„Am știut de la imn”  Ucrainenii au rămas cu sechele după eșec: „Necunoscuții români au  devorat  starurile de milioane”
Yukhym Konoplya, fundașul dreapta al Ucrainei, a povestit: „Am știut că nu va fi ușor când i-am auzit pe români cântând imnul”. Foto: sportpictures.eu

„Am știut de la imn” Ucrainenii au rămas cu sechele după eșec: „Necunoscuții români au devorat starurile de milioane”

  • Yukhym Konoplya, fundașul dreapta al Ucrainei, a povestit: „Am știut că nu va fi ușor când i-am auzit pe români cântând imnul”. Și meciul i-a confirmat teama: „Nu ne-au lăsat să facem nimic”.
  • Antrenorul Vladimir Sharan a fost uluit: „Necunoscuții români au devorat starurile noastre de milioane”. 
  • Mijlocașul Volodymyr Brazhko nu reușește încă să treacă peste înfrângerea de luni: „Am fost șocați. Ne-au dat o lecție”.

Corespondență din Germania

Ucrainenii încă nu-și revin după 0-3 cu România, continuă să vorbească despre acel meci, spun ce au făcut ei greșit, dar reliefează și calitățile jucătorilor lui Edi Iordănescu, valoarea lor. Și incredibila galerie română.

„Când i-am auzit pe români cântând imnul, am știut că nu va fi ușor”

Yukhym Konoplya, fundașul dreapta al lui Shakhtar, titular luni în echipa lui Serhiy Rebrov, a descris cel mai bine presei din țara sa confruntarea de la Munchen.

Momentul care le-a afectat încrederea galben-albaștrilor: „Când am ieșit pe gazon la imnuri și i-am auzit pe fanii români cântând, erau foarte mulți, mi-a trecut prin minte că nu va fi ușor cu ei”. 

Derularea partidei i-a confirmat îngrijorarea.

Noi am intrat cu piciorul stâng, ei cu dreptul. La sfârșit, nici nu ne mai puteam privi în ochi în vestiar, atât de rău eram afectați Yukhym Konoplya, internațional ucrainean

„Aproape că nu ne-au lăsat să facem nimic. Foarte buni defensiv”

Konoplya a fost impresionat de apărarea „tricolorilor”. „Defensiv, românii au fost foarte buni. Aproape că nu ne-au lăsat să facem nimic. De aceea, ei au jucat excelent, iar noi am jucat slab”

A dezvăluit că, în discuția avută de jucători pe „Fussball Arena”, după ce l-au rugat pe selecționerul Rebrov să iasă din vestiar, „a vorbit căpitanul (n.r. Andriy Yarmolenko). Am căzut de acord că, indiferent de rezultat, de calitatea jocului, vom lupta unii pentru alții, vom face totul pentru a nu mai repeta ce s-a întâmplat cu România”. 

Primul gol al românilor ne-a făcut confuzi, al doilea gol ne-a terminat. La 0-2 într-un asemenea turneu e foarte dificil să reziști psihic. Al treilea gol a confirmat acest lucru. Heorhiy Sudakov, internațional ucrainean

„Am fost șocați. Românii ne-au dat o lecție”

Pentru Konoplya, care și-a amintit că „am luat șapte de la Feyenoord și de la Franța”, acest 0-3 în fața României „a fost cea mai dezamăgitoare înfrângere a carierei”. 

La rândul său, mijlocașul Volodymyr Brazhko (22 de ani, Dinamo Kiev) a spus ce au simțit el și colegii săi după eșec: „Am fost șocați. O lovitură cruntă, o lecție pentru noi”. 

„Necunoscuții români au devorat vedetele noastre de milioane”

Un antrenor ucrainean, Vladimir Sharan, i-a criticat extrem de dur pe compatrioți, remarcându-i pe „tricolori”. 

„Jucătorii noștri sunt umflați, mai ales Sudakov și Shaparenko. Sumele prezentate sunt exorbitante Iar românii, orice ați zice, au demonstrat eficiența stilului lor”.

Nu a trecut cu vederea „golul trei. Doi români au jucat o fază fixă, dar noi aveam un singur om acolo. Unde era al doilea? Cum așa? Nu înțeleg”. 

Concluzia lui: „Noi cu fotbaliști de milioane și românii necunoscuți ne-au mâncat, au devorat vedetele galben-albastre”. 

„Boala starurilor ne-a infectat jucătorii”

O legendă a fotbalului ucrainean, Igor Belanov, 63 de ani, Balon de Aur în 1986, câștigător al Cupei Cupelor cu Dinamo Kiev în 1986 (învins apoi de Steaua în Supercupă, 0-1) și finalist la Euro 1988 (0-2 cu Olanda), nu i-a cruțat nici el pe ucraineni.

„Ce am văzut în lupta contra românilor? Febra starurilor, boala starurilor, asta ne-a cuprins, ne-a infectat jucătorii. Acum, unul e vândut pentru multe milioane, urmează altul. Și ei numără milioanele, nu joacă”, a protestat Belanov.

Scuzați-mă, dar 0-3 cu România e lipsă de respect pentru milioane de ucraineni care suferă din cauza războiului Igor Belanov, fost mare internațional ucrainean

Programul României la Euro 2024

  • Luni, 17 iunie » ROMÂNIA - Ucraina 3-0 (Munchen);
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00 » Belgia - ROMÂNIA (Grupa E, Koln);
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00 » Slovacia - ROMÂNIA (Grupa E, Frankfurt).

* Parteneriat: articol realizat cu sprijinul conectivității oferite de Vodafone la Euro2024

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1