări BBC.

Departamentul de Poliție din Miami-Dade a explicat că faptele au avut loc imediat după ce Columbia a pierdut cu 0-1 în fața Argentinei în finala Copa America, pe stadionul Hard Rock din statul american Florida.

Președintele Federației Columbiene de Fotbal, arestat

Ramon Jesurun și fiul voiau să intre pe teren, însă au început să se agitate și au țipat la un agent de securitate, care fusese instruit de conducere să întârzie temporar accesul.

Se crede că Ramon Jesurun, fiul său și alți membri ai familiei încercau să intre pe teren pentru a participa la ceremonia de premiere.

27 de oameni
au fost arestați în urma incidentelor de la finala Copa America, printre care și Jesurun cu fiul său.

Poliția a declarat că agentul a pus palma pe pieptul fiului lui Jesurun pentru a-l împiedica să înainteze.

Ramon l-ar fi împins pe agent, iar apoi fiul său l-ar fi apucat de gât și l-ar fi trântit la pământ, lovindu-l cu pumnii și picioarele în cap.

De asemenea, fiul lui Jesurun ar fi agresat o femeie din corpul oficial, care a încercat să intervină, apoi a lovit un manager de securitate.

Conform unui jurnalist columbian, raportul poliției vorbește despre strangularea și lovirea cu piciorul în cap a unui ofițer de poliție (spitalizat) plus agresarea unei femei (ofițer de poliție).

Ramon Jesurun a comentat, la ieșirea din arest:

„Ce am de spus? Această acreditare zice clar: acces total. Un agent de securitate, din ăștia care vor să se dea importanți, mi-a refuzat accesul.

Am insistat spunându-i că pot intra și m-a împins. Atunci s-a iscat o revoltă ridicolă, nedreaptă, în care copiii au fost călcați în picioare. Investigați!

Eu nu am lovit pe nimeni, doar m-am apărat. Priviți imaginile video în care se vede că nu suntem respectați”.

Fiul președintelui Federației Columbiene a spus: „Foarte nedrept totul. Din puținul pe care l-am auzit, ei (n.r. - agenții de securitate) au inventat o poveste. Până la urmă, suntem ființe umane, asta i se poate întâmpla oricui, și bine, vom demonstra că avem dreptate", a declarat Ramon Jamil.

Cine este Ramon Jesurun

Ramon Jesurun Franco este un oficial de fotbal columbian cunoscut.

În prezent, el ocupă funcția de Prim-Vicepreședinte al Confederației Sud-Americane de Fotbal (CONMEBOL). Din noiembrie 2015, Jesurun este și președintele Federației Columbiene de Fotbal (FCF).

Anterior, între 2006 și 2015, a fost președintele Dimayor, organizația care administrează fotbalul profesionist din Columbia. Din 2016, este membru al Consiliului FIFA.

Jesurun este programat să se prezinte luni, 21 iulie, la tribunalul din Miami-Dade, potrivit Goal.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”