VIDEO Patricia Țig, eliminată de la Roland Garros de Naomi Osaka

VIDEO Patricia Țig, eliminată de la Roland Garros de Naomi Osaka

Aventura Patriciei Țig la Roland Garros s-a oprit în turul întâi, fază a compeției unde sportiva noastră a fost învinsă de Naomi Osaka. Nipona, fostă lideră mondială, s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(4), după un meci care a durat o oră și 47 de minute.

Patricia TigFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În turul al doilea, Naomi Osaka va juca împotriva Anei Bogdan (102 WTA).
  • Pentru participarea la Roland Garros, Patricia Țig va primi 60.000 de euro şi 10 puncte în ierarhia WTA.

Rezumatul partidei dintre Țig și Osaka:

Sursa video: Eurosport

Desfășurarea LiveText a partidei dintre Patricia Țig și Naomi Osaka:

6:7(4) Tiebreak-ul a fost unul în care Naomi s-a distanțat rapid la 5-2. Patricia nu a renunțat la luptă, a revenit până la 5-4, dar nipona a reușit după execuții câștigătoare și a închis manșa (7-4).

6:6 Un game plin de dramatism pentru Patricia: a salvat o minge de meci. Țig o aduce pe adversară la fileu, iar apoi o lobează. Vom avea tiebreak.

5:6 Osaka este atentă la toate detaliile, simte bine și un contre-pied, iar game-ul îi revine la zero.

5:5 Țig trece cu bine peste un moment cu o încărcare aparte. Nu a dat senzația că a simțit presiunea, și-a câștiga serviciul și a egalat la 5.

4:5 Patricia a avut șansele ei, însă din păcate a fost trădată de forehand. Naomi a simțit momentul mai slab și a servit la un nivel ridicat, reușind astfel să salveze situația. Nipona se află la un singur game distanță de calificarea în turul al doilea.

4:4 Patricia își câștigă serviciul în doar două minute și 19 secunde. Încă o egalitate în acest set al doilea (unul foarte echilibrat).

3:4 Osaka traversează un moment bun: forehand-ul găsește ținta cu ușurință, iar în acest set al doilea am avut o singură minge de break. Nipona conduce cu 4-3.

3:3 Patricia este inspirată cu serviciul, domină raliurile și egalează încă o dată situația pe tabelă.

2:3 Naomi are ceva dificultăți în a-și câștiga game-ul de serviciu, dar până la urmă rezolva favorabil situația. Patricia a dat senzația că ar fi putut face mai mult.

INFO: După o oră și șase minute, Ana Bogdan s-a impus, scor 6-1, 6-3 cu Elisabetta Cocciaretto. Este prima jucătaoare calificată în turul doi de la Roland Garros.

2:2 Într-o lipsă de idei, Patricia abuzează de slice-uri de pe mediană, iar până la urmă mingea rămâne în plasă. Din fericire, Osaka nu profită de mingea de break.

1:2 Frecvența este ridicată la primul serviciu pentru Naomi. Și-a făcut game-ul ușor de la lansare, Patricia nu are ce să-și reproșeze...

1:1 Patricia rămâne la un nivel bun, își câștigă serviciul și restabilește egalitatea.

0:1 Nipona nu are emoții în game-ul de debut al setului al doilea. Ea conduce acum cu 1-0.

INFO: Kalinina continuă să impresioneze: conduce cu 3-0 în setul al doilea. Kerber, tot mai aproape de eliminare.

4:6 Din păcate, Patricia nu poate duce până la capăt cursa de urmărire: a fost prea presată de scor, nu și-a mai făcut jocul, iar Osaka nu a iertat-o. Nipona a închis manșa contra serviciului, 6-4, după 47 de minute.

4:5 Naomi continuă să comită erori, diferența este acum însă alta: Patricia a profitat. Nipona trimite un dreapta inside-in în afara terenului, iar diferența break-ului s-a evaporat.Țig va servi pentru a restabili egalitatea.

3:5 După ce a salvat două mingi de set, Patricia și-a câștigat serviciul. Este condusă acum cu 5-3 de Osaka.

INFO: Kalinina a câștigat primul set în fața lui Angelique Kerber (6-2).

2:5 Patricia caută soluții pentru a putea face față jocului de forță al adversarei. Scurtele și slice-urile sunt variante bune, dar Țig le execută din poziții incomode, iar acestea nu-și găsesc ținta.

2:4 Țig servește foarte bine, domină game-ul, scorul se mai strânge.

INFO: Ana Bogdan a câștiga deja primul set, scor 6-1, contra jucătoarei Elisabetta Cocciaretto

1:4 Osaka și-a găsit ritmul de la lansare, iar pentru Patricia nu sunt prea multe de făcut de la retur.

1:3 Patricia a servit foarte bine, și-a regăsit puțin din încrederea pierdută în primele game-uri. Sportiva noastră apare pe tabelă.

INFO: Kalinina are 5-0 în primul set al meciului cu Angelique Kerber

0:3 Între timp, Osaka se distanțează la 3-0. Au fost însă game-uri echilibrate, diferența s-a făcut la reglajele fine.

INFO: Ana Bogdan conduce cu 4-1 în meciul cu Elisabetta Cocciaretto

0:2 Se joacă de minute bune (peste 14) și nu s-a încheiat nici măcar al doilea game. După mai multe mingi de break, nipona reușește să fructifice una. Campiona de la Australian Open are acum 2-0 în primul set.

0:1 Game echilibrat pe serviciul lui Naomi: Patricia a avut o minge de break, dar nipona a salvat-o grație serviciului puternic și plasat.

Lume puțină în tribune, este ora 11:00 la Paris.

Cele două sportive au intrat pe impunătoarea arenă Philippe Chatrier.

Naomi este cap de serie numărul doi la Paris, japoneza de 23 de ani având până acum în carieră 4 titluri de Grand Slam cucerite.

În total, Osaka a triumfat în 7 turnee: 2021 - Australian Open / 2020 - US Open / 2019 - Australian Open, Osaka, Beijing / 2018 - Indian Wells, US Open.

De știut:

  • Patricia și Naomi s-au mai întâlnit o singură dată, în 2015, la Hua Hin. A avut câștig de cauză nipona, scor 6-7(6), 6-2, 6-1.
  • Osaka nu este neapărat o prietenă bună cu zgura: cea mai bună performanță de la Paris este o calificare în turul al treilea, la edițiile din 2016, 2018 și 2019.
  • Pentru Patricia va fi a treia participare la tabloul principal de la RG. A ieșit din runda inaugurală în 2017, iar la ediția din 2020 a bifat cea mai bună performanță: turul al treilea.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5