Rapid - U Cluj 0-2  „Șepcile roșii”  au stricat sărbătoarea lui Șumudică +27 foto
Rapid - U Cluj

Rapid - U Cluj 0-2„Șepcile roșii” au stricat sărbătoarea lui Șumudică

  • Rapid - U Cluj 0-2. Giuleștenii, învinși la primul meci acasă cu Marius Șumudică pe bancă.
  • Berto și Nistor din penalty au marcat pentru clujeni, neînvinși în acest sezon, lideri cu 5 puncte peste Oțelul.
  • Suporterii încă au răbdare, dar cer cu ardoare să-i vadă repede la lucru pe N’Jie și Boupendza, „perlele” aduse vara aceasta.
Show pentru Șumudică Standing ovation în  Giulești  la revenirea lui Marius Șumudică + un grup de ultrași a boicotat sărbătoarea
Citește și
Show pentru ȘumudicăStanding ovation în Giulești la revenirea lui Marius Șumudică + un grup de ultrași a boicotat sărbătoarea
Citește mai mult
Show pentru Șumudică Standing ovation în Giulești la revenirea lui Marius Șumudică + un grup de ultrași a boicotat sărbătoarea

Întoarcerea lui Șumudică la Rapid a trezit ceea ce la început se anunța una dintre principalele favorite la titlu. Giuleștiul era în clocot, echipa deraiase de luni bune și nu părea să găsească ușor calea.

Echipa era serios deconectată, iar Șumudică i-a asamblat repede câteva piese în zona de moral și a strâns 4 puncte în două runde, tot atât câte a adunat nord irlandezul în 6 etape. 

Rapid - U Cluj 0-2. „Șepcile roșii” au stricat sărbătoarea lui Șumudică

Numai că în Giulești sosea echipa începutului de sezon. Surpriza, o „nucă tare” în acest an. Colegul de cameră al lui Șumudică, Ioan Ovidiu Sabău, și experimentata sa echipă, neînvinsă la ora jocului.

Rapidul a început tare, a sufocat Universitatea: Petrila a încercat poarta, Cristea a respins greu în corner (2), apoi Christensen, la debut ca și Grameni, singur cu Gertmonas, șut la scurt, adversarul tricolorilor din Liga Națiunilor a respins și el (18). Rapidul vizibil mai bun, mai preocupat, parcă și mai proaspăt. 

O fază, un gol 

N-a fost suficient pentru a dărâma o echipă ticsită de experiență: Nistor (36 de ani), Bic (30 de ani), Ovidiu Popescu (30 de ani), Chipciu (35 de ani), Iulian Cristea (30 de ani), plus alți 2-3 jucători de 28-29 de ani.

U nu s-a speriat. A așteptat și a lovit când a primit ocazia. Burmaz nu l-a ascultat pe Săpunaru, a lovit prost o minge, clujenii au recuperat. Contraatac-fulger, Berto și Thiam s-au distrat cu Pașcanu și Braun, un-doi scurt, primul a rămas singur cu Siegris. Simplu, cu latul, 1-0 U Cluj (30).  

Molipsit de la Gigi Becali

Rapid n-a fost ce și-ar dori Șumudică să fie în prima repriză. L-a îngrijorat și pe Șucu, iar antrenorul a acționat în consecință. Pe stilul patronului-antrenor, campionul sezonului trecut.

Trei schimbări la pauză: ies Grameni, Micovschi și Hromada. Intră Pop, Kait și Emmers. Rezultatul? Nimic! Rapid a fost la fel de șters și a mai primit un bolovan peste picioare: Chipciu, 35 de ani, a trecut supersonic pe lânga Braun. Fundașul stânga i-a pus un cârlig peste picioare, penalty și specialitatea casei, gol Nistor. 2-0. Liniște în Giulești! Cub de gheață la bara lui Thiam, minge pe care scria 3-0. 

VIDEO. Rapid - U Cluj: faza penalty-ului transformat de Dan Nistor

Trăiesc periculos

Rapidul e în continuare în criză. O dovadă în plus că punctele de la Iași au fost norocoase. La fel ca egalul de la Craiova. Giuleștenii trebuie să mute repede, Șumudică să găsească soluții, altfel spusele patronului rivalei FCSB chiar prind contur. Adică o prezență în play-out.

Rapid pierde cu U Cluj, 0-2, fanii încă păstrează, cel puțin la suprafață, încrederea oarbă în Șumudică. Și așteaptă sclipirea, zvâcul, de la cadourile N’Jie și Boupendza. Altfel va fi o toamnă cu evenimente multe în Giulești.

În schimb, foarte probabile, Clujul va avea două echipe în play-off. U arată bine, solid, iar Sabău e probabil antrenorul începutului de sezon.

VIDEO. Rapid - U Cluj: Șumudică, scuze în fața galeriei după meci

Rapid - Universitatea Cluj 0-2

  • Au marcat: Berto (min. 30), Nistor (min. 30)

Min. 71 - Simion a primit un cartonaș galben.

Min. 70 - Christensen a fost înlocuit cu Jambor. 

Min. 69 - Silaghi a părăsit terenul, fiind înlocuit de Rață.

Min. 69 - Pop a fost avertizat pentru un fault

Min. 66 - Berto a fost înlocuit cu Blănuță.

Min. 66 - Thiam a primit o pasă excelentă în fața porții, dar senegalezul a lovit bara, ratând o ocazie importantă.

Min. 60 - Gol U Cluj! Nistor îl învinge pe Siegriest de la punctul cu var.

Min. 59 - Silaghi profită de imprudența lui Braun, cade în careu și obține un penalty

Min. 53 - Berto intră în careu, dar șutul său trece mult pe lângă poarta lui Siegriest

Min. 50 - Burmaz a primit o pasă excelentă în careu și a încercat un șut din voleu, dar a trimis mingea mult peste poartă.

Min. 46 - Partida s-a reluat

Trei schimbări la Rapid: Micovschi a fost înlocuit cu Pop, Grameni cu Emmers și Hromada cu Kait

O schimbare pentru U Cluj: Simion a intrat în locul lui Popescu.

Min. 45 - Pauză în Giulești

Rapid - U Cluj.jpg
Rapid - U Cluj.jpg

Galerie foto (27 imagini)

Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg
+27 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 30 - Gol U Cluj! Berto l-a depășit cu ușurință pe Pașcanu și a reușit să înscrie

Min. 27 - Hromada a fost avertizat

Min. 18 - Christensen a șutat din interiorul careului spre colțul scurt, dar Germonas a intervenit salvator

Min. 13 - Octavian Popescu a fost avertizat după ce l-a faultat pe Grameni.

Min. 7 - Berto a solicitat o lovitură de la 11 metri pentru un henț comis de Braun. Arbitrul nu a oferit penalty-ul dorit de clujeni.

Min. 2 -Petrila a trimis un șut periculos, dar Cristea a intervenit decisiv, respingând balonul în corner.

Rapid - U Cluj.jpg
Rapid - U Cluj.jpg

Galerie foto (27 imagini)

Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg Rapid - U Cluj.jpg
+27 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 1 -Partida a început

Rapid - U Cluj, echipele de start:

  • Rapid: Siegrist - Manea, Săpunaru, Pașcanu, Braun - Christensen, Hromada, Grameni - Petrila, Burmaz, Micovschi
  • Rezerve: Aioani, Onea, Ignat, Blazek, Borza, Emmers, Vulturar, Kait, Gojkovic, Pop, Hasani, Jambor
  • Antrenor: Marius Șumudică
  • U Cluj: Gertmonas - Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu - O. Popescu, Bic, R. Silaghi, Pereira - Nistor - Thiam
  • Rezerve: Gorcea, Oancea, Van der Werff, B. Mitrea, Lasure Briz, M. Codrea, B. Simion, Raţă, C. Bota, Tchassem, Blănuţă
  • Antrenor Ioan Ovidiu Sabău
  • Stadion: Giulești
  • Arbitru: Sebastian Colţescu / Asistenți: Daniel Mitruţi, Sebastian Gheorghe / Arbitru VAR: Florin Andrei / Asistent VAR: Valentin Avram

20:30 Un grup de suporteri al Rapidului a părăsit Peluza Nord

Grupul de suporteri „Original” al Rapidului a luat o decizie surprinzătoare, părăsind Peluza Nord și mutându-se la Peluza Sud, în urma contestării lui Marius Șumudică.

