Coșmar cu repetiție  Buș, la al doilea  penalty ratat  într-un moment crucial. Corvinul nu e singura pățită
Sergiu Buș (Corvinul Hunedoara) și Dejan Petrovic (Rijeka). Foto: Sport Pictures

Coșmar cu repetiție Buș, la al doilea penalty ratat într-un moment crucial. Corvinul nu e singura pățită

  • Sergiu Buș (31 ani) putea fi eroul celor de la Corvinul Hunedoara, dar atacantul a ratat un penalty în returul cu Rijeka, iar vicecampioana Croației s-a impus cu 1-0 la general și s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League.
  • În 2018, când evolua la Levski Sofia, Buș a ratat o lovitură de pedeapsă în returul „dublei” cu Vaduz din turul 1 preliminar al Europa League. Echipa românului a fost eliminată și atunci.

În minutul 76 al partidei din Croația, Buș și-a asumat responsabilitatea și a executat lovitura de la 11 metri, dar a trimis mult peste poartă și Corvinul nu a mai reușit să revină.

Sergiu Buș, al doilea penalty important ratat

În 2018, Levski Sofia (Bulgaria) primea vizita celor de la Vaduz (Liechtenstein) în primul tur preliminar din Europa League.

Vaduz câștigase cu 1-0 în tur, pe teren propriu, și a deschis scorul și în Bulgaria ('25).

Buș a fost cel care a dat startul revenirii echipei sale: a marcat în minutul 35. Levski a egalat scorul la general ('53), dar trupa din Liechtenstein a mai punctat o dată ('55).

La scorul de 2-2 (2-3 la general), Levski a primit un penalty, iar Buș a fost cel desemnat să execute. La fel ca în meciul cu Rijeka, atacantul a ratat. Exact în același minut fatidic: 76.

Echipa din Sofia a făcut 3-2 ('85), dar Vaduz a mers mai departe grație numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare, regulă eliminată de UEFA în 2021.

Florin Maxim: „Dacă marca Buș, aveam șanse la calificare”

Florin Maxim crede că dacă Buș ar fi marcat din penalty și ar fi trimis meciul în prelungiri, Corvinul ar fi putut obține calificarea.

„Dacă marcam la acel penalty, mai avea de jucat prelungiri, se putea întâmpla orice, puteam tranșa acest meci dacă reușeam să marcăm. Nu sunt supărat pe Buș, mă bucur că a avut curaj să execute acel penalty.

Cineva trebuia să câștige, nu am fost noi în seara asta. Dar eu sunt mulțumit de joc. Urez succes în continuare celor de la Rijeka.

Băieții erau puțin supărați, dar nu avem timp să ne lamentăm, trebuie să ne regrupăm și să câștigăm meciul cu Astana de joia viitoare”, a declarat Florin Maxim la conferința de presă.

  • O victorie, un egal și două înfrângeri a înregistrat Corvinul Hunedoara după prima participare din istorie în preliminariile Europa League.
  • Câștigătoarea Cupei României merge în turul 3 preliminar din Conference League, unde o va întâlni pe Astana din Kazahstan
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”