VIDEO  UPDATE  Tragedie la un meci de fotbal in Egipt: 74 de morti si cel putin 1.000 de raniti, in urma izbucnirii unor violente intre suporteri

VIDEO UPDATE Tragedie la un meci de fotbal in Egipt: 74 de morti si cel putin 1.000 de raniti, in urma izbucnirii unor violente intre suporteri

Scene de groaza pe stadionul din Port Said (Egipt): suporterii au invadat terenul, imediat dupa meciul Al Masry - Al Ahli, situatie pe care fortele de ordine nu au reusit sa o controleze. Violentele provocate de fani au atins cote inimaginabile: 74 de persoane au murit si cel putin 1.000 au fost ranite, iar bilantul se poate agrava.

Tragedie in fotbalul egipteanFoto: youtube.com

Martorii oculari spun ca violentele au izbucnit in momentul in care fanii lui Al Ahli, echipa vizitatoare, au afisat bannere jignitoare fata de Port Said; mai mult, un suporter al lui Al Ahli a reusit sa intre pe teren, inarmat cu o bara metalica. Instantaneu, suporterii echipei gazda au sarit gardurile si au navalit pe suprafata de joc, incercand sa-i prinda pe fotbalistii de la Al Ahli. Acestia s-au refugiat spre vestiare, sub protectia (firava) a unui grup de securitate, in mod evident depasit de dimensiunea revoltei. Fanii gazdelor si-au continuat drumul spre peluza in care erau grupati suporterii adversi: incercand sa scape, acestia din urma au fost prinsi in ambuscada, iar unii au cazut din tribuna, au declarat martorii oculari.

Armata egipteana a trimis elicopterele la Port Said pentru a evacua jucatorii si suporterii lui Al Ahli, anunta ministerul de resort, citat de Reuters.

Unul dintre jucatorii lui Al Ahli, Abo Treika, a declarat pentru canalul TV al clubului: "Asta este razboi, nu este fotbal. Oamenii mor in fata noastra. Nu sunt forte de securitate, nu exista nicio ambulanta".

UPDATE: "Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean", a declarat pentru televiziunea de stat ministrul adjunct al Santatii, Hesham Sheiha.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !