Start groaznic  Rapid rămâne fără victorie în Liga 1 » În Giulești s-a strigat „Demisia!” și numele lui  Șumudică
Rapid - Sepsi / Foto: Sport Pictures

Start groaznic Rapid rămâne fără victorie în Liga 1 » În Giulești s-a strigat „Demisia!” și numele lui Șumudică

  • Rapid București și Sepsi Sfântu Gheorghe au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-2), luni, într-o partidă din etapa a 4-a din Liga 1.
  • Suporterii giuleșteni s-au săturat și vor rezultate. Imediat după meci, au aceștia au cerut la unison demisia lui Neil Lennon, tehnician aflat în Irlanda de Nord pentru a-și înmormânta mama
  • Fanii au strigat numele lui Marius Șumudică, prezent la stadion

Rapid rămâne fără victorie în Liga 1 și după duelul cu Sepsi, al patrulea al startului de sezon. Dincolo de acest aspect, mai îngrijorător pentru giuleșteni este faptul că jocul este foarte slab.

FCSB, subiect tabu Răzvan Lucescu  nu vrea să audă  de posibilul duel din play-off contra campioanei României: „Nu știu, nu-mi pasă”
Citește și
FCSB, subiect tabuRăzvan Lucescu nu vrea să audă de posibilul duel din play-off contra campioanei României: „Nu știu, nu-mi pasă”
Citește mai mult
FCSB, subiect tabu Răzvan Lucescu nu vrea să audă de posibilul duel din play-off contra campioanei României: „Nu știu, nu-mi pasă”

Fără Neil Lennon pe bancă, plecat în Irlanda de Nord din cauza problemelor de familie, Rapidul a părut o echipă fără busolă, fără direcție, fără inspirație.

În prima repriză, posesia a fost 69%-31% pentru Sepsi, dar și cu 10-6 la ocazii de gol.

În actul secund, nicio schimbare: 75%-25% posesie, cu 11-6 ocazii de gol tot pentru covăsneni.

Sepsi a dominat la toate capitolele

Cei aproximativ 10.000 de suporteri giuleșteni aflați pe stadion și-au pierdut răbdarea și i-au cerut demisia lui Neil Lennon imediat după meci, chiar și în absența tehnicianului.

În schimb, i-au scandat numele antrenorului Marius Șumudică, cel care s-a aflat în tribuna stadionului din Giulești la acest duel.

Marius Șumudică la oficială, flancat de Gigi „Corsicanu” Răducanu și de Nicolae Cristescu / Foto: Prima Sport Marius Șumudică la oficială, flancat de Gigi „Corsicanu” Răducanu și de Nicolae Cristescu / Foto: Prima Sport
Marius Șumudică la oficială, flancat de Gigi „Corsicanu” Răducanu și de Nicolae Cristescu / Foto: Prima Sport
  • Marius Șumudică este liber de contract în acest moment

În urma acestui rezultat, Rapid rămâne pe locul 12, cu 3 puncte, în timp ce Sepsi a urcat pe locul 4, cu 8 puncte.

Rapid - Sepsi 2-2

  • Au marcat: Blazek 3, Petrila 42 / Varga 1, Debeljuh 68
  • Aproximativ 10.000 de fani au fost pe Giulești
  • Pe foaia de joc, în absența lui Neil Lennon, a fost trecut „principal” Bogdan Lobonț, care e antrenor secund.

Min. 90+9: Final de partidă, 2-2!

Min. 90+8: Ce ocazie! Manea centrează la Micovschi, aflat liber în careu, acesta încearcă să reia din voleu, însă nu lovește mingea prea bine, iar Niczuly respinge bine, în lateral.

Min. 90+4: Cartonaș galben, Rapid! Micovschi este avertizat.

Min. 90+3: Bară, Rapid! Micovschi prinde un șut frumos, la colțul lung, dar balonul lovește transversala și trece peste.

Min. 90+2: Cartonaș galben, Sepsi! Kecskes a fost avertizat.

Min. 85: Dublă schimbare Sepsi: ies Kallaku și Neskovic, intră Kecskes și Breij.

Min. 83: Șut de la distanță al lui Alimi, reținut de Aioani.

Min. 76: Dublă schimbare Rapid: ies Blazek și Petrila, intră Pașcanu și Pop.

Min. 76: Cartonaș galben, Rapid! Cristi Manea este avertizat.

Min. 74: Ocazie mare, Sepsi! Neskovic pătrunde în flancul stâng, trage tare la colțul lung, dar nu nimerește ținta. Emoții pentru giuleșteni.

Min. 68: GOOOLLL Sepsi, 2-2! Coman trage la poartă, Aioani respinge fantastic, dar mingea sare la Debeljuh, care plonjează și introduce balonul în poartă cu capul.

Min. 65: Triplă schimbare la Sepsi: ies Mino, Varga și Oteliță, intră Siger, Coman și Oroian.

Min. 65: Dublă schimbare la Rapid: ies Hasani și Iacob, intră Papeau și Oaidă.

Min. 61: Șansă mare, Rapid! Micovschi centrează, Iacob reia din prima de la 11 metri, dar o face neașteptat de slab, iar Niczuly reține.

Min. 53: Burmaz este scos de pe teren cu targa și dus direct la ambulanță. În locul său a intrat Jambor.

Min. 48: Ocazia, Sepsi! Varga, aproape de gol după ce a reluat înșelător la colțul scurt, însă mingea a trecut puțin pe lângă.

Min. 46: A început repriza secundă!

Min. 45+3: Pauză!

