SCHIMBARE ÎN SPANIA  Federația a stabilit  trecerea la penalty-uri  după 90 de minute, în Supercupă, pentru a diminua minutele jucate
Real Madrid e deținătoarea Supercupei Spaniei foto: Imago

SCHIMBARE ÎN SPANIA Federația a stabilit trecerea la penalty-uri după 90 de minute, în Supercupă, pentru a diminua minutele jucate

  • Federația Spaniolă de Fotbal a hotărât ca în Supercupa Spaniei să se treacă direct la executarea loviturilor de departajare dacă scorul este egal după 90 de minute, fără cele două reprize de prelungiri
  • Decizia vine în scopul reducerii programului deja supraîncărcat al jucătorilor și se va aplica începând cu ediția din ianuarie 2025.

Federația de Fotbal din Spania (RFEF) a hotărât trecerea direct la penalty-uri în cazul în care meciurile se încheie la egalitate după 90 de minute în Supercupa Spaniei.

Regula a fost schimbată după 42 de ani în care fiecare meci a intrat, întâi, în reprizele de prelungire.

Federația Spaniolă de Fotbal, regulă nouă

Noua regulă va fi introdusă la următoarea ediție a Supercupei Spaniei, în ianuarie 2025, unde vor participa Barcelona, Real Madrid, Mallorca și Athletic Bilbao.

RFEF a hotărât să facă această schimbare pentru a reduce din minutele jucătorilor, care se confruntă cu un program tot mai încărcat odată cu creșterea numărului de meciuri.

„Obiectivul este de a atenua încărcătura de minute jucate pentru sportivi, în competițiile organizate de noi”, a transmis RFEF pe site-ul oficial.

Supercupa Spaniei, din nou la Riad

Competiția se va desfășura la Riad, în Arabia Saudită, la fel ca în sezonul precedent. Semifinalele sunt deja stabilite, Athletic Bilbao - Barcelona și Real Madrid Mallorca.

Finala ar putea reprezenta din nou un „El Clasico”, la fel ca sezonul trecut, când Real Madrid a învins rivala Barcelona, scor 4-1.

Rodri a vorbit despre programul încărcat

Rodri, 28 de ani, mijlocașul lui Manchester City, va rata tot sezonul după accidentarea suferită în meciul cu Arsenal.

Accidentarea lui Rodri a venit imediat după ce jucătorul a avertizat despre riscurile pentru sănătate pe care le are calendarul actual.

„Dacă se continuă așa, la un moment dat nu vom avea de ales și vom intra în grevă. Dacă întrebi orice jucător, îți va spune la fel. Este o opinie generală, nu este doar opinia mea.

Nu putem juca 60 sau 70 de meciuri. Un jucător poate evolua la cel mai înalt nivel între 40 și 50 de meciuri. După aceea, randamentul scade, pentru că nu este posibil să îți menții nivelul fizic.

Carlo Ancelotti, apel la FIFA și UEFA  Antrenorul e nemulțumit de programul tot mai încărcat și  vrea mai puține meciuri : „Avem o problemă”
Citește și
Carlo Ancelotti, apel la FIFA și UEFA Antrenorul e nemulțumit de programul tot mai încărcat și vrea mai puține meciuri: „Avem o problemă”
Citește mai mult
Carlo Ancelotti, apel la FIFA și UEFA Antrenorul e nemulțumit de programul tot mai încărcat și vrea mai puține meciuri : „Avem o problemă”

Trebuie să avem grijă de noi, noi suntem personajele principale în acest sport, sau în această afacere, cum vreți să-i spuneți.

Nu este vorba despre bani, ci despre calitatea spectacolului. După părerea mea, atunci când nu sunt obosit, am un randament mai bun. Dacă oamenii vor să vadă un fotbal mai bun, atunci trebuie să ne odihnim”, a spus Rodri luna trecută, conform lequipe.fr.

Între 2 și 7 ani de închisoare   Mario Iorgulescu  a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Diverse
14:35
Între 2 și 7 ani de închisoare Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Citește mai mult
Între 2 și 7 ani de închisoare  Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor, iar reîncadrarea îi garantează o pedeapsă mult mai mică
Antrenorul FCSB și relația cu Becali   Elias Charalambous : „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
Liga 1
14:38
Antrenorul FCSB și relația cu Becali Elias Charalambous: „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
Citește mai mult
Antrenorul FCSB și relația cu Becali   Elias Charalambous : „Știam totul despre patron. N-aș fi fost la club dacă nu mi-ar fi plăcut!”
„L-aș fi lăsat acasă”   La ce atacant ar fi renunțat  Ionel Dănciulescu  în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
11:17
„L-aș fi lăsat acasă” La ce atacant ar fi renunțat Ionel Dănciulescu în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
„L-aș fi lăsat acasă”  La ce atacant ar fi renunțat Ionel Dănciulescu în schimbul lui Bîrligea, pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Rednic vs Nicolescu  Acționarul lui Dinamo  a criticat  strategia de la UTA: „Noi nu vom face 5 transferuri ca să nimerim unul”
Liga 1
11:39
Rednic vs Nicolescu Acționarul lui Dinamo a criticat strategia de la UTA: „Noi nu vom face 5 transferuri ca să nimerim unul”
Citește mai mult
Rednic vs Nicolescu  Acționarul lui Dinamo a criticat strategia de la UTA: „Noi nu vom face 5 transferuri ca să nimerim unul”
Cine transmite la TV Cipru - România  Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din  Nations League
Nationala
09:42
Cine transmite la TV Cipru - România Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din Nations League
Citește mai mult
Cine transmite la TV Cipru - România  Naționala joacă sâmbătă, în etapa a 3-a din Nations League
Planul lui Mircea Lucescu  Mihai Stoichiță a dezvăluit  obiectivul  lui „Il Luce” la naționala României: „El şi l-a impus”
Nationala
11:26
Planul lui Mircea Lucescu Mihai Stoichiță a dezvăluit obiectivul lui „Il Luce” la naționala României: „El şi l-a impus”
Citește mai mult
Planul lui Mircea Lucescu  Mihai Stoichiță a dezvăluit  obiectivul lui „Il Luce” la naționala României: „El şi l-a impus”
După 7 luni!  A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep:   proba-cheie care a fost discreditată  de experții sportivei
Tenis
10.10
După 7 luni! A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep: proba-cheie care a fost discreditată de experții sportivei
Citește mai mult
După 7 luni!  A venit motivarea deciziei TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep:  proba-cheie care a fost discreditată de experții sportivei