​VIDEO WTA Dubai: Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de Anett Kontaveit

​VIDEO WTA Dubai: Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de Anett Kontaveit

​​Sorana Cîrstea (70 WTA), ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut în calificări de jucătoare bine clasate, a fost învinsă de Anett Kontaveit (24 WTA) în primul tur al competiției de la Dubai. A fost 6-1, 6-3 pentru jucătoarea din Estonia, după o oră și 12 minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anett a început excelent partida și nu i-a oferit nicio șansă româncei. Chiar dacă jocul Soranei nu a arătat atât de rău pe cât o spune scorul, Kontaveit a lovit foarte bine cu reverul și cu forehand-ul și s-a desprins foarte ușor (a avut 4-0 - două break-uri în față). Jucătoarea noastră a încercat să își ridice nivelul, însă primul set i-a revenit adversarei după ce Sorana a făcut a patra sa dublă greșeală (a pierdut pentru a treia oară la serviciu).

Sorana părea să revină în meci, a condus chiar și cu 3-2 în setul secund (a făcut break), însă speranțele sale nu au durat foarte mult timp - Anett a câștigat următoarele patru game-uri și s-a calificat în turul următor (estona a profitat din nou de o dublă greșeală a româncei și a făcut 5-3).

Rezumatul partidei dintre Cîrstea și Kontaveit:

Cîrstea s-a calificat pe tabloul principal de la Dubai, după ce le-a învins pe Margarita Gasparyan (Rusia, 109 WTA), Julia Goerges (Germania, 36 WTA) și Carla Suarez-Navarro (Spania, 59 WTA).

Pentru prezența în primul tur de la Dubai, Sorana Cîrstea va primi un premiu în valoare de 17.055 de dolari și 26 de puncte în clasamentul WTA (25 au fost obținute din calificări).

În optimi, Anett Kontaveit se va întâlni cu rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (31 WTA), care a trecut de elvețianca Belinda Bencic (favorită 4, campioana en-titre), scor 1-6, 6-1, 6-1.

Turneul de la Dubai se joacă în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep este cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

Ultimele campioane de la Dubai:

2019 Belinda Bencic

2018 Elina Svitolina

2017 Elina Svitolina

2016 Sara Errani

2015 Simona Halep

2014 Venus Williams

2013 Petra Kvitova

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă