„Acord total” Italienii anunță transferul lui Răzvan Sava de la CFR la Udinese:  3,5 milioane
Răzvan Sava a fost numărul 1 la CFR din vara lui 2023 Foto: Imago

„Acord total”Italienii anunță transferul lui Răzvan Sava de la CFR la Udinese: 3,5 milioane

  • Răzvan Sava, 22 de ani, urmează să plece de la CFR Cluj, fiind așteptat să semneze cu Udinese săptămâna viitoare, susțin jurnaliștii peninsulari experți în mercato. 
  • CFR va primi pentru internaționalul de tineret 2,5 milioane de euro, plus un milion sub formă de bonusuri, anunță Nicolo Schira. 
  • Titular indiscutabil la Cluj în sezonul trecut, portarul va parafa un contract pe patru ani la clubul din Udine, locul 15 în Serie A 2023-2024.

Când a venit la Cluj, de la Torino, în ianuarie 2022, Răzvan Sava avea 19 ani și jumătate și valora doar 100.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

A semnat atunci cu CFR un contract valabil până pe 30 iulie 2027. A costat 250.000 de euro. 

Surprize pentru FCSB Sparta Praga pregătește confruntarea de marți.  „Gata de Ligă”,  anunță antrenorul Friis
Citește și
Surprize pentru FCSBSparta Praga pregătește confruntarea de marți. „Gata de Ligă”, anunță antrenorul Friis
Citește mai mult
Surprize pentru FCSB Sparta Praga pregătește confruntarea de marți. „Gata de Ligă”, anunță antrenorul Friis

S-a născut la Timișoara, dar descoperise fotbalul în Italia, jucând la juniorii lui Sesto Giovanilli, Juventus, Pescara, Lecce și Torino. 

Titular indiscutabil la CFR după plecarea lui Scuffet

În vara lui 2023, după ce Simone Scuffet a plecat la Cagliari pentru două milioane de euro, Sava a devenit portarul numărul 1 al lui CFR, titular indiscutabil întreg sezonul. Exact așa e și la startul acestei stagiuni. 

Răzvan Sava s-a pregătit cu naționala mare înainte de Euro, dar nu a fost păstrat în lotul final Foto: Imago Răzvan Sava s-a pregătit cu naționala mare înainte de Euro, dar nu a fost păstrat în lotul final Foto: Imago
Răzvan Sava s-a pregătit cu naționala mare înainte de Euro, dar nu a fost păstrat în lotul final Foto: Imago

Numai că transferul său înapoi în Peninsulă e foarte aproape. Jurnaliștii italieni specialiști în mercato se întrec în știri care anunță mutarea sa la Udinese. 

Pe 30 iulie, Gianluca Di Marzio anunța că Sava ajunge la clubul bianconero în schimbul a două milioane. Dar el susținea că goalkeeperul va face vizita medicală sâmbătă, 3 august, ceea ce nu s-a întâmplat. 

2 milioane de euro
este cota lui Răzvan Sava, conform Transfermarkt, cea mai mare a carierei

Transferul la Udinese ar putea atinge 3,5 milioane

Chiar pe 3 august, Nicolo Schira dezvăluia pe pagina sa de X (ex-Twitter), exclusiv, că acordul între CFR și Udinese a fost încheiat.

Suma prezentată de Schira e mai mare: 2,5 milioane de euro, plus un milion sub formă de bonusuri. 

„Se așteaptă săptămâna viitoare vizita medicală și semnarea contractului până în 2028”, a scris Schira. 

55 de meciuri
a jucat Răzvan Sava la CFR Cluj: 5 în 2022-2023, 45 în 2023-2024 și 5 în 2024-2025

Cu cine se va lupta Sava pentru un loc în echipa de Serie A

După plecarea lui Sava, Dan Petrescu va rămâne deocamdată cu Otto Hindrich (21 de ani), Rareș Gal (23) și Mihai Pînzariu (19).

Sava nu a primit gol în 12 meciuri jucate sezonul trecut la CFR Foto: Imago Sava nu a primit gol în 12 meciuri jucate sezonul trecut la CFR Foto: Imago
Sava nu a primit gol în 12 meciuri jucate sezonul trecut la CFR Foto: Imago

La Udine, locul 15 în Serie A 2023-2024, antrenată din această vară de germanul Kosta Runjaic (ex-Legia Varșovia), Sava se va lupta în principal cu Maduka Okoye, 24 de ani, dublă cetățenie, nigeriană și germană, titular în returul sezonului trecut. Și cu italianul Marco Silvestri, numărul 1 în turul stagiunii precedente, acum accidentat. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”