ACUZĂ RUSIA  Președintele CIO, după scandalul cu Imane Khelif: „Campania de defăimare este  inacceptabilă ”
Thomas Bach. Foto: Imago

ACUZĂ RUSIA Președintele CIO, după scandalul cu Imane Khelif: „Campania de defăimare este inacceptabilă

  • Președintele CIO, Thomas Bach (70 de ani), a denunțat discursul instigator la ură și campaniile de defăimare împotriva pugilistelor Imane Khelif și Lin Yu-Ting.
  • Bach acuză Rusia de orchestrarea unei campanii de destabilizare împotriva Jocurilor Olimpice de la Paris și a Comitetului Internațional Olimpic.
Răstunare de situație  Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după  conflictul  apărut la JO
Citește și
Răstunare de situație Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după conflictul apărut la JO
Citește mai mult
Răstunare de situație Angela Carini îi cere scuze lui Imane Khelif, după conflictul apărut la JO

Într-o conferință de presă susținută sâmbătă, 2 august, la Paris, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, a condamnat vehement atacurile și discursurile instigatoare la ură care s-au intensificat în ultimele zile pe rețelele de socializare.

Bach a subliniat că astfel de comportamente sunt „total inacceptabile” și a avertizat împotriva implicării în „războaie culturale motivate politic”, potrivit france24.com.

Acesta a criticat campania de defăimare îndreptată împotriva celor două pugiliste, Imane Khelif și Lin Yu-Ting, și a acuzat Rusia de orchestrarea unei campanii de destabilizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Thomas Bach Critică „discursul instigator la ură”

Bach a afirmat că problemele legate de identitatea de gen a acestor sportive au generat un val de comentarii fără fundament și agresive, care nu reflectă realitatea situației:

„Avem două pugiliste care s-au născut femei, care au fost crescute ca femei, care au un pașaport de femeie și au concurat de mulți ani ca femei

Toată lumea aparent se simte obligată să spună orice despre toate, fără a lua în considerare uneori circumstanțele foarte complexe”.

  • Problema principală a pornit de la faptul că Imane Khelif suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală care îi conferă caracteristici fizice asociate în mod normal cu bărbații, inclusiv cromozomi XY și niveluri mai ridicate de testosteron.
  • Lin se află într-o situație similară după ce a învins-o pe Sitora Turdibekova într-un meci tensionat. Victoria ei a provocat dezbateri internaționale asupra echității competiției.

Campania de defăimare rusă și impactul asupra Jocurilor Olimpice

Bach a subliniat problemele legate de definiția genului și campaniile de defăimare orchestrate de ruși.

Unii vor să dețină definiția a ceea ce înseamnă să fii femeie. Ceea ce se întâmplă în acest context pe rețelele de socializare, cu tot acest discurs instigator la ură, cu această agresiune și abuz, alimentate de această agendă Thomas Bach

„Ceea ce am văzut din partea rusă și în special din partea (IBA), a fost desfășurat cu mult înainte de aceste Jocuri. O campanie de defăimare împotriva Franței, împotriva Jocurilor, împotriva CIO”, a declarat Bach.

Asociația Internațională de Box a amplificat tensiunile anunțând că o va recompensa, cu premiul promis fiecărui medaliat cu aur olimpic la Paris, pugilistei italiene care a oprit lupta împotriva lui Khelif în prima minută a meciului lor de joi, Angela Carini.

100.000 de euro
susține IBA că va plăti Angelei Carini

Comitetul Olimpic algerian depune plângere oficială pentru hărțuire

Comitetul Olimpic Sportiv Algerian a depus o plângere oficială la CIO, contestând hărțuirea online a lui Imane Khelif.

Aceștia consideră campania de defăimare drept o încălcare gravă a eticii sportive și a Cartei Olimpice și au avertizat că își rezervă dreptul de a-i acționa în justiție pe cei implicați în această campanie, conform gsp.ro.

Imane Khelif a învins-o pe Anna Luca Hamori și și-a asigurat medalia de bronz la categoria mijlocie mică (welterweight).

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5