Suporterii, care înainte au afișat bannere critice la adresa fostului tehnician, au justificat schimbarea prin dorința de a-și exercita libertatea de exprimare fără constrângeri.

Grupul de suporteri „Original” al Rapidului a părăsit Peluza Nord Grupul de suporteri „Original” al Rapidului a părăsit Peluza Nord
Grupul de suporteri „Original” al Rapidului a părăsit Peluza Nord

20:20 Noua suprafață de joc e impecabilă

Terenul arată impecabil, se văd doar urmele lăsate de cei care au așeza copetele pentru încălzire. Culoarea și aspectul sunt excelente, oferind condiții ideale pentru desfășurarea jocului.

Rapid a început lucrările de refacere a terenului, după meci pe Giulești, împotriva lui Dinamo, încheiat la egalitate, 1-1, pe 18 august.

Rapid - U Cluj
Rapid - U Cluj

Galerie foto (5 imagini)

Rapid - U Cluj Rapid - U Cluj Rapid - U Cluj Rapid - U Cluj Rapid - U Cluj
+5 Fotografii
labels.photo-gallery

Rapidiștii sunt neînvinși în ultimele cinci etape, în care au reușit patru egaluri și o victorie la Iași.

Giuleștenii nu au mai câștigat acasă de pe 19 mai 2024, de la derby-ul cu FCSB (2-0).

De partea cealaltă, Universitatea Cluj este liderul-surpriză din Liga 1, fără eșec după opt etape.

Ultrașii Rapidului, scenografie specială pentru Marius Șumudică

Galeria Rapidului anunță un show fabulos la revenirea lui Marius Șumudică în Giulești. Ultrașii vor desfășura un banner uriaș în onoarea antrenorului, anunță fanatik.ro.

„Mă întorc în Giulești. Cu cât se apropie ora meciului, cu atât cresc și emoțiile. Mă întorc acasă. Sper să fie de bun augur.

Pentru mine, Rapidul înseamnă enorm. De dimineață până seara numai la asta mă gândesc, muncesc și sper ca rezultatele să vină.

Sunt oameni care îl plac și oameni care nu îl plac pe Marius Șumudică. Cred că este un om care iubește acest club enorm și face tot ce este posibil ca lucrurile să meargă bine. Eu am fost plăcut surprins de faptul că nu se simte de parcă ar fi nou, este parte din Rapid dintotdeauna Chris Braun, fundaș Rapid

Avem nevoie de rezultat, avem nevoie de tot ceea ce înseamnă dorință, agresivitate, motivație, fiindcă într-un final, deznodământul în fotbal nu poate fi controlat.

Oricât aș pregăti, orice aș face, există factori externi care pot perturba rezultatul și încerc să fac tot ceea ce ține de mine ca echipa să arate bine.

Parțial sunt mulțumit de modul cum s-au pregătit. Sunt mulțumit de ceea ce mi-au arătat la ultimele antrenamente.

Încerc să îi fac fericiți pe cei de lângă mine. Am văzut că jucătorii sunt mulțumiți de ceea ce le spun și de ceea ce lucrăm”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă.

Rapid - U Cluj. Sabău: „Ne așteaptă un meci greu”

Universitatea Cluj se întoarce în Giulești, unde sezonul trecut s-a impus cu 3-2, goluri Daniel Popa, Chipciu și Ianis Stoica.

În Giulești vine o echipă care nu este întâmplător pe primul loc.

„Ne așteaptă un meci greu. Trebuie să arătăm bine, să avem curaj, să nu ne intimideze atmosfera.

O victorie în 8 etape reprezintă foarte puțin pentru Rapid, pentru obiectivele pe care și le-au propus, la ce jucători au, investițiile care au fost făcute, sunt puține puncte”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău înaintea partidei cu Rapid.

Rapid - U Cluj, episodul 97 în Liga 1

Rapid a câștigat până în acest moment 43 de meciuri, în timp ce Universitatea Cluj s-a impus de 37 de ori.

Din postura de gazdă, Rapid a câștigat 31 din cele 48 de partide, în timp ce Universitatea Cluj s-a impus în Giulești de 12 ori.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”