„Nu știau nimic de Lennon” Jurnalistul scoțian care l-a criticat dur pe Lennon după numirea sa  a atacat Rapidul
Neil Lennon a avut momente de disperare la Rapid Foto: Imago

„Nu știau nimic de Lennon”Jurnalistul scoțian care l-a criticat dur pe Lennon după numirea sa a atacat Rapidul

  • Pe 3 iunie, un ziarist britanic spunea pentru GOLAZO.ro: „Neil Lennon are o reputație discutabilă ca antrenor. Am mari dubii, nu e primul la care te-ai gândi”.
  • Acum, același jurnalist scoțian afirmă: „Tot nu înțeleg cine l-a sfătuit pe patronul Rapidului să-l ia pe Lennon. Ceea ce s-a întâmplat arată că nu știau absolut nimic despre el și despre fotbal. Nu mă așteptam totuși ca Lennon să plece atât de repede”.

Niciodată Lennon nu a rămas atât de puțin la o echipă. Ce a dezvăluit reporterul insular, că Celtic ceda fizic și primea goluri în ultima parte a meciurilor, s-a confirmat și la Rapid: a luat 5 goluri din 8 în ultimele 30 de minute.

Neil Lennon nu a rezistat la Rapid. Prezentat ca un nume important al fotbalului european, nord-irlandezul în vârstă de 53 de ani a fost dat afară în cele din urmă după fix trei luni. 

Interes Real   Rapid îl vrea pe Andrei Ivan . Câți bani cere Mihai Rotaru
Citește și
Interes Real Rapid îl vrea pe Andrei Ivan. Câți bani cere Mihai Rotaru
Citește mai mult
Interes Real Rapid îl vrea pe Andrei Ivan . Câți bani cere Mihai Rotaru

Rapid a fost cel mai scurt mandat al lui Lennon, unicul cu o medie de sub un punct pe meci

Numit pe 20 mai, concediat pe 20 august. Cel mai scurt mandat al britanicului ca antrenor.

  • Celtic (Scoția): 25 martie 2010 - 21 mai 2014 (227 de meciuri)
  • Bolton (Anglia): 13 octombrie 2014 - 15 martie 2016 (79)
  • Hibernian (Scoția): 8 iunie 2016 - 30 ianuarie 2019 (122)
  • Celtic (Scoția): 26 februarie 2019 - 24 februarie 2021 (108)
  • Omonia (Cipru): 7 martie 2022 - 18 octombrie 2022 (29)
6 meciuri
a avut Neil Lennon la Rapid în Liga 1: 5 egaluri, o înfrângere, golaveraj 7-8

În Giulești, a obținut doar cinci puncte, având o medie de 0,83 pe meci, cea mai mică a carierei sale. 

Niciodată până acum nu avusese medie de sub un punct. Mai sus un pic, Bolton (1,01) și Omonia (1,48)

„Lennon nu e primul la care te-ai gândi să-i oferi echipa”

Pe 3 iunie, la numai două săptămâni după oficializarea alegerii sale la Rapid, un jurnalist scoțian care nu a dorit să i se dezvăluie identitatea i-a făcut o prezentare deloc pozitivă lui Lennon în GOLAZO.ro, deși insularul câștigase cu Celtic cinci titluri, patru Cupe și o Cupă a Ligii Scoției. 

„A cucerit multe trofee aici, dar a profitat că Rangers era la pământ. A fost norocos să aibă acele performanțe. 

Are o reputație discutabilă ca antrenor. Eu am mari dubii în privința lui și nu sunt singurul, sunt mulți care nu cred în el. Nu și-a pus amprenta ca stil, nu e un un tehnician pe care să-l ții minte, nu e primul la care te-ai gândi să-i oferi echipa”.

„Tot nu înțeleg cine l-a sfătuit pe patronul Rapidului să-l ia pe Lennon. Nu știau nimic despre el"

Ziaristul nu înțelegea ceva atunci, la începutul verii: „Nu știu cine l-a sfătuit pe patronul Rapidului să-l ia pe Lennon.

Pentru un om care a cucerit atâtea trofee la Celtic, faptul că de-abia apare în presă ca primă variantă când se caută un antrenor, un manager nou în fotbalul britanic, e un semn de întrebare”. 

Mai erau îndoieli. „Faptul că din februarie 2021 a mai pregătit-o doar șapte luni pe Omonia, iar acum e la Rapid, iată un exemplu că nu e căutat în Marea Britanie. Nu mai atrage cluburile.

Un tehnician cu CV-ul lui ar fi trebuit să antreneze în Anglia, iar el a fost în ultima vreme numai în Cipru și în România. Trebuie să existe un motiv”. 

Cluburile poate nu au încredere în Lennon, poate nu cred că e cel potrivit să atingă țintele dorite. Poate sunt probleme în spatele ușilor închise, probleme legate de el, pe care cluburile britanice le cunosc. Sau poate că, până la urmă, nu e un antrenor atât de bun Jurnalist scoțian, în iunie

Același ziarist a reacționat acum, aflând că Lennon a fost concediat: 

„Wow, atât de repede?! Mă așteptam ca Lennon să plece repede, dar nu chiar atât de repede. 

Tot nu înțeleg cine l-a sfătuit pe patronul Rapidului să-l ia pe Lennon. Ceea ce s-a întâmplat arată că nu știau absolut nimic despre el si despre fotbal"

Previziuni confirmate. Echipa lui Lennon a primit 5 goluri din 8 în ultimele 30 de minute

Pe 3 iunie, jurnalistul a mai evidențiat ceva: „În ultimul sezon la Celtic, 2020-2021, echipa era slăbită pe final, în ultima parte a meciurilor cădea fizic, ceda. S-a spus că pregătirea fizică nu era punctul lui forte. Nici defensiv nu arăta prea bine”. 

La Rapid, s-a întâmplat același lucru. A primit 5 goluri din 8 în ultima jumătate de oră. 

  • 1-1 cu UTA (deplasare, etapa 1): gol primit în minutul 60
  • 2-2 cu CFR (a, 2): 75
  • 2-2 cu Sepsi (a, 4): 68
  • 1-1 cu Buzău (d, 5): 77
  • 1-1 cu Dinamo (a): 79

Într-o singură partidă, formația lui Lennon nu a luat gol în repriza secundă. La 0-1 cu Petrolul, pe 29 iulie, la Ploiești. 

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5