Pericolul din umbră Atenție, FCSB! Rezerva Victor Olatunji e  golgheterul Spartei  în acest start de sezon
Victor Olatunji, cel mai prolific jucător al Spartei în această vară Foto: Imago

Pericolul din umbrăAtenție, FCSB! Rezerva Victor Olatunji e golgheterul Spartei în acest start de sezon

  • SPARTA PRAGA - FCSB. Marți, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii, campioana Cehiei ar putea surprinde cu al doilea vârf. 
  • Victor Olatunji, 24 de ani, e în mod normal rezerva lui Jan Kuchta, dar a jucat foarte bine în primele patru meciuri din această vară, marcând trei goluri, cel mai prolific om al Spartei.
  • Antrenorul Lars Friis a dezvăluit că „Victor a tras ca un cal la pregătire. Se  văd rezultatele. Știam cât e de bun”. Primejdia vine de la numărul 7.

Marți, 6 august, FCSB înfruntă Sparta la Praga, în prima manșă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor. 

EROUL FCSB  William Baeten , euforic după ce a marcat golul calificării: „Cea mai frumoasă seară din cariera mea”
Citește și
EROUL FCSBWilliam Baeten, euforic după ce a marcat golul calificării: „Cea mai frumoasă seară din cariera mea”
Citește mai mult
EROUL FCSB William Baeten , euforic după ce a marcat golul calificării: „Cea mai frumoasă seară din cariera mea”

În mod normal, antrenorul adversarilor, danezul Lars Friis, ar trebui să folosească linia ofensivă de bază, un 3-4-3 cu tridentul Birmancevic-Kuchta-Haraslin în față. 

4 meciuri
a jucat Sparta Praga în acest start de sezon, câștigându-le pe toate (2-1 cu Pardubice și 4-1 cu Teplice în campionat), 2-0 și 4-2 cu Shamrock Rovers în Ligă

Posibil să fie titularizat Olatunji în locul lui Kuchta. E cel mai în formă

Dar tehnicianul scandinav, fostul secund al compatriotului Brian Priske (plecat la Feyenoord la începutul verii) la campioana Cehiei, a făcut mai multe rotații în acest start de sezon și nu ar fi exclus ca împotriva roș-albaștrilor să îi atace pe roș-albaștri cu alt vârf. 

Golul cu capul marcat de Olatunji la 4-2 cu Shamrock Foto: Imago Golul cu capul marcat de Olatunji la 4-2 cu Shamrock Foto: Imago
Golul cu capul marcat de Olatunji la 4-2 cu Shamrock Foto: Imago

Nu cu titularul obișnuit Jan Kuchta (fost coleg al lui Nicolae Stanciu la Slavia și al lui Florin Niță la Sparta), internațional ceh prezent la Euro 2024, ci cu Victor Olatunji. Cel mai în formă jucător al vișiniilor. 

1,2 milioane de euro
este cota lui Victor Olatunji (Transfermarkt), cea mai mare a carierei, dublă față de momentul când s-a transferat de la Liberec, în vara lui 2023

A calificat echipa anul trecut în grupele Europa League

Nigerianul, 24 de ani, înalt și puternic, 1,91 m, 85 kg, foarte bun la jocul aerian, dar deloc rău la firul ierbii, simțind poarta și demarcându-se de multe ori inspirat în careu pentru a primi ultima pasă, a fost cumpărat de Sparta în sezonul trecut, de la Liberec, cu numai 900.000 de euro. 

A avut un an de adaptare, cu 8 goluri și 3 pase decisive în 47 de partide în toate competițiile (1.533 de minute - 32,6 în medie pe meci).

S-a remarcat în cupele continentale. El a calificat echipa în grupele Europa League, punctând pentru 4-1 în returul play-off-ului cu Dinamo Zagreb (1-3 în tur), după ce a înscris și în turul 3 preliminar de Champions, la 3-3, 2-4 la penaltyuri cu FC Copenhaga. 

E o nucă extrem de greu de spart, Victor Olatunji. Are toate calitățile pentru a avea succes cu noi Lars Friis, antrenorul Spartei Praga

Sărbătorește golurile precum Cristiano

În acest start de stagiune, e golgheterul praghezilor. Olatunji a fost de două ori titular, jucând 160 de minute și înscriind de trei ori în patru dueluri: 

  • 2-1 cu Pardubice (campionat, 61 de minute, gol).
  • 4-1 cu Teplice (campionat, 15 minute, gol).
  • 4-2 cu Shamrock Rovers (Ligă, 69 de minute, gol). 

Numai la 2-0 cu Shamrock nu a marcat, în Champions, meci în care a evoluat 15 minute. 

A celebrat fiecare reușită precum idolul său, Cristiano Ronaldo. Siuuuu!

53 de minute
a așteptat în medie Victor Olatunji pentru a înscrie în acest debut de sezon (trei reușite în 160 de minute)

„A tras ca un cal de când s-a întors din vacanță”

Antrenorul Friis nu a uitat, într-o declarație pentru site-ul ceh sport.cz, că „sezonul trecut, și unor fundași din cupele europene le-a fost greu în fața lui Victor, ne amintim bine ce probleme le-a provocat celor de la Copenhaga și Dinamo Zagreb”.

Tehnicianul danez le-a dezvăluit jurnaliștilor praghezi că „a tras ca un cal de când s-a întors din vacanță. E normal să vedem rezultatele pregătirii lui”. 

Știam cât e de bun Victor. De aceea e aici. Îi poate da peste cap pe apărători. E foarte puternic și are calități pentru a înscrie goluri Lars Friis, antrenorul Spartei Praga
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”