Sport Report: O premieră - Lionel Messi nu mai este cel mai bine cotat jucător din Europa / Alta: mini-vacanță de iarnă în ianuarie / Alexis Sanchez va conduce exodul de jucători de la Manchester United, în care s

Sport Report: O premieră - Lionel Messi nu mai este cel mai bine cotat jucător din Europa / Alta: mini-vacanță de iarnă în ianuarie / Alexis Sanchez va conduce exodul de jucători de la Manchester United, în care s

Mohamed Salah, starul lui Liverpool, este evaluat peste Lionel Messi și Paulo Dybala. Au fost estimate valorile de transfer ale jucătorilor din Europa de către pricepuții de la CIES Football Observatory. Forma, performanțele din anii trecuți și cotele de transfer nu sunt singurele criterii: și vârsta este foarte importantă. Așa că nu e de mirare că cei mai valoroși jucători din cele mai puternice cinci campionate din Europa au în jur 25 de ani sau mai puțin. Firește, singura excepție este Lionel Messi.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Cel mai scump talent din Serie A este Paulo Dybala, 142 de milioane de euro. Ligue 1 îl are pe Kylian Mbappe la 228 de milioane, în timp ce Lionel Messi conduce și aici în La Liga, evaluat încă la 171 de milioane deși a împlinit 31 de ani. Jadon Sancho de la Borussia Dortmund este cel mai valoros din Bundesliga cu 148 de milioane, iar Harry Kane de la Tottenham Hotspur este lider în Premier League cu198 de milioane.

Și un jucător de la Liverpool este cotat peste Messi, Dybala și Sancho: Mohamed Salah. Egipteanul n-a mai înscris de opt meciuri, dar aceasta nu i-a diminuat evaluarea. El are 26 de ani și a marcat de 32 de ori în Premier League sezonul trecut. Iar cu cele 20 de goluri în toate competițiile din acest sezon, valoarea lui este calculată la 185 de milioane de euro.

Este foarte puțin probabil ca vreunul din jucătorii menționați mai sus să se transfere la vară, dar dacă o va face, cumpărătorii vor trebui să spargă o bancă. (Liverpool Echo)

O premieră: mini-vacanță de iarnă în ianuarie. Premier League va permite pentru prima oară în sezonul 2019/20 ca jucătorii și cluburile să se poată bucura de un weekend întreg fără meciuri în campionat. Această minune se va întâmpla în ianuarie, când cinci meciuri vor avea loc într-un weekend, iar celelalte cinci în următorul. Junmătate din ligă va avea astfel posibilitatea să se odihnească. Modificarea calendarului va fi binevenită pentru jucători, care sunt nerăbdători să aibă un tratament mai apropiat de cel al colegilor din alte campionate europene, care se bucură de o pauză de iarnă.

Totuși, echipele nu se vor bucura de un weekend cu adevărat liber, ci vor organiza meciuri amicale profitabile, așa cum a făcut luna trecută Arsenal cu Al-Nasr în Dubai. Dar vor fi capabile să-și ducă jucătorii în străinătate, pe terenuri de antrenament cu vreme caldă.

Richard Scudamore, președintele executiv al Premier League, a explicat într-o declarație: „Totul vine la momentul potrivit și este sigur. Vom avea acest weekend divizat și-l vom numi pauză de mijlocul sezonului pentru jucători. Nu-l vom numi pauză de iarnă. De ce? Pentru că nu facem pauză. Vom juca cinci meciuri într-o săptămână și cinci în alta. Cred că e un lucru pozitiv și bun pentru fotbalul englez”. (Liverpool Echo)

Alexis Sanchez va conduce exodul de jucători de la Manchester United, în care s-ar putea afla și De Gea. Exodul de după închiderea sezonului ar putea număra cinci jucători în frunte cu Alexis Sanchez, iar Ole Gunnar Solskjær mai caută un fundaș dreapta și un apărător central. El a fost definitivat ca antrenor principal și vrea să-l vândă pe Sanchez, care s-a dovedit un transfer nereușit după aranjamentul care l-a cuprins și pe Henrikh Mkitharyan. Salariul imens al chileanului, care se ridică cu bonusuri la 400.000 de lire sterline pe săptămână într-un contract valabil până în 2022, s-ar putea dovedi un mare impediment.

Printre cei care ar putea pleca se numără David De Gea, Ander Herrera, Juan Mata, Marcos Rojo și Matteo Darmian, iar lui Antonio Valencia nu i s-a reînnoit contractul.

United nu vrea să plece De Gea, dar clubul și jucătorul nu au convenit încă un nou contract. Cel curent intră în iulie în ultimele 12 luni și s-ar putea ca United să-l vândă mai degrabă decât să-l vadă plecat gratis vara viitoare.

Contractul lui Herrera expiră pe 30 iunie și se spune că mijlocașul nu este mulțumit de noua ofertă, nu cu mult mai mare decât câștigă jucători mai tineri. De asemenea, este surprins de durata mare a negocierilor. La 29 de ani, este plătit cu 80.000 de lire pe săptămână, a cerut 200.000 și i s-au oferit 120.000. Aceasta înseamnă că Manchester United s-ar putea orienta către un alt mijlocaș central de clasă care să facă pereche permanentă cu Paul Pogba pentru o cursă credibilă spre titlu.

Contractul lui Mata, ca al lui Herrera, expiră la vară și i s-ar putea permite plecarea, în timp ce a lui Darmian este aproape sigură. Dacă United va achiziționa și un fundaș central, ar putea aștepta oferte pentru Rojo, care are contract până în 2021.

De regulă, politica de transferuri de vară a lui United este de a aduce trei jucători și de a pleca alți trei, dar având în vedere numărul mare al celor care ar putea pleca, ar putea crește și numărul sosirilor. (The Guardian)

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5