Săpunaru, rezervă și azi, a urcat în spațiul tehnic pentru a se bucura la reușita lui Petrila.

Cristi Săpunaru, rezervă în Rapid - Sepsi / Foto: Prima Sport Cristi Săpunaru, rezervă în Rapid - Sepsi / Foto: Prima Sport
Cristi Săpunaru, rezervă în Rapid - Sepsi / Foto: Prima Sport

Min. 42: GOOOLLLL Rapid, 2-1! Petrila marchează cu un șut plasat, la colțul lung, pe un contraatac al rapidiștilor.

Min. 37: Ocazie uriașă, Sepsi! Kallaku șutează de la aproximativ 30 de metri, însă Aioani se întinde și respinge în lateral.

Marius Șumudică la oficială, flancat de Gigi „Corsicanu” Răducanu și de Nicolae Cristescu.

Min. 26: Kallaku șutează tare, de la marginea careului, dar Aioani reține în siguranță.

Min. 17: Șansă bună pentru Sepsi! Oteliță centrează, iar Debeljuh reia cu capul bine, puțin peste poarta lui Aioani.

Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, se află la meciul Rapid-Sepsi, alături de administratorul special al echipei, Andrei Nicolescu, și impresarul Florin Manea.

Kopic, Nicolescu și Manea, în Giulești, la Rapid - Sepsi Kopic, Nicolescu și Manea, în Giulești, la Rapid - Sepsi
Kopic, Nicolescu și Manea, în Giulești, la Rapid - Sepsi

Min. 3: GOOOOLLL Rapid, 1-1! Blazek împinge balonul în poartă, din câțiva metri.

Min. 1: GOOOLLL Sepsi, 0-1! Varga deschide scorul după ce profită de o eroare a defensivei giuleștene, în secunda 42. Blazek încearcă o pasă cu capul către Aioani, cei doi nu se înțeleg, iar Varga reia din cădere, în poarta goală.

Min. 1: A început partida!

Rapid - Sepsi, echipe de start:

  • Rapid: Aioani - Braun, Blazek, Ignat - Manea, Kait, Iacob, Petrila, Hasani, Micovschi - Burmaz
  • Rezerve: Ungureanu, Săpunaru, Rrahmani, Papeau, Oaidă, Gheorghe, Jambor, Borza, Bădescu, Pașcanu, R. Pop, El Sawy
  • Antrenor: Neil Lennon
  • Sepsi: Niczuly - Oteliță, Ciobotariu, Ninaj, Ștefan - Varga, Alimi, Mino, Kallaku - Neskovic, Debeljuh
  • Rezerve: Moldovan, Gyenge, Kecskes, Bardea, Oroian, Breji, Hajdin, Siger, Drăghiceanu, M. Coman
  • Antrenor: Bernd Storck
  • Stadion: Rapid-Giulești
  • Arbitru: Marian Barbu / A1: Ovidiu Artene, A2: Stelian Slabu / Arbitru VAR: Viorel Nicusor Flueran, Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru

Rapid - Sepsi, live, ora 22:00

Albion Rrahmani nu este 100% refăcut și va începe meciul ca rezervă. Cristian Săpunaru a simțit dureri la picior, la ultimul antrenament, și va începe și el meciul pe banca de rezerve. Alex Pașcanu este rezervă pentru prima dată după transferul la Rapid și poate debuta în această seară.

Înaintea acestui duel, Rapid se afla pe locul 14, cu 2 puncte câștigate în primele trei jocuri, în timp ce Sepsi se află pe locul 5, cu 7 puncte.

Rapidiștii nu-l vor avea alături pe „principalul” Neil Lennon, cel care a fost nevoit să părăsească de urgență România, din cauza unor probleme familiale.

Locul său va fi luat, cel puțin pentru acest joc, de către secundul Iain Brunskill (47 de ani).

„Neil are o prezență impunătoare în cadrul echipei. Să sperăm că vom putea să replicăm asta. Băieții au fost foarte buni la antrenamente, simțim că ne-am pregătit bine pentru următorul adversar.

Sunt jucători profesioniști, ar trebui să abordăm meciul ca pe unul normal și să lăsăm aceste evenimente, așa tragice cum sunt, la o parte, pentru a ne concentra la meci.

Nu există meciuri ușoare, am văzut asta. Cred că au început bine sezonul. Sunt o echipă bună, par bine antrenați. I-am analizat mult. Au jucători buni, sunt neînvinși, va fi un meci dificil.

Simțim că nu suntem unde ar trebui să fim din perspectiva punctelor, dar iertați-mă dacă am înțeles greșit, însă cred că nu se decernează niciun trofeu după 3 sau 4 meciuri, ci la finalul sezonului”, a declarat Ian Brunskill înainte de meci.

Detalii statistice Rapid - Sepsi

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 11 ori, fiecare şi-a trecut în cont câte trei victorii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul meci a avut loc pe 2 octombrie 2021, Sepsi OSK - Rapid 2-2.
  • Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 20 ianuarie 2023, Rapid - Sepsi OSK 3-0, meci în care Marko Dugandzic a înscris de trei ori în primele 19 minute, acesta fiind cel mai rapid hat-trick reuşit de un jucător pe prima scenă din România în ultimii de 52 de ani (de la Anghel Iordănescu, 22 octombrie 1972, Steaua - Sportul Studenţesc 4-1 / minutele 2, 7, 16).
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 10 mai 2024, Sepsi OSK - Rapid 3-2, goluri înscrise de G. Debeljuh - dublă, I. Alimi, respectiv Cl. Petrila şi B. Burmaz.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”